Yhteystiedot

Kehitysmaatutkimuksen oppiaine
PL 18 (Unioninkatu 35)
00014 Helsingin yliopisto
puh. 02941 24251

Tarkemmat yhteystiedot

Puhelinluettelo

Kehitysmaatutkimus Facebookissa

Valtiotieteellinen facebookissa

'f' Logo

Intranet

Flamma

 

Tervetuloa kehitysmaatutkimukseen!

Politiikan ja talouden tutkimuksen laitoksella opiskeltavan kehitysmaatutkimuksen ominaispiirteitä ovat ongelmakeskeisyys, moniperspektiivisyys ja monitieteisyys. Kehitysmaatutkimuksen pyrkimyksenä on kehitysmaiden ongelmien ymmärtäminen ja selittäminen sekä ratkaisumahdollisuuksien etsiminen.

Ongelmia tarkastellaan teorian ja käytännön sekä historian ja nykypäivän kannalta. Maailmanlaajuinen näkökulma tuodaan yhteen kansallisen ja paikallisen kanssa. Kehitysmaatutkimuksessa hyödynnetään ja yhdistellään useiden eri tieteenalojen - erityisesti yhteiskuntatieteiden - teorioita ja menetelmiä.

Tapahtuu kehitysmaatutkimuksessa ja yliopistolla

 

Uutinen

Kehitysmaatutkimuksen lukukauden avajaiset

Kehitysmaatutkimuksen lukukauden avajaiset tulevat taas! Semester opening at Development Studies

ti 1.9. klo 11.30 U35 on tiedossa kahvia/teetä, oppiaineen väen esittelyt, mukavaa jutustelua ja sään salliessa myös leikkimielinen mölkkyturnaus. Tervetuloa niin vanhat kuin uudetkin opiskelijat ja tietysti henkilökunta!

Semsester opening 2013

Semester opening 2013. Photo by Inka Kyllönen

Uutinen

Kehitystutkijoiden hankkeesta syntyi kirja

Monivuotinen yhteistyöhanke tansanialaisten ja sambialaisten kehitystutkijoiden kanssa huipentui kirjan julkaisemiseen toukokuun lopulla.
Lue lisää »»

Kirjajulkistus

Kirja on luettavissa Heldassa

Uutinen

Yliopiston logo, kuvituskuva

Väitös: Henri Onodera: Being a young activist in the late Mubarak era

Henri Onodera väittelee 5.6.2015 kello 12 Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa aiheesta "Being a young activist in the late Mubarak era - An ethnography of political engagement in Egypt". Väitöstilaisuus järjestetään osoitteessa Yliopiston päärakennus, Sali 13, Fabianinkatu 33.

Lue lisää »»

Uutinen

Barry Professori Barry Gillsin juhlaluento

Professorimme Barry Gills piti juhlaluentonsa 27.5. aiheesta Global Development in the Anthroposcene. Puheen voit lukea täältä

Lue lisää »»