EtusivulleAjankohtaista-sivulleFuksit-sivulleKerhot-sivulleKuvat-sivulleHistoria-sivulleYhteystiedot-sivulle

Wiipurilaisen Osakunnan kerhot

Virkailijoiden lisäksi monenlaista osakuntatoimintaa järjestävät WiO:n kerhot. Kerhot kyykkäävät, laulavat, soittavat, tutustuvat kotiseutuun, pitävät yllä naiskulttuuria, lenkkeilevät ja katsovat television kulttisarjoja.

Kyykkäkerhossa harjoitellaan ympäri vuoden karjalaista perinnepeliä kyykkää. Kerhon jäsenet osallistuvat vuosittain kyykän MM-kilpailuihin sekä muihin kyykkäkisoihin. Liikuntaa voi harrastaa myös sunnuntai-illan lenkkikerhossa.

Musiikkiharrastuksia voi jatkaa osakunnassakin. Wiipurilaisen Osakunnan Laulajat (WiOL) on Liisankadun osakuntien yhteinen noin 40-jäseninen sekakuoro. Kuoro esiintyy useissa tapahtumissa ympäri vuoden. Kesän ohjelmaan kuuluu muun muassa kirkkovenekiertue. WiOL on tunnettu erityisesti sosiaalisuudestaan – onpa joskus joku kuorolainen todennutkin, ettei ole elämää ilman WiOLia. Osakunnassa toimii myös salonkiorkesteri Wiipurilaisen Osakunnan Soittajat (WiOS).

Kotiseutukerho harrastaa nimensä mukaisesti kotiseutuun liittyviä asioita. Kotiseutua ei suinkaan rajata kovin tarkasti, vaan ohjelmaan on kuulunut muun muassa kulttuuripitoisia retkiä niin Porvooseen, Tuusulaan, Turkuun kuin Tallinnaankin. Keväisin kerho järjestää perinteiset Virsujuhlat.

Osakunnan naistenkerhon ÄLYn jäseniä ovat kaikki WiO:n naiset. Kerhon toimintaa kuuluvat saunaillat, juhlatunnelmaan virittävät etkot sekä muut naiselliset tapaamiset.

Entiset osakuntalaiset ikään katsomatta tapaavat Senior Wiburgenses -seniorijärjestön toiminnassa.

Kaikki osakuntalaiset ovat tervetulleita kerhotoimintaan. Tule ja löydä omasi!

Wiipurilainen Osakunta. Leppäsuonkatu 11, 00100 Helsinki. wio-list@helsinki.fi