/ Toimipaikat /

Oppimiskeskus Aleksandria

aleksandria.jpg

Tietokoneet

Itsenäistä työskentelyä varten oppimiskeskuksessa on noin 340 tietokonetta, joista ensimmäisen kerroksen 70 työpistettä on varattu pikakäyttöön.

Voidaksesi käyttää tietokoneita Aleksandriassa tarvitset yliopiston käyttäjätunnuksen.

Käyttölupapiste

Tietotekniikkakeskuksen käyttölupapiste sijaitsee Aleksandrian ensimmäisessä kerroksessa huoneessa 132-133. Tietotekniikkaa koskevaa neuvontaa saa puhelimitse ja sähköpostitse Helpdeskistä. Helpdeskin sivuilla on myös chat-palvelu.

Ryhmätyötilat

Ryhmätyötilat ovat 2. ja 3. kerroksessa. Tee varaus OWA (Outlook Web App)-kalenterissasi: helsinki.fi/office365.

  • Avaa kalenteri. Kaksoisklikkaa kalenteria sen päivän kohdalla, jolle haluat tehdä varauksen.
  • Lisää ryhmätyötila oikean reunan add room (lisää huone) -painikkeesta.
  • Valitse listasta ensin Fabianinkatu 28 ja sen jälkeen sopiva tila alasvetovalikosta: Aleksandria 329, 330, 331, 332 tai 333.
  • Varaamasi tila lähettää kuittauksen varauksen onnistumisesta sähköpostiisi. Huomaa että varaus on kunnossa vasta kun ryhmätyötilan kalenteri on hyväksynyt varauksesi. Tarkista siis aina tilan lähettämä sähköposti.
  • Jos varaustasi ei ole hyväksytty, varauksen kesto on liian pitkä (yli 2 tunnin mittainen), ajankohta on aukioloaikojen ulkopuolella, tai tilaan on tullut juuri samaan aikaan jonkun toisen tekemä varaus.
  • Tarkemmat ohjeet varauksen tekoon Helpdeskin sivuilla.

Opetustilat

Opetusluokkien K130 - K133 luokkavaraukset voi varata sähköpostiosoitteen: tilavaraus@helsinki.fi kautta.

Gradu-tila

Aleksandrian oppimiskeskuksessa on kolme tilaa graduntekijöitä varten. Tilat ovat 2. kerroksessa, huoneet 229, 230 ja 231. Ovet ovat aina avoinna.

Muut tilat

Opiskelijoiden taukotila sijaitsee pohjakerroksessa. Tila ei ole tarkoitettu työskentelyyn. Taukotila on käytettävissä vain Aleksandrian aukioloaikoina.

Inva-WC:t ovat pohjakerroksessa, 1. ja 3. kerroksessa, muut yleisö-WC:t ovat 1. kerrosta ja pohjakerrosta lukuunottamatta jokaisessa kerroksessa hissin läheisyydessä. 1. kerroksen ja pohjakerroksen WC:t ovat talon pohjoispäädyssä.
Oppimiskeskus Aleksandrian uutisia

( 28.9.2016 / Aleksandria )
Miten tila varataan, miten näen kaikki vapaat huoneet, miksi meillä on päällekkäinen varaus toisen ryhmän kanssa? Tässä vastauksia muutamiin ongelmatilanteisiin.
( 21.9.2016 / Aleksandria )
Aleksandrian ryhmätyöhuoneiden nimiin ja varausaikaan tuli muutoksia.
( 16.9.2016 / Aleksandria )
Kaipaatko apua tiedonhankintaan? Askarruttaako sinua mistä löydät oman tieteenalasi aineistoja tai miten e-kirja toimii? Piipahda työpajaan kysymään neuvoa.
( 13.9.2016 / Aleksandria )
Routledge Encyclopedia of Modernism – A resource for interdisciplinary and global content about the Modernist period, the ideal starting point for any research in Modernism. Fully cross-referenced content, allowing for greater discoverability betwee…
( 31.8.2016 / Aleksandria )
Rav Milim on akateemisesti arvostettu heprean sanakirja, joka sisältää nyky-heprean sanaston kaikkine tyyleineen ja kerrostumineen. Sanakirjassa on mm. historiallista, teknistä, puhekielen ja slangin sanastoa, ja esimerkkejä sanoj…