Yhteystiedot

Käännöstiede kuuluu nykykielten laitokseen.

PL 24 (Unioninkatu 40)
00014 Helsingin yliopisto
Puhelin +358 2 941 911 (vaihde)

Opetus- ja opiskelijapalvelut Metsätalossa (Flamma-intranetissä, vaatii kirjautumisen)

Tietoa oppiaineesta

Käännöstiede on kääntämisen opiskelijoille HuK-tutkinnossa pakollinen sivuaine. Helsingin yliopistossa kääntämisen oppiaineita ovat englannin, ruotsin, saksan ja venäjän kääntäminen. Kääntäjälinja on ranskalaisessa filologiassa. Lisäksi seuraavissa kielissä voi erikoistua kääntämiseen: latvia, liettua, puola, tšekki, unkari ja viro. Näiden oppiaineiden tai linjojen opiskelijat sisällyttävät kanditutkintoonsa 25 op:n käännöstieteen perusopinnot.

FM-tutkinnossa käännöstiede on integroitu osaksi kääntämisen ja monikielisen viestinnän koulutusohjelmaa, jossa sen voi valita myös pääaineeksi. Jos käännöstiede valitaan pääaineeksi, opinnot painottuvat käännösteknologiaan.

Käännöstiede on vapaa sivuaine kaikille Helsingin yliopiston opiskelijoille, ja siitä voi suorittaa perusopintojen lisäksi aineopinnot. Aineopinnoissa on tarjolla monenlaisia käännöstieteen sekä kääntämisen ja tulkkauksen osa-alueita käsitteleviä opintojaksoja, kuten käännöskirjallisuuden tutkimusta, kirjallisuuden suomentamista, kääntäjän yrittäjyyttä. Lisäksi voi erikoistua av-kääntämiseen, käännösteknologiaan tai tulkkaukseen.