/ Biblioteksenheter /

Lärocentret Minerva
Lärocentret Minerva

Lärocentret har delats in i olika områden enligt användningssyfte. Det finns cirka 70 gemensamma flexibla arbets- och läsplatser och cirka 100 platser för grupparbete.

Platser för grupparbete

I lärocentret finns fyra avskärmade grupparbetsområden och två grupparbetsrum. Bokning av grupparbetsrummen K225 och K230 görs i Office365-kalendern.

  • Avskärmade arbetsområdena 1-4, max. 8 personer
  • Group Study Room K225, max. 8 personer
  • Group Study Room K230, max. 12 personer

Instruktioner om bokning av en grupparbetsområde i Helpdesk sidor.

Datorer

Det finns datorer både i det gemensamma arbetsutrymmet och i det tysta arbetsrummet. För att kunna använda datorerna behöver du ett användarnamn vid universitetet. Vid lärocentret har du tillgång till Helsingfors trådlösa nät HupNet och till Eduroam. Du kan använda din egen apparatur överallt i lärocentret, i utrymmena för umgänge, på grupparbetsområdena och vid läsplatserna.

Rådgivning och IT-stöd: IT-centrets Helpdesk ger rådgivning i IT-frågor per telefon, e-post och via chat.

Läsplatser och arbetsutrymmen

Utrymmena för umgänge och arbetsutrymmena finns nära ingången. Tystare läsplatser finns längre in i lärocentret. Det finns också ett avskilt rum för tyst arbete med 24 platser, en del av dem är utrustade med datorer.

Graduvagnar

I Minerva finns 29 graduvagnar. De finns bakom det tysta arbetsrummet och i rum K224a. Du kan låna en graduvagn i databasen Helka: sök på 'gradukärry/minerva'.
Nyheter vid läröcentret Minerva

( 9.1.2018 / Huvudbibliotek )
Kajsahusets rulltrappor är tillfälligt ur bruk på grund av underhåll från torsdag 11.1. till fredag 12.1.
( 4.1.2018 / e-resurser )
Helsingfors universitets bibliotek erbjuder utbildning i informationssökning. Workshop för informationssökning Behöver du hjälp med informationssökning? Välkommen till vår workshop för informationssökning…
( 2.1.2018 / Aleksandria )
Prislistan vid Helsingfors universitetsbibliotek förnyades i början av 2018. Det förekommer förändringar i fjärrlån och dokumentleverans.
( 12.12.2017 / Aleksandria )
Julens öppettider börjar på måndagen den 18 december i Helsingfors universitetsbibliotek. Vi kommer att återgå till normala öppettider på måndagen den 15 januari 2017.     Kajsahuset ä…
( 12.12.2017 / Minerva )
Lärocentret Minerva är stängt på tisdag den 19.12. på grund av tvätt av heltäckningsmattan. Vi beklagar olägenheten. Kolla också bibliotekets öppettider vid årsskiftet.