/ Yhteystiedot / Kirjaston toiminta /

Hankkeet

Toimimme aktiivisina kumppaneina seuraavissa kehittämishankkeissa

OpenAIRE2020

Hankekausi: 1.1.2015-30.6.2018

Tavoite: Projekti on jatkoa OpenAIRE- ja OpenAIRE+ -projekteille. Projektin tavoitteena on edistää tieteen avoimuutta, kehittämällä tutkimuksen infrastruktuureja ja tukemalla tutkimustoiminnan eri osapuolia tieteen avoimuuteen liittyvissä asioissa, erityisesti Horisontti2020 rahoitettujen projektien osalta.

Osallistujat: Projektin koordinaattorina toimii University of Athens ja mukana on 50 organisaatiota. Helsingin yliopiston kirjasto toimii projektissa NOAD (National Open Access Desk) roolissa, tehtävänä levittää tietoutta Horisontti2020-ohjelman avoimuuteen liittyvistä vaatimuksista ja ohjeista suomalaiselle tiedeyhteisölle sekä vastata näihin liittyviin kysymyksiin.

Lisätietoja: Pauli Assinen, pauli.assinen(at)helsinki.fi tai Kimmo Koskinen, kimmo.koskinen(at)helsinki.fi

Rahoittaja: Horisontti2020-ohjelma, Euroopan komissio

Digital Library & Library Automation Services

Hankekausi: 11/2015-31.12.2017

Tavoite: Projektin tavoitteena on kehittää Eritrean Institute of Technology:n (EIT) digitaalisen kirjaston palveluja ja kirjaston infrastruktuuria palvelujen tuottamisen tueksi.

Osallistujat: Helsingin yliopiston kirjasto koordinoi hanketta, jonka toisena osapuolena on Eritrean Institute of Technology.

Lisätietoja: Päivi Helminen, paivi.helminen(at)helsinki.fi ja Pauli Assinen, pauli.assinen(at)helsinki.fi
                    Hankkeen blogi: Eritrea HEI ICI - Digital Library Project 

Rahoittaja: Ulkoministeriö/CIMO, HEI ICI Eritrea

Avoin tiede ja tutkimus (ATT) -hanke

Hankekausi: 2014-2017

Tavoite: Hankkeen tavoiteena on, että vuoteen 2017 mennessä Suomi nousee yhdeksi johtavista maista tieteen ja tutkimuksen avoimuudessa ja että avoimen tieteen mahdollisuudet hyödynnetään laajasti yhteiskunnassa. ATT-hankkeessa on kirjastolaisia aktiivisesti mukana eri työryhmissä.

Rahoittaja: OKM