/ Biblioteksenheter /

Lärocentret Aleksandria
aleksandria.jpg

Datorer

För självständigt arbete har Lärocentret ca 340 datorer varav 70 arbetsplatser på första våningen har reserverats för kort bruk.

För att använda datorer i Aleksandria behöver du Helsingfors universitets avändarnamn.

Helpdesk

IT-stöd får du via telefon och e-post eller chat från Helpdesk.

Kopieringsmaskiner och printrar

Det finns en printer på varje våning i Aleksandria och kopieringsmaskiner finns på första våningen under trappan. För att använda printrar behöver du användarnamn Kopieringsmaskiner använder du med kopieringskort, som du kan köpa vid kundservice i biblioteket.

För underhåll av maskinerna svarar Unigrafia och vid problem gör man klokast i att först vända sig till helpdesk.

Materialförvaring

Förvaringsenheterna med hjul är avsedda för att förvara material för forsknings- eller avhandlingsarbete. Förvaringsenheten kan du få gratis, men du behöver en slant som du sticker in för att få bort nyckeln.

Du kan fråga efter bokningsläget för förvaringsenheterna vid kundservice på biblioteket.

Grupparbetsutrymmen

Du kan boka grupparbetsutrymmen genom Office365 kalender. Grupparbetsutrymmen ligger på 3:e våningen.

Instruktioner för att reservera ett rum i Office365-kalender

  • Group Study Room 329 och 333, max. 10 personer
  • Group Study Room 330, 331 & 332, max. 6 personer

Undervisningslokaler

Klassrum K130 - K133 kan bokas via email: tilavaraus@helsinki.fi.

Gradu-utrymmen

I Aleksandria lärocenter har tre rum för de som skriver sin pro gradu. Rummen finns på den andra våningen, numren 229, 230 och 231. Dörrarna är alltid öppna.

Övriga utrymmen

Sällskaps- och vilorummet för studerande ligger på bottenvåningen. Utrymmet är inte avsett för arbete och det kan anvandas endast under Aleksandrias öppettider.

Handikapptoaletterna (inva-wc) ligger på våning 1 och 3; övriga allmänna toaletter finns på varje våning i närheten av hissen med undantag för våning 1 och bottenvåningen. Toaletterna på våning 1 och bottenvåningen finns i husets norra flygel.
Nyheter vid läröcentret Aleksandria

( 16.1.2019 / Mejlans )
Campusbiblioteket i Mejlans och Terkko Health Hub stängs tidigare på fredag den 18 januari. Terkko Health Hub och Campusbiblioteket är öppna kl. 8-17 (bibliotekets kundservice kl. 10-17).
( 14.1.2019 / Nyheter )
Kajsahusets återlämningslucka är sönder och ur bruk  14.-18.1.2019. I campusbiblioteken i Gumtäkt och Vik kan man återlämna material normalt också utanför öppethållningstiderna. För l&ar…
( 3.1.2019 / Aleksandria )
Den 7 januari kommer vi att öppna en svenskspråkig nätkurs i informationssökning: Informationssökning för avhandlingsförfattare.
( 14.12.2018 / Aleksandria )
Julens öppettider börjar på måndagen den 17 december i Helsingfors universitetsbibliotek. Vi kommer att återgå till normala öppettider på måndagen den 14 januari 2019. Kajsahuset är stängt …
( 11.12.2018 / Aleksandria )
Under januari 2019 erbjuder biblioteket stöd för Helsingfors universitets årliga forskningsrapportering. Biblioteket organiserar stödkliniker för forskare och personal som fokuserar på rapportering till forskningsinformatio…