/ Avuksi /

Viitteidenhallinta

Tekstiin tulevien viitteiden ja lähdeluettelon tekemisessä voit käyttää apuna viitteidenhallintaohjelmia. Helsingin yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön on ostettu RefWorks ja Endnote. Lisäksi verkossa on saatavana useita maksuttomia ohjelmia.

RefWorks

RefWorksiin luodaan oma käyttäjätunnus ja sen jälkeen RefWorks on internetissä opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä sekä yliopiston koneilla että kotikoneilla. Opiskelijoilla on alumnioikeus käyttää RefWorksia myös opintojen päättymisen jälkeen.

RefWorksin uusi versio on julkaistu tammikuussa 2016. Uudet käyttäjät voivat luoda tilin uuteen RefWorks-versioon alla olevasta linkistä. Kaikkien käyttäjien on myöhemmin luotava uusi tili ja siirrettävä viitteet uuteen versioon.

Helsingin yliopiston kirjasto järjestää RefWorks-koulutuksia ja neuvoo ohjelman käytössä.

EndNote

Henkilökunta ja opiskelijat asentavat Endnote-ohjelman Helsingin yliopiston työasemille Software Center -ohjelmasta. Henkilökunta ja opiskelijat voivat asentaa Endnoten myös kotikoneille ohjelmistojakelusta. Endnote-koulutusta ja neuvontaa ei ole tarjolla kirjastossa.

Zotero

Zotero on maksuton ohjelma, jonka kuka tahansa voi ladata omalle koneelleen. Zotero on Mozilla Firefox-selaimen lisäosa. Käytössä on myös selainriippumaton stand-alone versio.

Mendeley

Mendeley on viitteidenhallintaohjelma, jossa on myös maksuton versio. Ohjelman avulla voi myös luoda profiilisivun ja luoda ryhmiä ja verkostoitua.