Tekstiilit

Suomalaiset voisivat vaatettaa 4-5 miljoonaa ihmistä niillä vaatteilla, joita viedään vuosittain kaatopaikoille! Ja uusien vaatteiden tuottaminenkaan ei ole aivan ympäristöystävällistä puuhaa: esimerkiksi yhden puuvillakilon tuottamiseen tarvitaan kilon verran kemikaaleja ja 200-300 litraa vettä. Kannattaa siis suosia kirpputoreja sekä osto- että kaapintyhjennysvaiheessa. Lisää tietoa tekstiilituotannon ympäristövaikutuksista.

Kaikki ehjät vaatteet, kengät ja kodintekstiilit voi toimittaa kirpputorille. Jos et halua myydä niitä itse, niin useimmat kirpputorit ottavat myös lahjoituksia vastaan. Helpointa on sujauttaa puhtaat tekstiilit siistissä pussissa esimerkiksi UFF:n tai LKA:n kierrätyslaatikoihin.

UFF:n vaatekeräyslaatikoiden osoitteet pääkaupunkiseudulla
UFF:n myymälät

Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus ottaa vastaan kangastilkkuja, joita esimerkiksi koulut voivat hakea askartelumateriaaliksi.

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen kissatalo (p. 777 4470, Yhdyskunnantie 11, Helsinki) ottaa vastaan ohutta puuvillalumppua siivousräteiksi sekä täkkejä, tyynyjä ja toppavaatteita eläinten alustoiksi. Ei matonkuteita eikä sukkahousuja!

Uudenmaan Martat järjestävät huhti-toukokuussa lumppukeräyksiä. Lisätietoja p. 6844 940.