Schlüsselhofin uutiset

kevät 6098

viides numero

Sota pohjoisessa
 
9.2. 6098 Iuzin joukot ylittivät Fyryondin ja Iuzin valtakuntien välisen rajajoen ainakin kahdessa kohtaa. Pitkälti toistakymmentätuhatta Iuzin soturia aloitti hyökkäyksen aamunkoitteessa.
   Vihreän lohikäärmeen veljeskunnan partio oli paikalla todistamassa tapahtumaa ja lensipä partiomme johtaja Rincewind pienemmän joukko-osaston ylle ja kylvi tuhoa loitsuillaan Iuzin raakalaisten joukkoon. Tuolloin myös selvisi, kuinka vaarallisesta tapahtumasta oli kyse, sillä ainakin kolme maagia yritti lopettaa Rincewindin harrastaman häirinnän omilla tulipalloillaan. Vaikka nämä epäonnistuivat aikeissaan, on jo se, että Iuzin joukkojen mukana maageja hyvin huolestuttavaa.
  On luultavaa, että Furyondin mahtavaksi mainittu armeija joutuu vielä koville hyökkääjien toimesta ja emme voi muuta kuin rukoilla että jumalat ovat suosiollisia Furyondin aseille, sillä jos Furyondi sortuu ei Iuzia voi kenties enää pysäyttää.

Pahan temppeli on tuhottava!

Veljeskunnan johtaja Rincewind on ilmoittanut uskovansa, että edessämme on pitkät, sodantäyttämät vuodet. Vaikka tällä hetkellä sotien päänäyttämöt ovat kaukana pohjoisessa ja idässä ei kenenkään tule uskoa, että Wild Coast tulisi välttymään sodalta.Etelän örkit ja muut pahuuteen taipuvaiset rodut ovat liikkeellä ja Scarlet Brotherhood kasvattaa valtaansa kaikkialla. Mutta kaikista uhista välittömin kaupungillemme on the Temple of the Elemental Evil jonka tiedetään usein yhdistetyn itseensä Iuziin. Rincewind, yhtenä niistä harvoista jotka ovat taistelleet temppelin uumenissa sen joukkoja vastaan, on kertonut, että temppelistä on erityisiä maagisia portteja muualle maailmaan ja kenties jopa toisiin aikoihinkin. Tällaisten porttien mahdollistamat joukkojensiirrot saattavat mahdollistaa Iuzin joukkojen ilmaantumisen aivan naapuriimme, Furyondin selustaan. Koko maailmamme vapaus ja tulevaisuus saattaa riippua siitä, että tämä pahuuden pesä tuhotaan.
  Koska Velunan temppeliä piirittävät joukot ovat surkeassa kunnossa, ei näiden voida olettaa kykenevän todelliseen vastarintaan jos Iuz liittolaisineen päättää käyttää temppelin tarjoamia mahdollisuuksia. Koska Velunan lisäksi mikään muu suurempi mahti ei näe temppelin luomaa uhkaa ottaa Vihreän lohikäärmeen veljeskunta koko mahdillaan tehtäväkseen temppelin kukistamisen.  Olkoot temppelin kukistuminen merkki siitä keiden puolella ja ennen kaikkea keitä ja mitä vastaan veljeskunta on valmis taistelemaan. Olkoot jumalat puolellamme.

Orjakauppa on lopetettava

Veljeskunta on myös tarttunut toiseen Wild Coastia vaivaavaan ongelmaan, nimittäin orjuuteen. Etelään suuntautuneella retkellä Nelsonin johtama ryhmä heitti taisteluhansikkaan vasten orjakauppiaiden kasvoja. Vaikka ryhmämme ei varmastikaan kyennyt aiheuttamaan kuin pienehköjä tappoita Pomarjin iljettäville ihmiskauppiaille onnistui se silti vapauttaa toistasataa orjanmetsästäjien kynsiin joutunutta. Neljästä ryhmämme kohtaamasta orjalaivasta kaksi upotettiin ja kaksi kaapattiin veljeskunnan haltuun.
  Voittomme ei ollut ehkä suuren suuri, mutta olemme jo nyt tehneet orjakaupan lopettamiseksi enemmän kuin monikaan Wild Coastin mahtavimmista tahoista ja tuskin valehtelen jos vakuutan, että pahuuden temppelin kukistuttua moni veljeskunnan jäsenistä jatkaa orjakauppiaiden vastustamista. Poissa ovat ne päivät jolloin orjakauppiaat saattoivat kuvitella kykenevänsä välttämään  rangaistusta rikoksistaan.

 


 


Rakennustöitä

Kasinona tunnettu rakennus saa väistyä Stagger Leen rakennuttaman uuden temppelin tieltä. Uudesta temppelistä tulee selkeästi suurempi ja näyttävämpi kuin edetäjästään.


Uutta väestöä

Läänityksemme on saanut taas uutta väkeä. Lähes 90 orjuuteen joutunutta on ottanut vastaan retkikuntamme tarjouksen uudesta kodista. Näistä enemmistö on eteläistä kansaa jonka jäsenet eivät osaa commonia joten heihin tulee suhtautua kärsivällisesti.


Perheuutinen

Vihreän lohikäärmeen veljeskunnan jäsen, Carita of Marashville on raskaana ja hänen on arvioitu synnyttävän hänen ja Filemon of Marashvillen esikoislapsen loppukesästä. Toivotamme onnea iloisen perhetapahtuman johdosta.