Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English

valikko

Yhteystiedot:

Kanslia:
A.I.Virtasen aukio 1 (PL 55)
00014 Helsingin yliopisto

Ajankohtaista radiokemian laboratoriossa

NRC9

The dead line for submission of abstracts to the Ninth International Conference on Nuclear and Radiochemistry (NRC9) is approaching. Please send your abstract latest on April 15. For instructions see http://nrc9.it.helsinki.fi.

Radiokemian historiikki

Suomalaisen radiokemian historiikin toinen osa julkaistiin toukokuussa 2014. Se käsittelee radiokemian tutkimuksen, opetuksen ja sovellutusten kehittymistä Suomessa 1980-luvun puolivälistä tämän vuosituhannen ensimmäiselle vuosikymmenelle. Voit ladata kirjan alla olevasta linkistä. Historiikin ensimmäinen osa käsittelee aikoja viisikymmenluvulta 1980-luvun puoliväliin. Osa 1 Osa 2

Vuosikertomus 2015

Laboratorion vuosikertomus vuodelle 2015 on julkaistu. Lataa vuosikertomus linkistä.

Tutkijaseminaarit

RIP-ryhmä vierailulla Onkalossa

RIP-ryhmä (Radionuclides in porous bedrock) vieraili Olkiluodon Onkalossa. Kuvassa vasemmalta oikealle Jesse, Jasmin, Katja, Mikko, Jukka, Marine ja Juuso.

Onkalo

Radiokemian laboratorion 50-vuotisjuhlan satoa

Radiokemian laboratorion 50-vuotisjuhlia vietettiin 16.8. Yliopiston juhlahuoneistossa Unioninkadulla. Paikalla oli 120 vierasta. Professori Jukka Lehto kertoi juhlassa Radiokemian laboratorion 50-vuotisesta taipaleesta (esitys linkkinä) ja yliopiston rehtori Thomas Wilhelmsson esitti yliopiston tervehdyksen. Lisäksi juhlassa nähtiin Radiokemian laboratorion vuonna 1976 tuottama lyhytelokuva "Säteilevät saamelaiset" ja kuultiin radiokemistitrion musiikkiesitys. Juhlassa jaettiin myös kaksi Jorma K. Miettisen ansiomitalia - ks. toinen uutinen.

Jorma K. Miettinen -ansiomitalit Marja Siitari-Kaupille ja Tarja K. Ikäheimoselle

Radiokemian laboratorion 50-vuotisjuhlassa jaettiin LAL:n Radiokemistijaoston ansiomitaleina kaksi Jorma K. Miettisen juhlamitalia. Toisen sai Radiokemian laboratorion yliopistonlehtori Marja Siitari-Kauppi ja toisen Säteilyturvakeskuksen Tutkimus- ja ympäristövalvontaosaston johtaja Tarja K. Ikäheimonen.  Lue lisää linkistä.