/ Biblioteksenheter /

Lärocentret Minerva
Lärocentret Minerva

Lärocentret har delats in i olika områden enligt användningssyfte. Det finns cirka 70 gemensamma flexibla arbets- och läsplatser och cirka 100 platser för grupparbete.

Platser för grupparbete

I lärocentret finns fyra avskärmade grupparbetsområden och två grupparbetsrum. Bokning av grupparbetsrummen K225 och K230 görs i Office365-kalendern.

  • Avskärmade arbetsområdena 1-4, max. 8 personer
  • Group Study Room K225, max. 8 personer
  • Group Study Room K230, max. 12 personer

Instruktioner för att reservera ett rum i Office365-kalender

Datorer

Det finns datorer både i det gemensamma arbetsutrymmet och i det tysta arbetsrummet. För att kunna använda datorerna behöver du ett användarnamn vid universitetet. Vid lärocentret har du tillgång till Helsingfors trådlösa nät HupNet och till Eduroam. Du kan använda din egen apparatur överallt i lärocentret, i utrymmena för umgänge, på grupparbetsområdena och vid läsplatserna.

Rådgivning och IT-stöd: IT-centrets Helpdesk ger rådgivning i IT-frågor per telefon, e-post och via chat.

Läsplatser och arbetsutrymmen

Utrymmena för umgänge och arbetsutrymmena finns nära ingången. Tystare läsplatser finns längre in i lärocentret. Det finns också ett avskilt rum för tyst arbete med 24 platser, en del av dem är utrustade med datorer.

Graduvagnar

I Minerva finns 29 graduvagnar. De finns bakom det tysta arbetsrummet och i rum K224a. Du kan låna en graduvagn i databasen Helka: sök på 'gradukärry/minerva'.
Nyheter vid läröcentret Minerva

( 16.1.2019 / Mejlans )
Campusbiblioteket i Mejlans och Terkko Health Hub stängs tidigare på fredag den 18 januari. Terkko Health Hub och Campusbiblioteket är öppna kl. 8-17 (bibliotekets kundservice kl. 10-17).
( 14.1.2019 / Nyheter )
Kajsahusets återlämningslucka är sönder och ur bruk  14.-18.1.2019. I campusbiblioteken i Gumtäkt och Vik kan man återlämna material normalt också utanför öppethållningstiderna. För l&ar…
( 3.1.2019 / Aleksandria )
Den 7 januari kommer vi att öppna en svenskspråkig nätkurs i informationssökning: Informationssökning för avhandlingsförfattare.
( 14.12.2018 / Aleksandria )
Julens öppettider börjar på måndagen den 17 december i Helsingfors universitetsbibliotek. Vi kommer att återgå till normala öppettider på måndagen den 14 januari 2019. Kajsahuset är stängt …
( 11.12.2018 / Aleksandria )
Under januari 2019 erbjuder biblioteket stöd för Helsingfors universitets årliga forskningsrapportering. Biblioteket organiserar stödkliniker för forskare och personal som fokuserar på rapportering till forskningsinformatio…