Numero 2/ 2005

Puheenjohtajan palsta

- Johanna Harju -

Aurinkoista kevättä arvoisat historianopiskelijat! Kulunut alkuvuosi on ollut tapahtumarikas ja täynnä muutoksia. Kronoksen oma sitsiperinne on saatu alulle ja sitä tullaan jatkamaan vielä tänä keväänä, henkiin on herätetty tapahtumia aina metroapprosta työelämätilaisuuteen.

Suurin muutos on kuitenkin vielä edessä. Epäilemättä olette viimeistään Ylkkäristä havainneet kuinka Kronoksen ja Historicuksen järjestötilajaon tiimoilta tekemän jäsenaloitteen kävi edustajiston kokouksessa. Aloitetta kannattanutta pontta ei hyväksytty. Sen sijaan ponsi, jossa kehotettiin tilajakoprosessiin tehtävän muutoksia ja parannuksia hyväksyttiin. Odotamme mielenkiinnolla… Oli kuitenkin mukava huomata, että kronoslaisia kiinnostaa ainejärjestönsä kohtalo, sillä edustajiston kokousta oli seuraamassa lukuisa joukko historianopiskelijoita. Kiitokset siitä! Muutto on kuitenkin edessä vielä tänä keväänä, ja järjestötilan ilme tulee muuttumaan radikaalisti.

Parempaan suuntaan, toivoaksemme, on ilmettään muuttanut opiskelijahuone. Tietokoneet on jo saatu paikan päälle, mutta uudelleenjärjestely on vielä hieman kesken. Kevään kuluessa on kuitenkin lupa odottaa ainakin vielä yhtä pöytää huoneeseen. Kahvia ja teetä löytyy edelleen omakustannehintaan, samoin leppoisaa luettavaa Aku Ankka-kaapista.

Kronoksen kuuden vuosikymmenen juhlinta painottuu syksylle. Luvassa on näillä näkymin ainakin Heimolastorya, laulua ja viiniä, sekä tietenkin vuoden loistavimmat vuosijuhlat. Tilaisuus järjestetään Vanhalla ylioppilastalolla 10.12. Päivä kannattaakin merkitä jo nyt kalenteriin. Toinen tärkeä merkkipaalu tulee olemaan historiikin julkistaminen (*koputtaa puuta*) loppuvuodesta. Jos haluat nimesi historiankirjoihin ja varman varauksen Kronoksen historiakirjaan, varaa teosta varten jo nyt vaivaiset 20 euroa, jolla saat nimesi teokseen sekä tietenkin suuren kiitollisuuden toimituskunnalta.

Kevättä on kuitenkin vielä jäljellä, ja ainakin vappupiknikillä 30.4. näemme Suomenlinnassa, eikö?

Takaisin ylös