/ Asioi / Työskentele kirjastossa /

Tulosta, kopioi, skannaa

Helsingin yliopiston kirjastossa on monitoimilaitteita ja verkkotulostimia asiakkaiden käyttöön. Henkilökunta opastaa mielellään pulmatilanteissa.

Tulostaminen, kopiointi ja skannaus yliopiston käyttäjätunnuksilla

Monitoimilaitteet toimivat henkilökohtaisella tunnistekortilla ja niillä voit sekä kopioida, skannata että tulostaa, mikäli sinulla on Helsingin yliopiston käyttäjätunnus. Kun tulostat tai kopioit ensimmäistä kertaa monitoimilaitteella, sinun on rekisteröitävä tunnistekortti (esim. HSL:n matkakortti) yliopiston käyttäjätunnuksellasi ja sen salasanalla. Katso tarkemmat ohjeet monitoimilaitteelle tunnistautumiseen.

Helsingin yliopiston opiskelijat lataavat monitoimilaitteiden käyttöön vaadittavaa tulostussaldoa itselleen Unigrafian verkkokaupassa.

Kopiointi ja Kirjastokioskilta tulostaminen ilman yliopiston käyttäjätunnuksia

Kirjaston tiloissa on muutamia vain kopiointiin tarkoitettuja monitoimilaitteita, jotka toimivat vuoden 2018 loppuun saakka Unigrafian kopiokorteilla. Niiden käyttämiseen et tarvitse Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta. Kopiokortteja myydään kirjastossa, hinnat näet hinnastosta

Huomioithan, että värikopiot ovat kalliimpia kuin mustavalkokopiot. 

Monitoimilaitteiden sijainnit löydät kerroskartoista tai kysymällä henkilökunnalta.

Jos sinulla ei ole yliopiston käyttäjätunnuksia, voit tulostaa myös Print-in-City-palvelun avulla. Ohjeet Kirjastokioskeilta tulostamiseen löydät verkkosivuiltamme.

Lisätietoa monitoimilaitteista ja tulostimista

Mikrofilmit, skannerit ja dvd:t

Pääkirjastossa Kaisa-talossa on mahdollisuus katsoa mikrofilmejä, kuunnella musiikkia, katsoa dvd:tä tai skannata kuvia. Laitteiden käyttöön tarvitset Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksen. Laitteet varataan Office365-kalenterin kautta.

HY:n ulkopuoliset asiakkaat voivat lukea mikrofilmejä, mutta eivät voi käyttää laitteiden skannaustoimintoa.

Lisätietoja Kaisa-talon erityis- ja tutkijatiloista.