MaTaPuPu

Kuvasarja I Suutarinkodin rakentamisesta

Kuvasarja II Suutarinkodin rakentamisesta

Kuvasarja vanhasta navetasta

Böstas-tila

Muistelu Böstas-tilan Skogstereista

  Siltamäki-Suutarila   

Vartti 5.11.2008:

Suutarinkodin muutot alkoivat Linnunradantiellä

Helsingin uusin mielenterveysongelmia potevien palvelutalo avattiin Suutarilassa maanantaina.

Palvelutalo Suutarinkodissa on 49 asuntoa. Sisään muutot ovat alkaneet ja ne jatkuvat koko tämän kuukauden ajan.

- Kaikki asukkaat on valittu. He ovat helsinkiläisiä mielenterveyskuntoutujia; pitkään sairastaneita aikuisia, joita tulee osastoilta sairaaloista, kuntoutuskodeista ja tukiasunnoista. Muutama tulee suoraan omista kodeistaan, kertoo Suutarinkodin johtajaksi valittu Kirsi Viiri Lilinkotisäätiöstä.

Suutarinkoti on säätiön viides palvelutalo, jossa autetaan psyykkisesti pitkäaikaissairaita helsinkiläisiä. Palvelut säätiöltä ostaa Helsingin kaupunki, joka tekee myös asukasvalinnat.

Kylään pääsee aina

Kirsi Viirin viesti naapureille, jotka eivät vielä ole kovin ilahtuneita Lilinkotisäätiön rakennushankkeesta kiteytyy sanoihin "avoimin mielin"

- Meillä on ovet auki ja saa tulla tervehtimään ja tutustumaan muulloinkin kuin avoimien ovien päivänä, joka on 26. marraskuuta klo 15.00 alkaen. Jos jollakin on jostakin sanottavaa, toivon, että tänne otetaan saman tien yhteyttä. Pyrimme avoimeen naapurustoon, painottaa alueen omakotiyhdistystä tapaamaan menossa oleva johtaja.

Henkilökuntaa Suutarinkodista tavoittaa ympäri vuorokauden.

Talon asumispaikoista 25 sisältyy Helsingin pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelmaan. Linnunradantielle rakennettu asumisyksikkö on vähentämisohjelman ensimmäinen valmis hanke. Eri puolille kaupunkia on suunnitteilla 13 hanketta.

HS: Kaupunki ei kuunnellut asukkaiden mielipidettä

Suutarinkotiin on tulossa Kulosaaresta ihmisiä, jotka olisivat halunneet jäädä vanhaan asuntolaansa, kertoo sunnuntain Helsingin Sanomat. Lehden mukaan Helsingin kaupunki on yksipuolisesti päättänyt, että 20-paikkaisen Kulosaaren tukikodin nykyiset asukkaat saavat muuttaa, koska paikasta tehdään nuorten tukiasuntoja. Asukkaille tämä kerrottiin vasta syyskuussa, eikä heillä ole ollut mahdollisuutta vaikuttaa palvelujen suunnitteluun. Yhden asukkaan mukaan hänen asumiskulunsa nousevat 600 - 700 euroa kuussa.Kirsi Viiri johtaa Suutarinkotia. Kuva Vartin artikkelissa.

Kuva: Bengt Nordman
Web-toteutus: Liisa Nordman, 2010