/ Asioi / Työskentele kirjastossa /

Tulosta, kopioi, skannaa

Helsingin yliopiston kirjastossa on monitoimilaitteita ja verkkotulostimia asiakkaiden käyttöön. Henkilökunta opastaa mielellään pulmatilanteissa.

Huomioithan, että värikopiot ovat kalliimpia kuin mustavalkokopiot. 

Monitoimilaitteiden sijainnit löydät kerroskartoista tai kysymällä henkilökunnalta.

Tulostaminen, kopiointi ja skannaus yliopiston käyttäjätunnuksilla

Monitoimilaitteet toimivat henkilökohtaisella tunnistekortilla ja niillä voit sekä kopioida, skannata että tulostaa, mikäli sinulla on Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Kun tulostat tai kopioit ensimmäistä kertaa monitoimilaitteella, sinun on rekisteröitävä tunnistekortti (esim. HSL:n matkakortti) yliopiston käyttäjätunnuksellasi ja sen salasanalla. Katso tarkemmat ohjeet monitoimilaitteelle tunnistautumiseen.

Helsingin yliopiston opiskelijat lataavat monitoimilaitteiden käyttöön vaadittavaa tulostussaldoa itselleen Unigrafian verkkokaupassa.

Kopiointi ja Kirjastokioskilta tulostaminen ilman yliopiston käyttäjätunnuksia

Tulostamaan, kopioimaan ja skannaamaan pääset Print-in-City-palvelulla. Palvelun käyttö ei vaadi Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksia. Palvelussa voit itse ladata tulostus-, kopiointi- ja skannaussaldoa. Ohjeet Kirjastokioskeilta tulostamiseen löydät verkkosivuiltamme.

Kirjaston tiloissa on muutamia vain kopiointiin tarkoitettuja monitoimilaitteita, jotka toimivat Unigrafian pahvisilla kopiokorteilla. Pahvisten kopiokorttien myynti kirjaston tiskeillä päättyi 31.12.2018.  Jo ostettuja kopiokortteja voit edelleen käyttää Helsingin yliopiston kirjaston toimipaikoissa sekä Kansalliskirjastossa kesäkuun 2019 loppuun asti. Tämän jälkeen pahvisten kopiokorttien käyttö päättyy kokonaan. Mahdollisesti käyttämättä jääviä valotuksia ei asiakkaalle korvata.

Mikrofilmit, skannerit ja dvd:t

Pääkirjastossa Kaisa-talossa on mahdollisuus katsoa mikrofilmejä, kuunnella musiikkia, katsoa dvd:tä tai skannata kuvia. Laitteiden käyttöön tarvitset Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksen. Laitteet varataan Office365-kalenterin kautta.

HY:n ulkopuoliset asiakkaat voivat lukea mikrofilmejä, mutta eivät voi käyttää laitteiden skannaustoimintoa.

Lisätietoja Kaisa-talon erityis- ja tutkijatiloista.