Toiminta

KouKin toimintaan kuuluu mm. Helsingin yliopiston kääntäjäopiskelijoiden etujen valvonta, erilaisten perinnetilaisuuksien ja muun sosiaalisen toiminnan järjestäminen jäsenistölleen sekä yhteydenpito muihin opiskelijajärjestöihin. Ainejärjestö julkaisee myös Vääntäjä-lehteä. KouKin jäseneksi voi liittyä netissä tai KouKin tapahtumissa. Järjestön säännöt ovat täällä.

Haalarit

KouKin omat haalarit ovat perinteikkään valkoiset. Niitä myydään suoraan hyllystä. Kysy hallitukselta!

Muutamat kääntäjät ovat yhdistäneet puolikkaan KouKin haalaria ja puolikkaan oman kielen ainejärjestön haalaria kaksiväriseksi kokonaisuudeksi. Jos sinulla on hyvä, samankokoinen kääntäjäkaveri, tätä kannattaa harkita.

Haalarimerkit

KouKi myy ainejärjestön omia haalarimerkkejä Tavallista pöllömpi kääntäjä (3 €), Hyvä käännös (2,5 €, pysyvästi loppu), Fuck it (3 €), U-käännös (2,5 €, pysyvästi loppu), Kuhan käänsin (3 €, toistaiseksi loppu), Kaikkihan nyt enkkua osaa (3 €, yhteistyössä englannin ainejärjestö SUB ry:n kanssa) ja Kouvostoliitto (3 €, yhteistyössä Kymenlaakson Osakunnan kanssa).

Tavallista pöllömpi kääntäjä Hyvä käännös
Fuck it U-käännös Kuha Kouvostoliitto Kouvostoliitto

Opintoneuvonta

KouKi tarjoaa neuvontaa ja opastusta opintoasioissa käännösaineiden mittakaavassa. Ainejärjestön puolesta neuvonnasta vastaa ensisijaisesti opintovastaava, mutta apua saa tietysti kysyä kaikilta hallimoilta. Apua voi hakea myös opintoneuvojilta. Perustiedot löytää tietysti myös opinto-oppaista.

Perinnejuhlat ja bileet

Uusien ja vanhojen ilta

KouKi järjestää uusille opiskelijoille tutustumisillanvieton, jossa fuksit voivat tutustua vanhempiin opiskelijoihin. Tilaisuus on avoin kaikille, ja illan teemana on vapaamuotoinen jutustelu ja esittäytyminen. Asu vapaa.

Vuosijuhla

Loppusyksystä vietetään vuonna 1971 perustetun KouKin syntymäpäiviä. Kyseessä on yksityistilaisuus, johon on pääsy kutsuvierailla ja KouKin jäsenillä aveceineen. Pukukoodi: tumma puku/iltapuku/cocktail-mekko.

Kieli-illat

Lukuvuoden aikana järjestetään KouKin työkielien kielialueisiin kuuluville valtioille omistettuja teemailtoja. Vuoden kieli-illat huipentuvat hallituksen järjestämään Suomi-iltaan, joka on jokaisen kääntäjäopiskelijan sosiaalisen kalenterin kohokohta.

Pikkujoulut

KouKin pikkujouluissa juhlistetaan päättyvää lukuvuotta ja lähestyvää joulua. Juhlapaikkana on viime vuosina toiminut mm. kattosauna Sivistys Kampissa. Pikkujouluihin kuuluu joulupukin vierailu, ja tätä varten on hyvä tuoda noin kahden euron arvoinen lahja jollekulle toiselle jaettavaksi. Pikkujouluissa valitaan vuoden tonttu. Tonttulakki päähän ja mukaan!

SKÄL-päivät

Suomen kääntäjäopiskelijat järjestävät keväisin yhteisbileet, joiden järjestyspaikka ja -vuoro kiertävät vuodesta toiseen. SKÄL:iin on meiltä lähtenyt aina vahva joukko bailaamisesta ja muiden suomalaisten kääntäjäopiskelijoiden tapaamisesta innostuneita koukioita. KouKi järjestää yhteisen lähdön, jos osallistujia on tarpeeksi. Asuksi suositellaan opiskelijahaalareita.

Vappu

Kääntäjät viettävät vappua perinteisin menoin: aattona seurataan Mantan lakitusta ja juhlitaan, vappupäivänä kokoonnutaan Kaivopuistoon vappupiknikille. Yhteislähtö on Uuden ylioppilastalon portailta puolenpäivän maissa tai silloin, kun kulloinenkin tapahtumavastaava oppaaksi selviää.

Kaudenpäättäjäiset

Vapun jälkeen toukokuussa pidetään KouKin kaudenpäättäjäisjuhlat, joissa kääntäjät kokoontuvat yhteen vielä viimeisen kerran. Toisinaan kaudenpäättäjäiset järjestetään sitsimuodossa, jolloin pukukoodina on haalarit. Toisinaan ilta on vapaamuotoisempi. Kaudenpäättäjäisissä valitaan vuoden fuksi ja vuoden koukio. Kaudenpäättäjäisiä vietetään joko Sivistyksellä tai Humanistiklusterilla.

Muut tapahtumat

Kallio-illat

Noin kerran kuussa KouKi kerääntyy johonkin Kallion anniskeluravintolaan vapaamuotoisen illanvieton merkeissä. Alun perin Kallio-illat pidettiin aina Café Mascotissa, mutta nykyään paikka päätetään joka kerta erikseen.

Humanistiklusteri

KouKilla on toimitilat humanistiklusterissa, Uuden ylioppilastalon A-rapun viidennessä kerroksessa. Tiloissa toimii myös muita ainejärjestöjä, joten paikka on hyvä monenlaisten suhteiden luomiseen!

Ympäristöstrategia ja yhdenvertaisuussuunnitelma

KouKin toiminnassaan noudattaman ympäristöstrategian ja yhdenvertaisuussuunnitelman löydät täältä. Humanistiklusterin turvallisen tilan periaatteet löydät täältä.