Edellinen numero Seuraava numero

Ira Österberg
(toimitussihteeri)

Nyt olen oikea opiskelija

Ihmetys valtasi pienen fuksin:
kuinka hienoa kaikki täällä onkaan!
Ja mieletöntä, että pääsykoe meni niin hyvin...

KAIKKEA TULI koettua heti alkuun. Vaikeaa oli miettiä, niitä muuta paitsi liettuaa haluaa oikeasti opiskella – tähän sain apua opintoneuvonnasta. Pikkuhiljaa valkeni myös, niitä tarkoittaa akateeminen vartti (vastaus: 15 minuutin "välkkä" joka luennon alussa ja lopussa) sekä mitä ovat ne kirjat, jotka on merkitty kurssivaatimuksiin (vastaus: kirjatenttikirjat).

Käytin akateemisen vartin aluksi ravaamalla pikavauhtia luennolta toiselle. Sitten opin rentoutumaan ja tulin riippuvaiseksi kahvista. Ilmoittauduin myös elämäni ensimmäiseen kirjatenttiin, mutta varasin liian vähän lukuaikaa (pitäisi olla n. l viikko per suoritettava opintoviikko). Järkytyin, kun kysymykset olivat aina yhdestä artikkelista. Ihmetys: pääsin läpi!

SYKSYYN MAHTUI poissaoloja, stressiä, pään hakkaamista seinään, ensimmäiset opiskelijabileet (Ruplan Uusien ilta), uusia ystäviä ja todellista oppimisen iloa. Tammikuussa olin jo täysin integroitunut yliopistoon (huomaa sanan 'integroitunut' käytöstä).

Uusi fuksi: kysele, tutustu, rupea harrastamaan lounastapaamisia Unicaféssa. Jos jokin painaa mieltä, käytä hyväksi yliopiston palveluita ja tuutoriasi. Ja osallistu! Yliopistolta löydät varmasti samanhenkistä seuraa, vaikka et olisi suoraan lukiosta – ja myös jos olet. Osallistumista helpottaa, jos liityt laitoksen ja järjestöjen postituslistoille. Sen voi tehdä vaikka omalla osoitteella, ei tarvitse olla vielä yliopiston tunnuksia.

Elina Lahti
vuoden 2002