Helsingfors universitet Suomeksi På svenska In English
Universitetets hemsida Kemiska institutionen
 

Kemiska institutionen

Om fakulteten

Kontaktuppgifter

Kemiska institutionen:
A. I. Virtanens plats 1
PL 55
00014 Helsingfors universitet
tel. 02941 50100

Välkommen till kemiska institutionen!

Kuva

Institutionen för kemi är Finlands ledande undervisnings- och forskningscentrum på sitt område. Institutionen erbjuder utmärkta möjligheter för grund- och forskarutbildning inom analytisk, oorganisk, fysikalisk, organisk, polymer- och radiokemi samt inom utbildning av kemilärare. Institutionen utbildar specialister för kemisk industri, forskning och utbildning, som är beredda att axla specialistuppdrag inom miljövetenskap, tekniska vetenskaper, medicin och biovetenskaper.

Institutionen för kemi driver forskning på högsta internationella nivå. F. n. omfattar institutionens specialiseringsområden, som är materialkemi och hållbar kemi.Eurobachelor ja Euromaster

Eurobachelor® Label och Euromaster® Label är kvalitetsmärken för undervisning som fyller de europeiska kvalitetskriterierna av högstående undervisning. European Chemistry Thematic Network Association (ECTNA) har utsett märken till kemiska institutionen efter ett utvärderingsbesök av en sakkunnigberedning samt självvärdering. Helsingfors universitets kemiska institution är första i Finland att bli utsett med dessa kvalitetsmärken.

Läs mera

EC2E2N

 

Aktuellt