Schlüsselhofin uutiset

Markkinanumero 6097

Markkinat onnistuivat yli odotusten. Schlüsselhofin ensimmäiset markkinat onnistuivat erinomaiseti. Enimmillään yli 1200 henkilön markkinaväki teki kaupungistamme hetkeksi vilkkaan kauppapaikan. Ongelmaksi markkinoiden aikana osoittautui kaupungin rajatut majoitustilat, sillä Vihreän lohikäärmeen majatalo ja Nelsonin kauppakompanjan tarjoamat majoitustilat eivät riittäneet alkuunkaan. Myös koulu ja osa varuskunnan tiloista jouduttiin tilaipäisesti muuttamaan markkinavieraille sopiviksi majoitustiloiksi. Myös kapakkatilat osoittautuivat riittämättömäksi vaikka markkinoita varten pystytettiinkin telttakapakka.

Roger Wood voitti miekkaottelut. Rankkurimme voitti meikkaottelut vakuuttavasti. Kuudesta vastustajastaan Roger kukisti neljä ensimmäistä hämmästyttävän nopeasti. Viidentenä Rogerin kohdannut pankkiiri Jerkov todisti, etteivät sentään kaikki pankkiirit ole lihavia vetelyksiä ja hän laittoikin Rogerin tiukoille. Mutta hänenkään voimansa eivät riittäneet pysäyttämään Rogerin voittokulkua. Loppuottelussa Roger sai vastaansa Zorbaksen joka kykeni miltei yllätykseen, sillä niin tasainen loppuottelu oli. Vaikka Roger olikin hyökkäävänä osapuolena ja hänen iskunsa olivat selvästi raskaampia kuin Zorbasksen kykeni tämä nokkeluudellaan ja liikkuvuudellaan pitämään ottelun pitkään tasaisena, mutta lopulta Zorbas teki ratkaisevan virheen ja Roger saattoi poistua kentältä voittaneena lääkintäpappien hoivaan. Monen läsnäolleen mielestä olisi suurempienkin kaupunkien mestareilla ollut selviä vaikeuksia voittaa kumpaa tahansa loppuottelijoista.

Roger Woodin voittokulku jatkui jousiammunnassa. Vaikka alkukilpailun jälkeen hän oli vasta kolmas Sharnwyzin ja Zorbaksen jälkeen kykeni hän ensin voittamaan haltia Colombon pistein 19-15 ja sen jälkeen Zorbaksen uskomattoman kamppailun jälkeen. Zorbas joka hämmästytti yleisöä suurella varmuudellaan ampumalla vain yhden nuolen kahdestakymmenestä kolmesta ohi maalin keskustan, mutta hänen epäonnekseen tuo kolmanteen rinkiin osunut laukaus tuli samaan saumaan kun Rogerin ainoa täydellinen sarja ja näin ennakkoon hieman Rogeria parempana pidetty Zorbas hävisi kisansa jo ennen loppuottelua. Rogerin ja Zorbaksen ottelu päättyi siis niin, että ensin kumpikin ampui viisi nuolta maalin keskustaan ja sen jälkeen jatketiin niin, että kumpikin ampui vuoron perään yhden nuolen. Vasta kolmannet lisänuolista toivat ratkaisun Zorbaksen ammuttua pelkän kakkosen Rogerin täysosumaa vastaan.

Myös loppuottelu oli tasainen, mutta siitä puuttui Rogerin ja Zorbaksen välisen ottelun loistokkuus. Sharnwyz ampui iltansa huonoimman sarjan ja monet olivatkin sitä mieltä, että jos hän olisi ollut aikaisempien sarjojensa tasolla, olisi hän saattanut hyvinkin voitttaa Alduksen lahjoittaman ensipalkinnon. Loppuottelun tulos oli Rogerille 23-17

Kolmannen sijan Voitti Zorbas hänelle tyypillisellä täydellisellä sarjalla yllättäjä Bobia vastaan.

Painikisassa Roger vihdoin kohtasi parempansa. Pankkiiri Jerkov todisti, ettei hänen  menestyksensä miekkailussa ollut sattumaa, sillä painissa hän kukisti ensin paikallisen nuorison suosikin Otgerin heittämällä tämän tantereeseen niin että hiekka pöllysi ja sen jälkeen kääpiö Brünhilde sai saman kohtalon. Loppuottelussa häntä vastaan asettui tähän sakka kaiken voittanut Roger joka pitkän ja vakuuttavan kamppailun päätteeksi huomasi istuvansa tantereella Jerkovin heitosta pökertyneenä

Paikalliselle sotaväelle pidetyssä sotilastaitokilpailussa voiton vei raamikas Ramolt kukistamalla lopulta Walothin. Miliisisarjan voittaja oli Erulf.

Kadonnutta:

Humalainen miesporukka irroitti eräästä Nelsonin kauppakompanjan vankkurista pyörät. Vastuullisten toivotaan joko palauttavan pyörät tai ainakin ilmoittavan niiden nykyisen sijainnin. Jos vastuulliset toimivat nopeasti lupaa Nelson unohtaa tapauksen, mutta jos tietoa pyöristä ei saada kolmen   vuorokauden kuluessa siirtyy asia viranomaisille.

Seriffin tiedotteita

Markkinoiden aikana pidätettiin kuusitoista henkilöä rähinöinnistä syytettynä. Yksi vaja paloi ja pientä näpistelyä esiintyi. On luultavaa, että markkinoilla oli ainakin yksi tai kaksi taskuvarasta.On myös löydetty villakankainen viitta jossa oli löydetäessä oksennusta. Omistaja saa hakea viittansa seriffiltä.

Työntekijöitä tarvitaan

Tynnyrintekijä Alon tarvitsee viiden riuskan rakennusmiehen apua talonsa pystyttämiseen. Kaikki ammattimiehet tulevat kyseeseen.

Zorbaksen lausunto

Hildan kumarrus kesken jousiammuntakisan pilasi tähtäykseni. Olisin voittanut kisan, ellei Ruusutarhan kaunis Hilda olisi kumartanut juuri ennen ratkaisevaa nuolta. Valitettavasti hänen ylitsepursuvat sulonsa mursivat keskittymiseni.