/ Asioi / Lainaa, uusi, varaa /

Tee varaus tai aineistopyyntö

Aineiston varaaminen

Jos etsimäsi teos on lainassa, voit tehdä Helka-tietokannassa siihen varauksen. Kun varaamasi aineisto saapuu kirjastoon, saat siitä ilmoituksen. Voit myös seurata asiakastiedoissasi Helkassa, milloin varaamasi aineisto on noudettavissa.

Aineistoa pidetään sinulle varattuna viikon ajan. Nouda varaamasi aineisto siitä kirjastosta, jonka kokoelmiin se kuuluu. Varatun kirjan voit lainata ainoastaan varauksen teossa käytetyllä kortilla.

Kurssikirjan varaaminen maksaa euron, muun aineiston varaaminen on maksutonta. Mikäli et tarvitsekaan varaamaasi aineistoa, peru varaus joko asiakastiedoissasi Helkassa tai ottamalla yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun, sillä noutamatta jätetty varaus maksaa kaksi euroa kirjalta. Katso Hinnasto.

Aineistopyynnöt pääkirjastossa

Voit tehdä Helka-tietokannassa maksuttomia aineistopyyntöjä Kaisa-talon suljetun varaston kokoelmiin (esim. opinnäytteet, osakuntakokoelma). Suuren osan varastossa olevista kirjoista saat kotilainaan, mutta samoihin kokoelmiin kuuluvat myös opinnäytteet sekä vanhoja ja harvinaisia kirjoja ja lehtiä, joita ei saa kotilainaksi.

Aineistopyyntöjä noudetaan kaksi kertaa päivässä, ma-pe klo 12 ja 16. Saat ilmoituksen, kun tilauksesi on noudettavissa. Voit myös seurata asiakastiedoissasi Helkassa, milloin pyytämäsi aineisto on käytettävissäsi.

Noudetun aineiston saat käyttöösi

  • Opinnäytteet: Kaisa-talon K4-kerroksen noutohyllystä yhden kuukauden ajan.
  • Muut kuin opinnäytteet: 3. kerroksen asiakaspalvelusta yhden viikon ajan.