Schlüsselhofin uutiset

  Alkuvuosi 6098

neljäs numero

Maailmalla rauhatonta. Sekä pohjoisesta, että etelästä kantautuu huolestuttavia uutisia, lisääntyvistä levottomuuksista. Pomarjissa, Ulekissa ja Furyondyn alueella on havaittu poikkeuksellisen laajaa ja agressiivista toimintaa. Useimmissa tapauksissa havainnot koskevat örkkejä koblineja ja muita pimeyden vaikutukselle alttiita rotuja. Myös kauempaa on kantautunut samansuuntaisia huhuja. Onko edessämme sota? On ilmeistä, että pimeyden voimat ovat keränneet vuosikymmeniä voimia ja nyt ne katsovat aikansa koittaneet. On todennäköistä että näiden rauhattomuuksien takana on kuitenkin jotain vielä pelottavampaa kuin loputtomat örkkilaumat. Mitä? Sitä emme vielä tiedä, mutta tapahtumien laajuus antaa viitteitä, että kaiken takana ovat lähestulkoot jumalaiset voimat. Mikä on Iuzin osuus tapahtumissa tai Scarlet brotherhoodin? Kuka komentaa hämmästyttävn suureen yhteistyöhän kykeneviä Pomarjin hirviöjoukkoja? Miten Bone Marchin tapahtumat liittyvät näihin. Onko pahojen elemettaalien temppelillä yhteyttä maailman tapahtumiin? Kysymyksiä on paljon, vastauksia vähän. Mutta pelkään, että edessämme on synkkiä aikoja, vaikkakin useimmat rauhattomuudet näyttävät tapahtuvan vielä melkoisen kaukana kaupungistamme.


Maailmalta kantautuneiden uutisten johdosta Vihreän lohikäärmeen veljeskunta on koonnut kaksi retkikuntaa ottamaan selvää mitä oikein on tapahtumassa. Rincewindin johtama retkikunta lähti 5.1.6098 kohti Furyondyn pohjoisosia selvittääkseen mitä siellä on tapahtumassa ja muodollisesti Nelsonin johdossa oleva retkikunta Pomarjiin selvittämään sikäläistä tilannetta. Retkikuntien poissaollessa kehoitamme metsissä liikkuvia erityiseen varovaisuuteen sillä kaupunkiin jääneistä joukoista on hyvin vaikeaa irroittaa miehiä minkäänlaisiin pelastusretkikuntiin.


Omituinen havainto maailmalta. Pomarjin satamakaupungista High Portista on kantautunut meille uutinen jonka mukaan merellä on nähty goblineiden miehittämiä laivoja. Mikä on saanut nämä tavallisesti merta välttelevät olennot merelle? Liittyykö asia jollain tavoin yllämainittuihin levottomuuksiin Pomarjin aluella? Luulisin, että liittyvät. On luultavaa, että goblinlaivasto, tai laiva, tai mikä lieneekään, on kuitenkin suhteellisen vaaraton merenkulkijoille, sillä on erittäin todennäköistä, että goblineiden alus tai alukset ovat huonoa tekoa ja näiden kyky purjehtia on sanalla sanoen surkea. Luultavasti goblinit yrittävät harrastella merirosvoutta, mutta kuten jo kirjoitin, on hyvin vaikeaa kuvitella niin kehnoja merenkulkijoita, että goblinit saisivat nämä kiinni.


 


 


 


Gnomekylä sai uusia asukkaita

Schlüsselhofin kupeeseen syntynyt gnomekylä vastaanotti suuren määrän Ulekin suunnasta tulleita gnomepakolaisia. Jopa sadan gnomen pakolaisjoukko on saanut luvan rakentaa uudet kotinsa kukkuloille sielä jo olevan gnomeyhdyskunnan jatkoksi.


Tharrak taas vastuussa hallinnosta

Retkikuntien poissaollessa on Tharrak yksin vastuussa läänitysten hallinnosta.


Miliisitiedotus

Gnomeyhdyskunnan saatua miliisivelvoitteen on varuskuntaamme vahvistavan miliisiosaston koko kasvanut jo 60 jäsenen hujakoille.


Tiedoite rakentajille

Vaikka linna onkin valmistumassa, ei teidän tarvitse pelätä töiden loppumista. Uusi porttirakennus sekä monet muut kaupungissa meneillään olevat rakennusurakat tarvitsevat vielä ainakin vuoden loppuun saakka ammattitaitoista työväkeä. Syksyn kuluessa tutkitaan myös Veljeskunnan mahdollisuuksia korvata kaupunkia suojaava vallitus varsinaisella muurilla.