Symbioosi >> Tapahtumakalenteri >>Ahvenanmaan ralli

AHVENANMAAN LINTURALLI

Ahvenanmaan linturalli on henkilöautolla liikkuville joukkueille tarkoitettu lintujen havainnointikilpailu. Ralli kestää kestää 24 h: perjantai-illasta klo 18.00 lauantai-iltaan klo 18.00. Tänä aikana on tarkoitus nähdä/kuulla ja tunnistaa mahdollisimman paljon lintulajeja. Laji voidaan hyväksy, mikäli yli puolet joukkueesta havaitsee lajin (riittää, kun yksi sen tunnistaa, ja muut kuulee tai näkee) Tämä tarkoittaa siis kolmen ja neljän hengen joukkueesta kahta ihmistä ja viiden hengen joukkueesta kolmea. Havainnoinnissa apuvälineinä kiikarit ja kaukoputket. Houkutusnauhojen käyttö on kielletty.

Lähtö turusta 8.45. Ajomatkaan kannattaa varata reippaasti aikaa! Saavumme Maarianhaminaann. 14.10 jonka jälkeen voimme siirtyä mökeille klo 15.00 alkaen majoittumista ym varten. Ralli alkaa klo 18.00 ja kestää lauantai-iltaan klo 18.00. tämän jälkeen on aikaa saunoa, syödä ym. Rallin purku (eli havaittujen lajien ja voittajajoukkueen selvittäminen) alkaa n. 20-21.00 ja tämän jälkeen on luvassa bileet ja boolia. Su aamuna mökit täytyy olla siivottuna ja tyhjänä viimeistään klo 11.00 ja laiva takaisin turkuun lähtee klo 14.25

Mukaan tarvitsee siis auton ja ajokuntoisen kuskin, ja jos kuskilla on vielä Ahvenamaan kartta, on asiat jo hyvin. Nukkumista helpottaa makuualusta ja pussi sekä korvatulpat. Lämpimät vaatteet on must, koska meren rannalla on aina kylmä vaikka olisi kuinka aurinkoista. Kiikari ja kaukoputki sekä jonkinlainen lintuopas ovat myös hyödylliset. Symbioosin molemmat kaukoputket lähtevät mukaan ja ovat tarkoitettu ensisijaisesti joukkueille joilla ei ole kaukoputkea. Pyyhkeet ja vaihtovaatteet auttavat elämää, vaikka lämpimästä vedestä ei ole takeita. Mökeissä on hyvät ruuanlaittovälineet mutta tungoksesta johtuen kannattaa varautua seisovaan ruokailuun. Maarianhaminassa on myös hyviä ruokapaikkoja joita kantsii kokeilla jos budjetti antaa periksi.

Mukaan kannattaa ehdottomasti lähteä!!! Lintutuntemus ei ole tarpeellinen, vaikkakin hyödyksi!

Lisätietoja saa peli- ja kilpailuvastaavilta: Esim Anna Hahtolalta (Anna.hahtola@helsinki.fi)

Hyödyllisiä linkkejä: Ahvenanmaalaisen lintuyhdistyksen sivut jossa mm. ajankohtaisia havaintoja
  GoAland.net
  Symbiontti 1/2001 sisältää lyhyen kertomuksen viime vuoden rallista
  Kuvia Ahvenamaan linturallista 2001