Kasvata oma kahvipensas!

Kahvipensaan voi kasvattaa laittamalla siemenpavun (kuvassa) pehmeään, hyvin lannoitettuun kukkamultaan 1-2 cm syvyyteen, litteä puoli alaspäin. Kastele papuja alkuaikoina kaksi kertaa päivässä. Pidä ruukku lämpöisessä, vedottomassa paikassa sekä itämisen että taimikauden aikana. Itäminen kestää 6-7 viikkoa. Kahvipensas voi antaa ensimmäisen sadon kolmen vuoden ikäisenä, yleensä kuitenkin vasta nelivuotiaana. Kahvipensas kasvaa 2-4 metrin korkuiseksi ja antaa 1-2 satoa vuodessa.

Kahvipensaita voi ostaa myös joistakin kukkakaupoista.

Kahvipensaan hoito-ohjeet

Kahvipensas tulee sijoittaa valoisaan ja vedottomaan paikkaan.

Kahvipensas kastellaan märäksi, jonka jälkeen annetaan mullan kuivahtaa ennen uutta kastelua. Kesällä pensas vaatii enemmän kastelua kuin talvella lepovaiheen aikana.
Mikäli pensas on 'alakuloisen' näköinen, roikottaa lehtiään ja lehtien kärkiin ilmestyy ruskeää, voi pensas olla liian märkä. Myös kuivan pensaan oireet ovat samanlaiset; tällöin tarkistetaan mullasta kummasta pensas kärsii.
Kahvipensaan lehtiä on hyvä silloin tällöin sumuttaa suihkupullolla.

Paras lannoitusainen on Substral. Kasvuaikaan (kevättalvesta syksyyn) pansasta lannoitetaan puskin kyljestä löytyvän ohjeen mukaan. Syksyllä ja talvella voi pensasta lannoittaa silloin tällöin.