/ Avuksi / Tiedonhaku /

Kirjaston hakupalvelut

HELKA-kirjastotietokanta

Kirjaston hankkimat kurssikirjat ja muut kirjat, lehdet ja tietokannat on kuvailtu uuteen HELKA-kirjastotietokantaan. HELKA-tietokannassa voit hallita myös omia asiakastietojasi, tehdä varauksia ja maksaa kirjaston maksuja. Ohjeita HELKA-tietokannan käyttöön löydät kirjaston HELKA-oppaasta.

HELKA-tietokannasta löytyvät myös yliopiston ulkopuolisten HELKA-kirjastojen hankkimat kirjat ja muut aineistot.

Myös kansainvälisiä artikkeleita voi hakea Helkan Artikkelihaulla. Elektronisten aineistojen käyttö on mahdollista kaikilla Helsingin yliopiston verkossa olevilla koneilla. Etäkäyttö yliopiston ulkopuolelta on mahdollista Helsingin yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. Etäkäyttö on aktivoitavissa kirjaston hakupalveluissa tarjottavien e-aineistolinkkien kautta.

Aineistohaku verkkosivustolla

Ohje aineistohaun käyttöön

Tiedonlähteiden selaus

Systemaattiseen tiedonhakuun tietyltä aihealueelta kannattaa käyttää kyseisen tieteenalan tietokantoja. Tietokantoja eri tieteenaloilta voit selailla kirjaston verkkosivuilla.

HELDA - Helsingin yliopiston digitaalinen arkisto 

HELDAan tallennetaan yliopistolla tuotettua kokotekstiaineistoa kuten tutkijoiden artikkeleita, yksiköiden julkaisusarjoja sekä tiedekuntien oppimateriaaleja ja laitosten tuottamaa tutkimusaineistoa. Arkistoon tallennettujen aineistojen säilytyksestä huolehditaan, ja ne saavat pysyvän verkko-osoitteen.