RUPLAN

Slaavilaisten kielten ja kulttuurien opiskelija! Muista, että Ruplan muodostavat opiskelijat, ja sen toimintaa pyörittävät niinikään opiskelijat – juuri sinulla ja vain sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä teemme. Liity siis jäseneksi ja sähköpostilistalle– ja aktivoidu!

Mitä Rupla tekee?
Rupla valvoo jäsentensä etuja laitoksen, humanistisen tiedekunnan, tiedekuntajärjestö Humanisticumin ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan päätöksenteossa. Ruplan toiminnan kantavana ajatuksena on tarjota jäsenilleen mahdollisuuksia slaavilaisen ja balttilaisen sivistyksensä laajentamiseen – muutoinkin kuin opintojen rajoissa – ja ylläpitää ylväiden aineidemme opiskelijoiden yhteishenkeä. Tahdomme edistää slaavilaisten ja balttilaisten kulttuurien tuntemusta ja arvostusta – myös yliopiston ulkopuolella – sekä jakaa uskoamme uuteen, uljaampaan tulevaisuuteen.

Entä käytännössä?
BILEITÄ! Slavofiiliset suihkuseurapiirit kokoontuvat lukuvuoden aikana useaan otteeseen. Kalenteriimme on vuosien saatossa muokkautunut vakiojuhlia moneen makuun:

- Syyslukukauden alussa järjestetään Uusien Ilta, jossa uudet ja vanhat ruplalaiset voivat tutustella, jutustella ja mutustella (hyvää safkaa tai halutessaan toisiaan).

- Syys-lokakuussa pidetään Fuksiaiset, joissa uusien opiskelijoiden initiaatioriittejä seuraa usein myös laitoksen henkilökunta.

- Joululomalle meidät lähettävät piparin, pivon ja perinteiden makuiset Pikkujoulut...

- ...ja huhti-toukokuussa lukuvuoden päättävät huimat Paatos-bileet, jotka on viime vuosina järjestetty menestyksellisesti yhteistyössä laitoksen kanssa.


Lisäksi järjestämme mahdollisuuksien ja jäsenten kiinnostuksen mukaan saunailtoja, naamiaisia, lokakuun vallankumouksen vuosipäivän muisteloita, naisten päivän juhlistajaisia – vain mielikuvitus on kattona! "Вечно молодой, вечно пьяный" (ja sama feminiinissä) raikaa Brat 2 -soundtrackin tahtiin kaikissa tilaisuuksissamme.

KULTTUURIA! Iso osa Ruplan toiminnasta toteutuu erilaisten kulttuuririentojen muodossa. Takavuosilta muistetaan lukuisia teatterireissuja, elokuvakäyntejä, konsertti-, ooppera- ja balettiesityksiä ja näyttelyitä – suurin osa näistä liittyy slaavilaiseen kulttuuriin, mutta mitään hengen ravintoa emme väheksy. Rupla myös sponsoroi mahdollisuuksien mukaan jäsentensä osallistumista tapahtumiin kustantamalla yleensä kymmenisen prosenttia lipun hinnasta.

Syksystä 2002 alkaen Rupla on kerännyt noin kerran kuussa jäsenensä kerhotilaamme Lingvaan maksuttomiin videoiltoihin. Ohjelman rungon muodostavat harvemmin nähdyt slaavilaiset arkistoaarteet. Tilaisuuksista tiedotetaan sähköpostilistalla.

YHTEISTYÖTÄ! Kotoisan laitoksemme ohella Rupla toimii yhteistyössä muiden kielijärjestöjen kanssa Lingva-yhteenliittymän kautta. Ajoittain virittelemme yhteistoimintaa myös venäläisen rock- ja populaarikulttuurin yhdistyksen Tusovka ry:n kanssa.
Vuonna 2000 perustettiin balttilaisten kielten ja kulttuurien opiskelijoiden oma ainejärjestö Daina ry., mutta baltit ovat osallistuneet edelleen myös Ruplan toimintaan. Vuosien 1999–2000 tienoilla perustettu slavistien epävirallinen alakerho Řy järjestää ajoittain ajanvietettä puolalais-tšekkiläis-bulgarialais-makedonialais-kroatialais-vsevoslaavilaisessa hengessä.

JOURNALISMIA! Rupla ry:n humanistinen manifesti Kopeekka ilmestyy neljä kertaa vuodessa, ja on kiistattomasta laadukkuudestaan huolimatta täysin ilmainen. Oman painotuotteensa voi noutaa neljännesvuosittain laitoksen isosta aulasta (Metsätalo, eli Unioninkatu 40 B, 4. krs). Ks. myös Kopeekan verkkoversio.

Kuinka pääsen sisäpiiriin?
Ruplalla ei ole sisäpiiriä eikä suljettua hallintoelintä – tule mukaan kokoukseen, ja ääntäsi kuullaan taatusti! Nuori veri toivotetaan aina lämpimästi tervetulleeksi, ja mahdollisesta (ei pakollisesta) hallitusvirasta koituu elämällesi suunnattoman paljon enemmän iloa kuin tuskaa. Pääset:

vaikuttamaan kaikkiin niihin asioihin, jotka mielestäsi ovat vaikuttamisen arvoisia... ryystämään vähintään yhden ilmaisen järjestäjäjuoman (alkoholilla tai ilman) per bile... ...ja ennen kaikkea tutustumaan loistaviin, upeisiin, ihastuttaviin, älykkäisiin ja muutenkin kivoihin ihmisiin – sellaisia me Rupla-aktiivit säännönmukaisesti olemme, ja todennäköisesti sinäkin. Liity siis sähköpostilistalle, seuraa tiiviisti kokousilmoituksiamme ja ilmesty paikalle – sinua tarvitaan!