/ Asioi / Työskentele kirjastossa /

Käytä tietokonetta

Helsingin yliopiston kirjaston asiakastietokoneissa on kirjastossa kävijöiden käytettävissä yliopiston verkkopalvelut ja kaikki digitaaliset tietopalvelut.

Yliopiston kaikissa tietokoneluokissa koneille kirjaudutaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Koneiden käytössä on noudatettava tietotekniikkakeskuksen käyttösääntöjä. Tietotekniikkakeskus vastaa myös koneiden ylläpidosta. Apua tietoteknisissä pulmatilanteissa saat Tietotekniikkakeskuksen Helpdeskistä.

Helsingin yliopiston kirjastossa on yksittäisiä vierailijatietokoneita yliopiston ulkopuolisten asiakkaiden työskentelyä varten. Jos sinulla ei ole Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta, kysy vierailijakoneista kirjaston asiakaspalvelusta.

Kaikissa kirjaston toimipisteissä saa käyttää omaa (kannettavaa) tietokonetta siihen varatuilla alueilla.

Käytössä on Helsingin yliopiston langaton verkko HUPnet sekä Eduroam-verkko. Asiakas, jolla on mukanaan oma laite, mutta ei yliopiston käyttäjätunnusta, saa tilapäisen tunnuksen langattoman verkon käyttöön kirjaston asiakaspalvelusta.

Kirjaston jokaisen toimipaikan asiakaspalvelupisteen yhteydessä toimii ID point -palvelupiste. ID Point on tunnistuspalvelu, jonka avulla yliopistolaiset voivat käyttää Helpdeskin henkilötunnistusta vaativia palveluita puhelimitse.

Lisätietoa asiakastietokoneista (Flamma)