/ Yhteystiedot /

Media ja kuvausluvat

Kuvausluvat ja kuvat kirjastosta

Jos haluat käyttää Helsingin yliopiston kirjaston tiloja kuvauksissa, ota etukäteen yhteyttä kirjaston viestintään: hulib-viestinta [at] helsinki.fi tai viestintäpäällikkö Veera Ristikartano

Kuvaaminen Helsingin yliopiston kirjastossa

Kirjastorakennuksia ja julkisia sisätiloja voi jokainen kuvata yksityiseen käyttöön vapaasti, kunhan kuvaaminen ei häiritse kirjaston normaalia toimintaa. Henkilöiden kuvaamiseen tarvitaan aina asianomaisten suostumus.

Kaikissa avoimissa tiloissa on kiinnitettävä erityistä huomiota, ettei kuvaaminen tai siitä aiheutuva ääni häiritse kirjaston asiakkaita tai henkilökunnan työskentelyä.

Media- ja kaupallisissa kuvauksissa ota etukäteen yhteyttä kirjaston viestintään, jotta voidaan sopia aikatauluista ja mahdollisista kuvausjärjestelyistä.

Kuvamateriaalia julkaistessa tulee aina noudattaa siihen liittyvää lainsäädäntöä. Lisäksi on mainittava kuvauksen kohde, myös tilanteissa, jossa kirjasto toimii tapahtumapaikkana tai taustana.

Kuvia Helsingin yliopiston kirjastosta

Kuvia Helsingin yliopiston kirjastosta ja sen toimipaikoista voi etsiä kirjaston verkkolevyltä.

Kuvia voi käyttää kuvituksena Helsingin yliopistoon tai Helsingin yliopiston kirjastoon liittyvissä artikkeleissa, vain epäkaupallisissa tarkoituksissa. Kuvien käyttöoikeuksia ei voida siirtää kolmannelle osapuolelle. Kuvia käytettäessä on mainittava kuvaajan nimi, jos se on mainittu kuvan tiedoissa. Kuvalähteenä on mainittava Helsingin yliopiston kirjasto.

Mikäli käytät kuvia, ilmoitathan siitä ystävällisesti myös meille osoitteeseen hulib-viestinta [at] helsinki.fi. Muita pressikuvia voi tiedustella samasta osoitteesta.