/ Asioi / Lainaa, uusi, varaa /

Lainaa ja uusi

Aineiston lainaaminen

Helsingin yliopiston kirjaston laina-ajat ovat

  • kurssikirjat: laina-aika vaihtelee kirjastoittain ja nimekkeittäin, 14 tai 28 vuorokautta
  • kurssikirjojen lyhytlainat: 2 vrk
  • muut kuin kurssikirjat ja sarjojen osat: 28 vuorokautta
  • lehdet: Ei kotilainaan

Kirjaston kirjojen laina-ajat voivat vaihdella kokoelmittain.

Kirjat lainataan lainausautomaateilla, jotka toimivat kirjastokortilla. Kaikki laina-ajat näkyvät Helka-tietokannassa: Olet henkilökohtaisesti vastuussa kaikesta kortillasi lainatusta aineistosta, joten muista tarkistaa laina-ajat asiakastiedoistasi Helkassa.

Kirjastossa on aineistoa, kuten esimerkiksi opinnäytetyöt, jota ei lainata kotiin. Näin varmistamme sanakirjojen, hakuteoksien, kurssikirjojen ja tieteellisien lehtien saatavuuden.

Lainojen uusiminen

Uusi lainasi Helka-tietokannassa kirjautumalla omiin asiakastietoihisi. Toimi ennen eräpäivää, sillä kirjasto ei takaa, että uusinta aina onnistuu. Helkassa on n. 15 minuutin huoltokatko joka ilta klo 22:00 - 22:30. Myöhästyneestä lainasta perimme myöhästymismaksun.

Uusiminen ei onnistu, jos teokseen on varauksia tai olet lainakiellossa.

Lainoja voi uusia:

  • kurssikirjat 12 kertaa
  • muut kirjat ja sarjajulkaisut 50 kertaa.
  • kurssikirjojen lyhytlainoja (2 vrk) ei voi uusia

Uusintarajan täyttyessä kirjat on palautettava kirjastoon.

Kaikkien Helka-kirjastojen lainat on mahdollista uusia samalla kertaa.

Lainakielto

Joudut lainakieltoon, jos et palauta aineistoa viimeistään 14 päivää eräpäivän jälkeen, tai sinulla on yli 15 euroa myöhästymis- ja palvelumaksuja. Lainakielto on voimassa kaikissa Helka-kirjastoissa ja se estää lainauksen, lainojen uusimisen ja varaamisen. Lainakielto puretaan, kun palautat tai korvaat lainakiellon aiheuttaneet aineistot ja maksat myöhästymismaksut. Mitä kauemmin odotat, sitä suuremmaksi sakkosumma kasvaa. Voit aina kysyä asiakaspalvelusta neuvoa, jos olet epävarma, miten toimia. Kiireellisissä tapauksissa yhteydenotot puhelimitse +358 2941 23920.