/ Yhteystiedot / Tue kirjastoa /

Lahjoita kurssikirja tai e-aineisto

Lahjoita kurssikirja - tai koko kurssille kirjat!

Lahjoittamalla kurssikirjan tai kirjat koko kurssille tuet merkittävällä tavalla Helsingin yliopiston ja Avoimen yliopiston opiskelijoiden työtä. Kirjaston on mahdollista tarjota kurssikirjat vain noin joka kolmannelle tarvitsijalle. Pienelläkin lahjalla tuet opiskelijaa!

Lue lisää lahjoituksen tekemisestä

Lahjoita kirja, lehtitilaus tai digitaalinen artikkeli

Tieteenteon ja opiskelun ydin ja edellytys on mutkaton pääsy uusimpaan tieteelliseen tietoon. Ajanmukaisten tiedonlähteiden tarjoaminen yliopiston tutkijoille, opettajille ja opiskelijoille on kirjaston ydintehtävä. Yliopiston kirjasto on myös avoin muille tiedontarvitsijoille.

Yksityishenkilöillä ja organisaatioilla, myös yrityksillä, on mahdollisuus tukea Helsingin yliopiston kirjaston toimintaa tekemällä lahjoitus, jonka avulla hankitaan tieteellisiä kirjoja, lehtiä ja tietokantoja.

Mihin lahjoitus käytetään?

Helsingin yliopiston kirjasto hankkii digitaalisia ja painettuja aineistoja ja kirjallisuutta yliopiston opetuksen, oppimisen ja tutkimuksen tarpeisiin yhteistyössä tiedeyhteisön kanssa. Helsingin yliopiston strategiset tutkimusalat vuosille 2017-2020 ovat elämäntieteet, ihmismieli muuttuvassa maailmassa sekä aineen rakenne ja materiaalit. Lahjoitusvaroja käytetään mm. näiden alojen tarvitsemaan kirjallisuuteen.

Kirjasto kehittää yhteistyössä kustantajien, kirjastojen ja muiden toimijoiden kanssa uusia tapoja tukea tiedeyhteisöä tutkimusartikkeleiden ja monografioiden avoimessa julkaisemisessa. Halutessasi voit kohdentaa lahjoituksen myös Open Access -julkaisemisen tukemiseen. Näin olet mukana avaamassa yliopiston tutkimuksen tuloksia kansalaisten käyttöön.

Lue lisää Open Access -julkaisemisesta.

Kuinka lahjoitan?

Verkkolomakkeella voit tehdä lahjoituksen valitsemalla rahastoksi Lahjoita kurssikirja. Mikäli haluat kohdentaa lahjoituksesi tietylle tieteenalalle tai tukea Open Access -julkaisemista, kirjoita se viestikenttään. Lahjoittaminen tapahtuu verkkopankissa verkkopankkitunnuksilla.

Myös yksityishenkilöillä on nyt oikeus vähentää 850 - 500 000 €:n lahjoitukset verotuksessaan.

Lisätietoja

Palaute sähköpostilla: e-library[at]helsinki.fi