Helsingfors universitet Suomeksi På svenska In English
Universitetets hemsida Kemiska institutionen
 

Kemiska institutionen

Om fakulteten:

Studera hos oss!

Kemiska institutionen är Finlands ledande centrum i kemiundervisning och -forskning. Institutionen erbjuder utmärkta möjligheter i både grundstudier och fortsatta studier i kemi.

Forskning som görs vid kemiska institutionen är högt uppskattad internationellt. Centrala forskningsområden är grön kemi, material- och nanokemi, datorstödd och teoretisk kemi och undervisning av kemi. Dessutom betonar institutionen forskningens viktiga roll i långvariga forskningsprojekt av t.ex. organisk och oorganisk syntes, polymersyntes, kristallografi, molekylspektroskopi och naturprodukters kemi. Institutionen har även en nationell plikt att uppehålla forskning och undervisning av hög kvalitet i radiokemi. Utbildning av kemilärare är även ett prioritetsområde.

Från institutionen utexamineras experter för industrin, forskning och undervisning. Studierna ger även beredskap att möta utmaningar på fält som tillhör t ex miljövetenskap, teknisk vetenskap, medicinsk vetenskap och biovetenskap.

Kemi som yrke

Är du intresserad av rymdforskning, radiomedicin eller miljökemi? Skulle du vilja bli lärare i naturvetenskaper eller arbeta på ett brottslaboratorium? Studier i kemi öppnar dörrar.

>> Borde jag bli kemist?

>> Borde jag bli kemilärare?