/ Toimipaikat /

Oppimiskeskus Minerva

Minervan oppimiskeskus

Oppimiskeskus on jaettu erilaisiin työskentelyalueisiin. Yleistä, avointa työ- ja lukutilaa on noin 70 paikkaa, ryhmätyöskentelyyn tarkoitettuja paikkoja noin 100.

Voit antaa palautetta oppimiskeskuksesta kirjaston palautelomakkeella. Valitse lomakkeen Palautteeni koskee-kohdassa "Oppimiskeskuksia".

Ryhmätyötilat

Oppimiskeskuksessa on neljä verhoilla rajattua ringin muotoista ryhmätyöaluetta ja kaksi ryhmätyöhuonetta. Varaukset ryhmätyöhuoneisiin K225 ja K230 tehdään Office365-kalenterissa. Ryhmätyöalueen rinkejä voi käyttää varaamatta.

Ohjeet tilan varaamiseen Office365-kalenterissa

Valitse kalenterin listasta Minerva ja alasvetovalikosta Minervan oppimiskeskus, Group Study Room K225 tai K230.

  • K225 (maks. 8 hlöä)
  • K230 (maks. 12 hlöä) Videoprojektori. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä.
  • Ringit 1-4 (maks. 8 hlöä) Tietokone ja iso kosketusnäyttö. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä. 

Ryhmätyöhuoneen voi varata maksimissaan kahdeksi tunniksi, ei perättäisiä varauksia samalle ryhmälle.

Tietokoneet

Tietokoneita on sekä yleisellä työskentelyalueella että hiljaisessa työtilassa. Voidaksesi käyttää tietokoneita tarvitset yliopiston käyttäjätunnuksen.

Oppimiskeskuksessa on käytössä Helsingin yliopiston langaton verkko HupNet sekä Eduroam-verkko. Omia laitteita voit käyttää kaikkialla oppimiskeskuksessa; niin oleskelu- ja ryhmätyö- kuin lukualueellakin.

Neuvonta ja IT-tuki: Tietotekniikkaa koskevaa neuvontaa saat puhelimitse, sähköpostitse ja chatitse Tietotekniikkakeskuksen Helpdeskistä.

Luku- ja työskentelytilat

Oleskelu- ja työskentelytilat ovat lähellä sisäänkäyntiä. Rauhallisempi lukualue sijaitsee oppimiskeskuksen perällä. Hiljaiselle työskentelylle on varattu erillinen tila, jossa on 24 paikkaa, osa paikoista on varustettu tietokoneella.

Gradukärryt

Minervassa on 29 gradukärryä. Ne sijaitsevat hiljaisen työtilan takana ja huoneessa K224a. Gradukärryt lainataan Helka-tietokannassa: etsi hakusanalla 'gradukärry/minerva'.
Oppimiskeskus Minervan uutisia

( 22.5.2019 / Aleksandria )
Keskiviikkona 29.5. kirjaston toimipaikat ovat avoinna seuraavasti: – Pääkirjasto Kaisa-talo 8-18, asiakaspalvelu 10-18 – Kumpulan, Meilahden ja Viikin kampuskirjastot 8-16, asiakaspalvelu 10-16 Oppimiskeskukset Aleksandria ja Minerv…
( 17.5.2019 / eaineistot )
Helsingin yliopistolla on pääsy The Making of the Modern World aineistoon 20.6. asti.
( 7.5.2019 / eaineistot )
Kustantaja Wolters Kluwer pyrkii ratkaisemaan ongelman pikaisesti.
( 29.4.2019 / Aleksandria )
Kaipaatko apua opinnäytteesi tallennusprosessin kanssa? Opiskelijapalveluiden ja kirjaston asiantuntijat neuvovat E-thesis-prosessin eri vaiheissa!
( 26.4.2019 / Aleksandria )
Vappuaattona 30.4. kirjaston toimipaikat ovat avoinna seuraavasti: – Pääkirjasto Kaisa-talo klo 8-18 (asiakaspalvelu 10-18) – Kumpulan, Terkon ja Viikin kampuskirjastot klo 8-16 (asiakaspalvelu 10-16) Keskiviikkona 1.5. kirjaston toi…