/ Asioi / Työskentele kirjastossa / Ryhmätyötilat /

Lukutilat

Keskustakampus

Pääkirjasto

Kaisa-talon puolella lukupaikkoja on kaikissa kerroksissa ja Aleksandrian puolella kerroksissa 2 ja 3. Osa paikoista on hiljaista lukutilaa, osassa on kannettavan tietokoneen käyttö sallittu. Kaisa-talon kerroksessa 2 on hiljainen lukusali, jossa ei saa käyttää mitään elektronisia laitteita. Katso pääkirjaston lukutilat kartoista.

Erityislukutilat

Pääkirjaston kerrosten 4-6 Fabianinkadun puoleiset lukupaikat on tarkoitettu vain Helsingin yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön. Kerroksessa 2 on hiljainen lukusali, jossa ei saa käyttää mitään elektronisia laitteita. Kerroksessa 2 on myös erillinen allergisille tarkoitettu lukutila.

Lisätietoa

Viikki

Viikin kampuskirjastossa on lukupaikkoja eri puolilla kirjastoa. Osa lukunurkkauksista on tarkoitettu rauhallisiksi asiakastyöskentelytiloiksi. Katso kartoista.

24h-lukusali

Infokeskuksen pohjakerroksessa sijaitsee lukusali, joka on avoinna Helsingin yliopiston opiskelijoille ympäri vuorokauden. Lukusalissa on 32 lukupaikkaa. Lukusalin käyttö lukukausien aikaan arkisin klo 19.00 jälkeen ja viikonloppuisin sekä kesällä edellyttää henkilökohtaista avainkorttia.

Ilman avainkorttia lukusalia voi käyttää lukukausien aikaan ma-pe klo 8-19. Käynti saliin on talon sisääntuloaulan kautta.

  • Avainkortin saa täyttämällä hakemuksen ja maksamalla 17 euron panttimaksun Viikin kampuskirjaston asiakaspalvelussa.
  • Käyttösäännöt