Elämää Marsissa, entä Jyväskylässä?

Finncon-Baltcon 14.-15.7.2001

 

Hei kaikki hupuliinit! Tulkaa taas kaupunkiin, jossa Toni Jerrman on joutunut vastakkain pistoolipiipun kanssa keskellä kaupunkia, jossa hotellien henkilökunta on pääsääntöisesti älyttömän vänkää ja jossa lyhyt matka on niin lyhyt että helposti kulkee ohi, paitsi Alkon ja Yliopiston päärakennuksen koska toisen jälkeen tulee rata ja toisen jälkeen metsä. Tämä kaupunki on Jyväskylä.

Jyväskylä.

Nii-in. Jyväskylä on myös Suomen Boston koska Boston on USA:n Ateena. Jyväskylän Kihussa elikkä Kilpa- ja Huippu-urheilijoiden tutkimus- ja kehittämisyksikössä on tehty kaikkein parhaat dopingit ja suurimmat doping-munaukset (antakaa anteeksi koko Suomen kansa tätä tökeröä kömmähdystä voi herran jestas mikäs pussi tuossa kyynärtaipeessa roikkuu, en ollenkaan voi ymmärtää tätä eikä minulla ole aavistustakaan miten se on siihen joutunut). Jyväskyläläisten keski-ikä on alle 34 vuotta ja keskimääräinen älykkyysosamäärä nousee aina kun suuri liikuntatapahtuma loppuu.

Täällä ovat ihmiset hukanneet lompakkonsa, vaatteensa, impeytensä, surunsa ja vatsansa sisällön tuntemattomaan pusikkoon, ja vastapainoksi keränneet viisautta, kirjoja, sukupuolitauteja ja muuta kivaa. Täällä mies kohtaa naisen ja nainen miehen ja mies miehen ja nainen naisen ja joskus voidaan mennä jonnekin pitämään kimppakivaa ja usein ollaan yksin. Täällä on paljon koiria.

Jyväskylä.

Finncon - pitäisikö siitäkin muka jotain sanoa. Katsokaa kotisivuilta.

www.finncon.org

No hyvä on. Siellä Eurooppalaisessa Pääkaupungissa ovat jotkut ilmaisseet huolensa siitä miten Jyväskylän Finnconissa ei ole ketään OIKEAA scifikirjailijaa. Haloo!

Jonathan Carroll on kovinta kamaa sitten Neil Gaimanin. Niin Niilokin itsekin sanoi. Ja Harlan Ellison. Ja hänellä on sentään Tavattoman Nuori Vaimo.

Ai ette tunne koko Carrollia vai?

No niin, onhan se ymmärrettävää kun tyypin kirjoja ei ole vielä SUOMENNETTU. Tavutettuja versioita tehdään parhaillaan, älkää olko huolissanne. Sillä aikaa voitte tutustua vaikkapa Tähtivaeltajan numeroon 3/94 jossa on ISO Carroll -arvostelu ja Portin numerosta 1/91 löytyvään novelliin ja pariin kirja-arvosteluun. Niistä voi löytyä ääniversioita kirjastosta lukutaidottomille.

Muut kirjailijat.. no Sinisalon Johanna. Ennenkuin Jari Tervo vittuilee Sinisalon Johannalle ettei tämä ole mikään kirjailija vaikka on voittanut Finlandia-palkinnon, niin Johannahan ei ole mikään kirjailija. Onhan se todettu.

Mutta ettehän te voi olla kiinnostuneita muustakaan mitä Finnconissa on jos ei siellä kerran ole Oikeita Scifi-kirjailijoita. Eihän legendaarisen Ansiblen päätoimittaja David Langford mikään kynäniekka ole - miehellähän on vain neljätoista henkilökohtaista Hugo-palkintoa ja on tänä vuonna ehdolla jälleen Hugo-palkintojen sekä fanzine- että novellisarjassa. Mikä lie tuhrustelija. Joten en tässä mainitse kuin maailmankuulun Stelarcin joka on Todellinen robotiikan kanssa taiteileva rajanylittäjä (ei vain jotain mikrosiruja ihon alle) ja jonka performanssit ovat etovan tehokkaita. Eikä teitä varmaan kiinnosta pelikoneiden retrospektiivinäyttely, scifi-aiheisten levynkansien näyttely, keskiaikataistelut, konetietoisuusseminaari, fantasiapatsaiden näyttely, Atorox-palkintojen jako, Nova, Lumimiehet, naamiaiset, Baltian alueiden scifi-harrastajien pöytäjääkiekko-ottelu, Tom Ölanderin tarina siitä kuinka kaikki Oikeasti alkoi, paneelit joiden aiheita ovat mm. "Spekulatiivinen haikalapaneeli" ja "Pelit konetietoisuuden kehittämisessä", eikä nörttien ainakaan kannata tulla tapaamaan Richard Stallmania, karismaattisinta eksentrikkoa mikä maa päällään kantaa.

Ai ei tunneta Stallmania vai.

Kenen te luulette tehneen taustaduunin Linux-systeemeille ja kuka on pannut kasaan Emacsin ja Gnu:t (ei niitä sarvipäitä). Linus Torvalds on kuulkaa kevyttä kamaa...

Mr. Stallman kulkee coneissa kovalevy jumalaisena halona, ja tuntee kaikkien maiden kaiken kansanmusiikin. Tarjotkaa Stallmanille herkullinen ilta luonnon parissa, ja jos onnistutte, juttu leviää noin miljoonan nettilukijan silmien nähtäväksi. Suosittelen!

Ai ei kiinnosta vai? No ei sitten. Ilmaiseksi olisitte saaneet.

Takaisin Marvin-sivulle