/ Asioi / Työskentele kirjastossa / Esteetön asiointi /

Esteetön asiointi - Viikki

Sijainti ja liikenneyhteydet

Julkinen liikenne:

Infokeskuksen viereen pysähtyvät seuraavat linjat: 78, 57, 506 ja 550. Suurin osa ajetaan matalalattiabusseilla.

Omalla autolla:

Kampusalueelle kannattaa ajaa Pihlajamäentien ja Latokartanonkaaren risteyksen kautta. Latokartanonkaarelta käännytään oikealle Kanslerinkaarelle. Infokeskus Koronan ja Biokeskus 1:n välissä on 2 invaparkkipaikkaa Kanslerinkaaren päässä.

Liikkuminen kirjastossa

Viikin kampuskirjasto sijaitsee Infokeskus Koronassa. Sisäänkäynti rakennukseen on katutasosta. Samassa rakennuksessa sijaitsee mm. Helsingin kaupunginkirjaston Viikin kirjasto. Viikin kampuskirjaston aineistoa on neljässä eri kerroksessa. Kaikkiin kerroksiin pääsee hissillä. Mikäli tarvitset apua kokoelmien käytössä, henkilökuntamme auttaa sinua mielellään.

Kirjastossa on ryhmätyötiloja ensimmäisessä, kolmannessa ja neljännessä kerroksessa. Esteettömin käynti on pohjakerroksen ryhmätyöhuoneeseen 136, johon mahtuu 12 henkilöä. Jokaisessa kampuskirjaston kerroksessa on Kirjasto-kioskeja kirjastotietokannan ja muiden tiedonlähteiden käyttöä varten. Toisessa ja neljännessä kerroksessa tietokoneet on sijoitettu kahdelle eri korkeudelle. Ensimmäisessä ja kolmannessa kerroksessa tietokoneet ovat korkeilla pöydillä. Korkeammilla pöydillä työskennellään seisten. Matalammat pöydät on tarkoitettu istumakäyttöön, jolloin niitä voi hyödyntää esimerkiksi pyörätuolista käsin.

Kampuskirjaston inva-wc:t löytyvät kolmannesta ja neljännestä kerroksesta. Toisen kerroksen (=sisääntulokerros) inva-wc sijaitsee kaupunginkirjaston tiloissa. Ensimmäisen kerroksen (=pohjakerros) inva-wc on Infokeskus Koronan ala-aulassa.