/ Tjänster / Studera och arbeta i biblioteket / Tillgänglighet /

Tillgänglighet - Mejlans

Läge och trafikförbindelser

Trafikförbindelserna till campusbibliotek i Mejlans är goda. Flera busslinjer stannar vid Haartmansgatan och Stockholmsgatan. Linjerna 14, 14B, 18, 53, 58, 58B, 194 och 503 körs nästan enbart med låggolvsbussar.

Den närmaste parkeringsplatsen som är reserverad för personer med nedsatt rörelseförmåga finns bakom biblioteket. Vägen från parkeringsplatsen till huvudentrén är jämn.

Ingång och lokaler

I entrén till bibliotek finns inte trappor och golven har inte trösklar. Med rullstol når man på första våningen. Till bibliotekslokalen och biblioteksdisken som ligger på andra våningen, kommer man med hiss. En rullstol ryms in i hissen.

Ledarhundar är välkomna på biblioteket.

Bibliotekets anpassade toaletter finns på andra våningen bredvid hissen i hallen utanför auditoriet.  

Bibliotekets läsplatser är tillgängliga för personer som använder rullstol. 

Tjänster

Kunder med funktionshinder kan få en anteckning om specialservice på sitt Helka-bibliotekskort. Specialservice betyder att personalen hämtar böcker från hyllorna och tar emot reserveringar per telefon. Reserverade böcker kan hämtas med låntagarens bibliotekskort eller skickas hem per post.

Bibliotekets personal som är specialiserad på rådgivning och hjälper personer med funktionshinder i alla frågor som gäller bibliotekets samlingar och informationstjänst.
Bibliotekets rådgivningstelefon 02941 26643.

Kunddatorerna är placerade på olika höjd och kan användas både sittande och stående. Texten på datorskärmen kan förstoras.