/ Toimipaikat /

Oppimiskeskus Minerva

Minervan oppimiskeskus

Oppimiskeskus on jaettu erilaisiin työskentelyalueisiin. Yleistä, avointa työ- ja lukutilaa on noin 70 paikkaa, ryhmätyöskentelyyn tarkoitettuja paikkoja noin 100.

Voit antaa palautetta oppimiskeskuksesta kirjaston palautelomakkeella. Valitse lomakkeen Palautteeni koskee-kohdassa "Oppimiskeskuksia".

Ryhmätyötilat

Oppimiskeskuksessa on neljä verhoilla rajattua ringin muotoista ryhmätyöaluetta ja kaksi ryhmätyöhuonetta. Varaukset ryhmätyöhuoneisiin K225 ja K230 tehdään Office365-kalenterissa. Ryhmätyöalueen rinkejä voi käyttää varaamatta.

Ohjeet tilan varaamiseen Office365-kalenterissa

Valitse kalenterin listasta Minerva ja alasvetovalikosta Minervan oppimiskeskus, Group Study Room K225 tai K230.

  • K225 (maks. 8 hlöä)
  • K230 (maks. 12 hlöä) Videoprojektori. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä.
  • Ringit 1-4 (maks. 8 hlöä) Tietokone ja iso kosketusnäyttö. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä. 

Ryhmätyöhuoneen voi varata maksimissaan kahdeksi tunniksi, ei perättäisiä varauksia samalle ryhmälle.

Tietokoneet

Tietokoneita on sekä yleisellä työskentelyalueella että hiljaisessa työtilassa. Voidaksesi käyttää tietokoneita tarvitset yliopiston käyttäjätunnuksen.

Oppimiskeskuksessa on käytössä Helsingin yliopiston langaton verkko HupNet sekä Eduroam-verkko. Omia laitteita voit käyttää kaikkialla oppimiskeskuksessa; niin oleskelu- ja ryhmätyö- kuin lukualueellakin.

Neuvonta ja IT-tuki: Tietotekniikkaa koskevaa neuvontaa saat puhelimitse, sähköpostitse ja chatitse Tietotekniikkakeskuksen Helpdeskistä.

Luku- ja työskentelytilat

Oleskelu- ja työskentelytilat ovat lähellä sisäänkäyntiä. Rauhallisempi lukualue sijaitsee oppimiskeskuksen perällä. Hiljaiselle työskentelylle on varattu erillinen tila, jossa on 24 paikkaa, osa paikoista on varustettu tietokoneella.

Gradukärryt

Minervassa on 29 gradukärryä. Ne sijaitsevat hiljaisen työtilan takana ja huoneessa K224a. Gradukärryt lainataan Helka-tietokannassa: etsi hakusanalla 'gradukärry/minerva'.
Oppimiskeskus Minervan uutisia

( 19.3.2019 / Aleksandria )
Kaisa-talon opiskelijaneuvonta on poikkeuksellisesti suljettu keskiviikkona 20.3. henkilökunnan koulutustilaisuuden vuoksi. Opiskelijaneuvonta palvelee chatissä klo 10-12. Kirjaston asiakaspalvelu Kaisa-talon 3. kerroksessa on auki normaalisti k…
( 18.3.2019 / Aleksandria )
Helsingin yliopiston kirjastossa tehdään käyttäjätilastointia viikoilla 12 ja 13. Kävijöitä ja tilojen käyttöasteita lasketaan kaikissa kirjaston toimipaikoissa. Työ tehdään hiljaisesti eik&…
( 8.3.2019 / eaineistot )
Helsingin yliopiston käytössä on SAGE Research Methods Online palveluun kuuluva videosarja Practical Research and Academic Skills 4.3. asti.
( 5.3.2019 / Aleksandria )
ResearchGuides -neuvontaa: Oman tieteenalan oppaat tutuksi! Kaisa-talon Ohjauskulma Fabianinkatu 30, sisääntuloaula Torstaina 7.3. klo 12-14 Kirjaston asiantuntijoiden laatimiin ResearchGuides-oppaisiin on koottu eri tieteenalojen keskeisiä…
( 25.2.2019 / Aleksandria )
Alternative Access – vaihtoehtoisia väyliä artikkeleihin Kaisa-talon Ohjauskulma Fabianinkatu 30, sisääntuloaula Torstaina 28.2. klo 12-14 Katkesiko pääsy suosikkilehteesi? Esittelemme Ohjauskulmassa vaihtoehtoisia tapo…