/ Toimipaikat /

Oppimiskeskus Aleksandria

aleksandria.jpg

Tietokoneet

Itsenäistä työskentelyä varten oppimiskeskuksessa on noin 340 tietokonetta, joista ensimmäisen kerroksen 70 työpistettä on varattu pikakäyttöön.

Voidaksesi käyttää tietokoneita Aleksandriassa tarvitset yliopiston käyttäjätunnuksen.

Helpdesk

Tietotekniikkaa koskevaa neuvontaa saa puhelimitse ja sähköpostitse Helpdeskistä. Helpdeskin sivuilla on myös chat-palvelu.

Ryhmätyötilat

Ryhmätyötilat ovat 2. ja 3. kerroksessa. Tee varaus OWA (Outlook Web App)-kalenterissasi: helsinki.fi/office365.

  • Avaa kalenteri. Kaksoisklikkaa kalenteria sen päivän kohdalla, jolle haluat tehdä varauksen.
  • Lisää ryhmätyötila oikean reunan add room (lisää huone) -painikkeesta.
  • Valitse listasta ensin Fabianinkatu 28 ja sen jälkeen sopiva tila alasvetovalikosta: Aleksandria 329, 330, 331, 332 tai 333.
  • Varaamasi tila lähettää kuittauksen varauksen onnistumisesta sähköpostiisi. Huomaa että varaus on kunnossa vasta kun ryhmätyötilan kalenteri on hyväksynyt varauksesi. Tarkista siis aina tilan lähettämä sähköposti.
  • Jos varaustasi ei ole hyväksytty, varauksen kesto on liian pitkä (yli 2 tunnin mittainen), ajankohta on aukioloaikojen ulkopuolella, tai tilaan on tullut juuri samaan aikaan jonkun toisen tekemä varaus.
  • Tarkemmat ohjeet varauksen tekoon Helpdeskin sivuilla.

Opetustilat

Opetusluokkien K130 - K133 luokkavaraukset voi varata sähköpostiosoitteen: tilavaraus@helsinki.fi kautta.

Gradu-tila

Aleksandrian oppimiskeskuksessa on kolme tilaa graduntekijöitä varten. Tilat ovat 2. kerroksessa, huoneet 229, 230 ja 231. Ovet ovat aina avoinna.

Muut tilat

Opiskelijoiden taukotila sijaitsee pohjakerroksessa. Tila ei ole tarkoitettu työskentelyyn. Taukotila on käytettävissä vain Aleksandrian aukioloaikoina.

Inva-WC:t ovat pohjakerroksessa, 1. ja 3. kerroksessa, muut yleisö-WC:t ovat 1. kerrosta ja pohjakerrosta lukuunottamatta jokaisessa kerroksessa hissin läheisyydessä. 1. kerroksen ja pohjakerroksen WC:t ovat talon pohjoispäädyssä.
Oppimiskeskus Aleksandrian uutisia

( 30.11.2016 / Aleksandria )
Uusi Helka korvaa vanhan Helka-käyttöliittymän 30.11. Uusi Helka on käytettävissä tutussa osoitteessa http://helsinki.fi/helka Nelli-palvelu ajetaan alas.
( 30.11.2016 / Aleksandria )
Kirjaston toimipaikkojen aukioloajat itsenäisyyspäivän aattona maanantaina 5.12.: – Pääkirjasto Kaisa-talo 8-18, asiakaspalvelu 10-18 – Kumpulan, Meilahden ja Viikin kampuskirjastot 9-16 – Oppimiskeskus Mine…
( 30.11.2016 / Aleksandria )
Oppimiskeskus Minerva on suljettu torstaina 1.12. klo 13-16 Siltavuorenpenkereen henkilökunnan yhteisen glögitilaisuuden vuoksi. Aamupäivällä ja illalla oppimiskeskusta voi käyttää normaalisti.
( 29.11.2016 / Aleksandria )
Kirjaston palautejärjestelmässä olleen vian takia kaikki palautteet ja viestit eivät tulleet perille aikavälillä 23.11.-28.11. Mikäli et ole saanut vastausta kirjastolle lähettämääsi viestiin, lä…
( 28.11.2016 / Aleksandria )
Helsingin yliopiston kirjasto (HULib) on hankkinut uusia aineistoja yliopiston strategisten tutkimusalueiden (Life Science, Digital Humanities) tarpeisiin.