/ Asioi / Lainaa, uusi, varaa /

Palauta

Helsingin yliopiston kirjaston aineistoja voit palauttaa kaikkiin Helsingin yliopiston kirjaston toimipaikkoihin.

Muiden Helka-kirjastojen kuten SKS:n kirjaston tai Kotuksen kirjaston aineistoa EI oteta vastaan Helsingin yliopiston kirjaston toimipaikoissa.

Myöhästymismaksut Helsingin yliopiston kirjaston eri kokoelmissa

Jos palautat tai uusit lainasi myöhässä, lainoista peritään myöhästymismaksut.

Maksuja kertyy korkeintaan 14 päivältä, minkä jälkeen joudut lainakieltoon.

28 vrk:n lainat

0,30 / vrk 
enintään 4,20 / nide

Kurssikirjat 7, 14 ja 28 vrk  

0,70 / vrk 
enintään 9,80 / nide

yö-ja lyhytlainat

2,00 / vrk 
enintään 28,00 / nide

Soc&Kom- 
lukusalilaina

2,00 € / vrk 
enintään 28,00 / nide

Myöhästymismaksut alkavat kertyä eräpäivän jälkeisestä päivästä ja näkyvät Helkassa omissa asiakastiedoissasi. Voit maksaa maksut, kun olet uusinut tai palauttanut myöhässä olevat kirjat.

Kansalliskirjastolla on oma hinnastonsa.

Helsingin yliopiston henkilökunnalta ei peritä myöhästymismaksuja elokuun 2013 jälkeen lainatusta tutkimuskirjallisuudesta. Kurssikirjoista kertyy edelleen myöhästymismaksuja.

Yöpalautus ja palautusluukut 

Pääkirjaston pääsisäänkäynnin (Fabianinkatu 30) vasemmalla puolella on yöpalautusluukku, joka aukeaa kirjastokortilla. Lainat merkitään palautetuiksi seuraavana aukiolopäivänä. Palautusluukkuun voi palauttaa kaikkien Helsingin yliopiston kirjaston toimipaikkojen kirjoja. Joka ilta kello 22 kirjastojärjestelmässä on käyttökatko, jonka aikana palautus ei onnistu.

Kumpulan kampuksella aineistoa voi palauttaa palautusluukkuun aukioloaikojen ulkopuolella. Palautusluukku sijaitsee Physicumin pääoven oikealla puolella seinässä harmaan sivuoven vieressä. Lainat merkitään palautetuiksi seuraavana aukiolopäivänä.

Viikin kampuskirjaston (Infotalon) pääovien vieressä on kampuskirjaston ja kaupunginkirjaston yhteinen palautusluukku, johon voi palauttaa aineistoa ympäri vuorokauden. Lainat merkitään palautetuiksi seuraavana aukiolopäivänä.

Meilahden kampuskirjastossa ei ole yöpalautusmahdollisuutta. Voit palauttaa aineistoa vain Terkko Health Hubin aukioloaikoina (klo 8-20). Palautusluukku sijaitsee rakennuksen aulatiloissa pääsisäänkäynnin (Haartmaninkatu 4) vasemmalla puolella. Jos aineisto palautetaan luukkuun klo 17-20, lainat merkitään palautetuiksi seuraavana aukiolopäivänä.