/ Asioi / Työskentele kirjastossa / Esteetön asiointi /

Esteetön asiointi - Meilahti

Sijainti ja liikenneyhteydet

Meilahden kampuskirjastoon on hyvät julkiset liikenneyhteydet. Haartmaninkadulla ja Tukholmankadulla pysähtyy useita bussilinjoja. Näistä kokonaan matalalattiabusseilla ajetaan linjat 14, 14B, 18, 53, 58, 58B, 194, 503.

Kirjastoa lähinnä oleva liikkumisesteisille varattu autopaikka sijaitsee kirjaston takana ja sieltä on tasainen kulkuväylä pääsisäänkäynnille.

Sisäänkäynti ja tilat

Meilahden kampuskirjaston sisäänkäynnissä ei ole portaita, eikä lattioissa kynnyksiä. Pyörätuolilla pääsee hyvin ensimmäisen kerroksen asiakastiloihin ja asiakaspalvelupisteeseen. Toiseen kerrokseen pääsee hissillä, johon mahtuu pyörätuoli.

Inva-wc:t sijaitsevat toisessa kerroksessa auditorion aulassa hissin lähellä. Opas- ja avustajakoiran voi tuoda kirjastoon.

Suurin osa kirjaston opiskeluun tarkoitetuista lukupaikoista sijaitsee ensimmäisen ja toisen kerroksen avotiloissa kokoelmahyllykköjen keskellä tai sivustoilla. Niihin pääsee esteettä pyörätuolilla, samoin kuin ensimmäisen kerroksen lehtilukusaliin.

Palvelut

Asiakastietokoneita on erikorkuisilla pöydillä sekä seisten että istuen käytettävissä. Koneen näytön tekstiä voi suurentaa painikkeiden avulla.

Meilahden kampuskirjaston asiakaspalveluhenkilöstö antaa asiantuntijaneuvoja ja auttaa toimintarajoitteisia asiakkaita kaikissa kirjaston kokoelmien ja tietopalveluiden käyttöön liittyvissä asioissa.

Asiakkaiden neuvontapuhelin 02941 26643.
Kysymyksiä kirjastolle voi esittää sähköpostitse kirjasto-terkko [ ät ] helsinki.fi.