/ Asioi / Työskentele kirjastossa /

Ryhmätyötilat

Kirjaston ryhmätyötilojen pelisäännöt

 • Ryhmätyöhuoneita voivat varata ainoastaan HY:n opiskelijat ja henkilökunta ryhmätyöskentelyä varten. Varauksen tekemiseen tarvitset yliopiston Office365-tilin ja -kalenterin.  
 • Ryhmätyötila on ryhmiä varten – et voi varata tilaa vain omaan käyttöösi, julkista tapahtumaa varten, opetuskäyttöön tai henkilökunnan kokousta varten.
 • Ryhmätyöhuoneet ovat käytössä kirjaston aukioloaikoina.
 • Varauksen maksimiaika on 2 tuntia/ryhmä/päivä.
 • Varaus raukeaa puoli tuntia varausajan alkamisen jälkeen, jos kukaan ryhmän jäsenistä ei ole saapunut paikalle.
 • Jos ryhmätyöhuoneesta ei ole varausta, voit käyttää tilaa väliaikaisesti varaamatta. Varauksen tehneet käyttäjät ovat kuitenkin aina etusijalla. 
 • Pidä ryhmätyötilat siisteinä, siivoa jälkesi.

Kirjaston varattavat ryhmätyöhuoneet O365-kalenterissa

Ohjeet työtilan tai laitteen varaamiseen Office365-kalenterissa

Ryhmätyötilat ja niiden varustus

Keskustakampus

Pääkirjasto
Pääkirjastossa Kaisa-talossa on kymmenen ryhmätyöhuonetta, joista kahdeksan sijaitsee 4. kerroksessa, yksi 5. kerroksessa ja yksi 6. kerroksessa.

Varustus ryhmätyöhuoneissa:

 • 4038a4038b4040a4040b40414042 ja 4043 (maks. 5 hlöä): Seinällä iso näyttö. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä. Huoneissa ei ole kiinteää tietokonetta.
 • 40055005 ja 6005 (maks. 11 hlöä)
  • 4005. Videoprojektori, johon voit kytkeä oman kannettavan tietokoneen. VGA- tai HDMI-liitäntä. Huoneessa ei ole kiinteää tietokonetta.
  • 5005, 6005. Huoneissa kiinteä tietokone ja videoprojektori. Tietokoneelle kirjaudutaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä.

Kaisa-talossa on opiskelijoiden ryhmätyötilojen lisäksi tutkija- ja erityistyötiloja, joissa on mahdollisuus katsoa mikrofilmejä, kuunnella musiikkia, katsoa dvd:tä tai skannata kuvia. HY:n ulkopuolinen asiakas voi lukea mikrofilmejä, mutta ei voi käyttää laitteiden skannaustoimintoa. Mikrofilmin lukulaitteet ja av-laitteet voit varata käyttöösi Office 365-kalenterista.

Lisätietoja Kaisa-talon erityis- ja tutkijatiloista.

Oppimiskeskus Aleksandria
Aleksandrian oppimiskeskuksen viisi ryhmätyöhuonetta sijaitsevat 3. kerroksessa.

Varustus ryhmätyöhuoneissa:

 • 329 ja 333 (maks. 10 hlöä) Huoneissa kiinteä tietokone ja videoprojektori. Tietokoneelle kirjaudutaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä.
 • 330331 ja 332 (maks. 6 hlöä): Seinällä iso näyttö. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä. Huoneissa ei ole kiinteää tietokonetta.

Oppimiskeskus Minerva
Minervan oppimiskeskuksessa on neljä verhoilla rajattua ringin muotoista ryhmätyöaluetta ja kaksi ryhmätyöhuonetta. Ryhmätyöalueen rinkejä voi käyttää varaamatta.

Varustus ryhmätyötiloissa:

 • Ringit 1-4 (maks. 8 hlöä): Kiinteä tietokone ja iso kosketusnäyttö. Tietokoneelle kirjaudutaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä. 
 • K225 ja K230 (maks. 12 hlöä): Videoprojektori. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä. Huoneissa ei ole kiinteää tietokonetta.

Lisätietoja työskentelytiloista Oppimiskeskus Aleksandriassa ja Oppimiskeskus Minervassa 

Kumpula

Kumpulan kampuskirjastossa on 10 varattavaa ryhmätyöhuonetta ja yksi ryhmätyöskentelyalue (10-12 hlöä), jota voi käyttää varaamatta.

Varustus 1. kerroksen ryhmätyöhuoneissa 1 G103c2 G103e (maks. 3 hlöä), 3 G103g (maks. 6 hlöä), 4 G108a (maks. 12 hlöä): Seinällä iso näyttö. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä. Huoneissa ei ole kiinteää tietokonetta.

Toisen kerroksen ryhmätyöhuoneissa G226 (maks. 6 hlöä), G227 (maks. 5 hlöä), G228 (maks. 5 hlöä), G229 (maks. 5 hlöä), G230 (maks. 4 hlöä) ja G231 (maks. 4 hlöä) ei ole kiinteää tietokonetta. Huoneissa G226G230 ja G231 on pöydällä näyttölaite, johon oman kannettavan voi liittää.

Toisen kerroksen vapaana olevan ryhmätyöhuoneen voi varata seuraavaksi kahdeksi tunniksi käyttöönsä myös seinänäytöltä huoneen ulkopuolella.

Meilahti

Meilahden kampuskirjaston kaksi ryhmätyöhuonetta sijaitsevat Terkko Health Hubin toisessa kerroksessa.

Varustus ryhmätyöhuoneissa 2021 ja 2022 (maks. 6 hlöä): Seinällä iso näyttö. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä. Oma kannettava tai tabletti myös langattomasti AirMedia-heijastuksella. Huoneissa ei ole kiinteää tietokonetta.

Av-laittein varustettu auditorio ja tietokoneluokka ovat varattavissa opetus- ja kokoustarkoituksiin. Tee varaus Meilahden kampuskirjaston neuvonnassa tai puhelimitse 02941 26643.

Kirjaston tiloja saavat käyttää maksutta Helsingin yliopiston opiskelijat ja henkilökunta, HYKSin henkilökunta, HYKS-instituutti, Finska Läkaresällskapet, FLS ja Suomalainen Lääkäriseura Duodecim.

Viikki

Viikin kampuskirjaston ryhmätyöhuoneet sijaitsevat Infokeskuksen ensimmäisessä, kolmannessa ja neljännessä kerroksessa.

Varustus ryhmätyöhuoneissa 134412 (maks. 4 hlöä), 311313413414 (maks. 6 hlöä), 312 (maks. 8 hlöä), ja 136 (maks. 12 hlöä): Huoneissa kiinteä tietokone ja valkokangas. Tietokoneelle kirjaudutaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä.

Jos tarvitset ryhmätyöhuoneessa videotykkiä, voit lainata sen kirjastokortillasi asiakaspalvelusta. Videotykin voit varata käyttöösi etukäteen Office 365-kalenterista.