/ Asioi / Työskentele kirjastossa / Esteetön asiointi /

Esteetön asiointi - Kumpula

Sijainti ja liikenneyhteydet

Kumpulan kampuskirjasto sijaitsee Kumpulan kampuksella Physicum-rakennuksessa. Kirjaston sisäänkäynti on aulan ensimmäisessä kerroksessa.

Physicum-rakennuksen edessä on bussilinjojen 55AK, 55K ja 506 pysäkit. Muut lähimmät bussi- ja raitiovaunupysäkit sijaitsevat noin 300 metrin päässä Physicum-rakennuksen pääsisäänkäynnistä Kustaa Vaasan tiellä ja Hämeentiellä. Matkat sekä Väinö Auerin katua että Pietari Kalmin katua kampukselle ovat ylämäkeä. Kustaa Vaasan kadulta kampukselle johtaa jyrkkä hiekkakävelytie, jonka reunassa on kaide.

Pysäköinti

Lähimmät pysäköintipaikat ovat rakennuksen edessä Väinö Auerin kadun ja Gustaf Hällströmin kadun varrella. Esteettömiksi merkittyjä autopaikkoja ei ole.

Henkilökuljetukset pääsisäänkäynnin eteen ovat mahdollisia Väinö Auerin kadulta. Gustaf Hällströmin kadun puolella on portaat ilman luiskaa.

Liikkuminen kirjastossa

Physicumin ovelle pääsee suoraan katutasolta Väinö Auerin kadun puolelta. Kulku kahdesta painavasta ovesta voi olla hankalaa. Aulan vahtimestarin, p. 02941 50722, tai kirjaston neuvonnan, p. 02941 50881, kanssa voi sopia etukäteen avusta ovista kulkemisessa.

Kirjaston pääosin avarat tilat ovat kahdessa kerroksessa. Hissi sijaitsee kirjaston sisääntulon vieressä.

Kirjaston esteetön wc on yläkerroksessa. Esteetön wc on myös Physicumin aulassa sisäänkäynnistä vasemmalle vaatenaulakoiden yhteydessä.

Kokoelmien ja laitteiden käyttö

Kurssikirjat, muu lainattava aineisto sekä kirjaston neuvonta- ja lainauspalvelut ja lainaus- ja palautusautomaatit sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa. Palvelualueen kirjastokioskit ovat käytettävissä sekä seisoen että istuen. Kirjastossa on monitoimilaitteita kopiointiin, tulostukseen ja skannaukseen.

Yliopiston käyttäjätunnuksen vaativat työasemat ovat normaalikorkuisilla pöydillä molemmissa kerroksissa. Yläkerroksessa on yksi sähkösäätöinen pöytä.

Kun tarvitset apua, autamme kirjastossa liikkumisessa ja kokoelmien ja laitteiden käytössä.

Jos HELKAn verkkopalvelut eivät ole käytettävissä, on mahdollista uusia lainoja ja varata kirjoja sähköpostitse, kirjasto(a)helsinki.fi, ja puhelimessa, p. 02941 50881.