/ Asioi / Työskentele kirjastossa /

Ryhmätyötilat

Kirjaston ryhmätyötilojen pelisäännöt

 • Ryhmätyöhuoneita voivat varata ainoastaan HY:n opiskelijat ja henkilökunta ryhmätyöskentelyä varten. Varauksen tekemiseen tarvitset yliopiston Office365-tilin ja -kalenterin.  
 • Ryhmätyötila on ryhmiä varten – et voi varata tilaa vain omaan käyttöösi, julkista tapahtumaa varten, opetuskäyttöön tai henkilökunnan kokousta varten.
 • Ryhmätyöhuoneet ovat käytössä kirjaston aukioloaikoina.
 • Varauksen maksimiaika on 2 tuntia/ryhmä/päivä.
 • Varaus raukeaa puoli tuntia varausajan alkamisen jälkeen, jos kukaan ryhmän jäsenistä ei ole saapunut paikalle.
 • Jos ryhmätyöhuoneesta ei ole varausta, voit käyttää tilaa väliaikaisesti varaamatta. Varauksen tehneet käyttäjät ovat kuitenkin aina etusijalla. 
 • Pidä ryhmätyötilat siisteinä, siivoa jälkesi.

Kirjaston varattavat ryhmätyöhuoneet O365-kalenterissa

Ohjeet työtilan tai laitteen varaamiseen Office365-kalenterissa

Ryhmätyötilat ja niiden varustus

Keskustakampus

Pääkirjasto
Pääkirjastossa Kaisa-talossa on kymmenen ryhmätyöhuonetta, joista kahdeksan sijaitsee 4. kerroksessa, yksi 5. kerroksessa ja yksi 6. kerroksessa.

Varustus ryhmätyöhuoneissa:

 • 4038a4038b4040a4040b40414042 ja 4043 (maks. 5 hlöä): Seinällä iso näyttö. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä. Huoneissa ei ole kiinteää tietokonetta.
 • 40055005 ja 6005 (maks. 11 hlöä)
  • 4005. Videoprojektori, johon voit kytkeä oman kannettavan tietokoneen. VGA- tai HDMI-liitäntä. Huoneessa ei ole kiinteää tietokonetta.
  • 5005, 6005. Huoneissa kiinteä tietokone ja videoprojektori. Tietokoneelle kirjaudutaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä.

Kaisa-talossa on opiskelijoiden ryhmätyötilojen lisäksi tutkija- ja erityistyötiloja, joissa on mahdollisuus katsoa mikrofilmejä, kuunnella musiikkia, katsoa dvd:tä tai skannata kuvia. HY:n ulkopuolinen asiakas voi lukea mikrofilmejä, mutta ei voi käyttää laitteiden skannaustoimintoa. Mikrofilmin lukulaitteet ja av-laitteet voit varata käyttöösi Office 365-kalenterista.

Lisätietoja Kaisa-talon erityis- ja tutkijatiloista.

Oppimiskeskus Aleksandria
Aleksandrian oppimiskeskuksen viisi ryhmätyöhuonetta sijaitsevat 3. kerroksessa.

Varustus ryhmätyöhuoneissa:

 • 329 ja 333 (maks. 10 hlöä) Huoneissa kiinteä tietokone ja videoprojektori. Tietokoneelle kirjaudutaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä.
 • 330331 ja 332 (maks. 6 hlöä): Seinällä iso näyttö. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä. Huoneissa ei ole kiinteää tietokonetta.

Oppimiskeskus Minerva
Minervan oppimiskeskuksessa on neljä verhoilla rajattua ringin muotoista ryhmätyöaluetta ja kaksi ryhmätyöhuonetta. Ryhmätyöalueen rinkejä voi käyttää varaamatta.

Varustus ryhmätyötiloissa:

 • Ringit 1-4 (maks. 8 hlöä): Kiinteä tietokone ja iso kosketusnäyttö. Tietokoneelle kirjaudutaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä. 
 • K225 ja K230 (maks. 12 hlöä): Videoprojektori. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä. Huoneissa ei ole kiinteää tietokonetta.

Lisätietoja työskentelytiloista Oppimiskeskus Aleksandriassa ja Oppimiskeskus Minervassa 

Kumpula

Kumpulan kampuskirjastossa on neljä varattavaa ryhmätyöhuonetta ja yksi ryhmätyöskentelyalue (10-12 hlöä), jota voi käyttää varaamatta. Ryhmätyötilat sijaitsevat kirjaston 1. kerroksessa. 

Varustus ryhmätyöhuoneissa 1 G103c2 G103e (maks. 3 hlöä), 3 G103g (maks. 6 hlöä), 4 G108a (maks. 12 hlöä): Seinällä iso näyttö. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä. Huoneissa ei ole kiinteää tietokonetta.

Meilahti

Meilahden kampuskirjaston kaksi ryhmätyöhuonetta sijaitsevat Terkko Health Hubin toisessa kerroksessa.

Varustus ryhmätyöhuoneissa 2021 ja 2022 (maks. 6 hlöä): Seinällä iso näyttö. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä. Oma kannettava tai tabletti myös langattomasti AirMedia-heijastuksella. Huoneissa ei ole kiinteää tietokonetta.

Av-laittein varustettu auditorio ja tietokoneluokka ovat varattavissa opetus- ja kokoustarkoituksiin. Tee varaus Meilahden kampuskirjaston neuvonnassa tai puhelimitse 02941 26643.

Kirjaston tiloja saavat käyttää maksutta Helsingin yliopiston opiskelijat ja henkilökunta, HYKSin henkilökunta, HYKS-instituutti, Finska Läkaresällskapet, FLS ja Suomalainen Lääkäriseura Duodecim.

Viikki

Viikin kampuskirjaston ryhmätyöhuoneet sijaitsevat Infokeskuksen ensimmäisessä, kolmannessa ja neljännessä kerroksessa.

Varustus ryhmätyöhuoneissa 134412 (maks. 4 hlöä), 311313413414 (maks. 6 hlöä), 312 (maks. 8 hlöä), ja 136 (maks. 12 hlöä): Huoneissa kiinteä tietokone ja valkokangas. Tietokoneelle kirjaudutaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä.

Jos tarvitset ryhmätyöhuoneessa videotykkiä, voit lainata sen kirjastokortillasi asiakaspalvelusta. Videotykin voit varata käyttöösi etukäteen Office 365-kalenterista.