/ Asioi /

Lainaa, uusi, varaa

Kirjastokortti ja lainausoikeus

Helka-kortti on Helsingin yliopiston kirjastokortti, jota tarvitset aineiston lainaamiseen.

Helka-korttia voit käyttää vain Helka-kirjastoissa, joita ovat Helsingin yliopiston kirjaston lisäksi Kansalliskirjasto ja viisi yliopiston ulkopuolista erikoiskirjastoa.

Kortti on henkilökohtainen ja sen haltijana sitoudut noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä. Päivitä itse Helka-tietokannassa yhteystietosi ja pidä ne aina ajan tasalla. Ilmoita kortin katoamisesta välittömästi johonkin Helka-kirjastoon. Kadonneen kortin tilalle annetusta kortista peritään maksu.

Jos tarvitset apua esimerkiksi liikuntaesteen vuoksi, voit pyytää kirjastokorttiisi merkinnän erityispalveluista.

Kuinka saan kirjastokortin?

Tilaa Helka-kortti etukäteen verkosta. Kortti on noudettavissa kahden arkipäivän kuluessa tilauksesta mistä tahansa Helsingin yliopiston kirjaston toimipaikasta.

Saat Helka-kortin myös asiakaspalvelusta esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Kortti on heti käyttövalmis ja maksuton. Voit aktivoida myös yliopiston henkilökuntakortin tai viivakoodillisen, ennen syksyä 2013 hankitun opiskelijakortin Helka-kortiksi.

E-aineistojen käyttöoikeus?

Kirjaston hankkimien e-aineistojen käyttö muualta kuin kirjaston tiloissa sijaitsevilta koneilta edellyttää yliopiston verkon käyttölupaa. Käyttöluvan saavat yliopiston opiskelijat, tutkijat ja henkilökunta. Lisätietoa käyttöluvista löydät Tietotekniikkakeskuksen sivuilta.

Muut asiakkaat voivat käyttää e-aineistoja kirjaston tiloissa.