Vantaa    Helsingin pitäjä-vuosikirjat
Helsingin pitäjä-vuosikirja 1970:

Tikkurilan uimahalli

Tikkurilan uimahallikysymys oli vireillä lähes 15 vuoden ajan, ennen kuin se toteutui. Alkuaan oli tarkoitus rakentaa vain maauimala. Marraskuussa vuonna 1964 kunnanvaltuusto hyväksyi uimahallin piirustukset.

Uudenmaan lääninhallituksen myönnettyä uimahallia varten tarvittavan poikkeusluvan ja kunnan rakennuslautakunnan 28.1.1965 pitämässään kokouksessa rakennusluvan, pidettiin uimahallin rakennustöiden aloittamisen yhteydessä tammikuun 1965 lopulla juhlatilaisuus, jossa Uudenmaan läänin maaherra Reino Lehto suoritti rakennustöiden käynnistämisen.

Tikkurilan uimahallin rakennusmassat koostuvat kahdesta osasta: varsinaisesta hallirakennuksesta ja siipirakennuksesta. Hallirakennus on muodoltaan osa pallon segmenttiä ja se on tehty teräsbetonirakenteisena neljän hallin pituussuuntaan olevan kaaren varaan. Hallin etuseinä, joka on lasia, avautuu lounaaseen.

Uimahallin kokonaistilavuus on 31 300 m3. Maksimikapasiteetti on 2700 henkeä vuorokaudessa. Altaan mitat ovat 13,5 x 50 m ja siinä on kuusi rataa sekä uimahyppyjen suorituspaikat. Hyppytornin korkein taso on 10 metrin korkeudella.

Hallin toisessa päässä on leikki- ja opetusallas. Altaan toisella pitkällä sivulla on 630 hengen katsomo, jonka takaosassa on radioinnin ja televisioinnin vaatimat tilat.

Ison altaan vesitilavuus on 2 000 m3 ja pienen altaan 600 m3. Suurin syvyys hyppytornin alapuolella on 4,5 m.

Uimahallin vedenpuhdistus tapahtuu piimaasuodattimen avulla. Tikkurilan uimahallin ovat laatineet kunnanarkkitehdit Haglund ja Pauli Sulonen ja sen kustannukset ovat
4,8 milj. markkaa.


Web-toteutus: Liisa Nordman, 2008