Schlüsselhofin uutiset

  Alkuvuosi 6097

Ensimmäinen numero

Vuoden 6097 alku kului kaupungiltamme hyvissä merkeissä. Vuoden alusta keskikesään kaupunkimme väkiluku kasvoi lähes neljänneksen joka tarkoittaa, että aina neljää jo kaupungissa asunutta kohtaan saimme uuden asukkaan. Kesän taittuessa syksyn suuntaan on kaupunkimme välkiluku jo yli 310 henkilöä.


Kaupunkimme maineikas seikkailijaryhmä on on taas ottanut yhteen kaaoksen ja pahuuden kätyreiden  kanssa. Retkellään pohjoisen kesyttömille maille, Rift Canyonin pohjalle ja sieltä aina Phostwoodin metsään saakka ulottuvalla matkallaan seikkailijamme taistelivat urhokkaasti ja voitokkaasti niin Ogreja, Trolleja kuin mustia haltioitakin vastaan. Retken kovuutta ja epäpyhien hirviöiden vaarallisuutta kuvaa hyvin se, ettei Rincewindin neljästä henkivartijasta selvinnyt matkalta hengissä kuin yksi ja että Riven parka menehtyi saamiemme tietojen mukaan jopa kolmasti. Rivenille moinen kokemus olikin ilmeisen tuskallinen, sillä linnallemme palattuaan hän keskittyi voimakkaasti hengellisiin asioihin ja vaihtoi nimensä uuden alkunsa kunniaksi Aldukseksi. Toivotamme onnea Alduksen uudelle elämälle. Maallisempia lukijoitamme kiinnostaa varmasti se, että tuolta retkeltä toivat seikkailijamme mukanaan suuria rikkauksia, jotka ovat varmasti omiaan lisäämään kaupunkimme hyvinvointia ja vireyttä. Mainittava on myös, että kaupunkimme voima ja rikkaus kasvoi samalla retkellä, sillä seikkailijaryhmämme sai kolme uutta jäsentä. Tervehtikäämme ilolla niitä kolmea uskaliakkoa, jotka varmasti tulevat tekemään osansa maailmamme puhdistamisessa kaaosta lietsovista hirviöistä. Lausukoot jälkipolvet kunnioittaen nimet Mark Pole, Zelgadis ja Yulduz.


Vaaran päivät. Keväisellä metsäretkellään Roger Wood ja druidimme Ermys kohtasivat uhkaavan näyn. Lähes puolitoista sataa Knollia oli leiriytynyt reilun päivämatkan päähän lähimmistä kylistämme. Voimme vain kuvitella mitä olisi tapahtunut jos nämä knollit olisivat päässeet jatkamaan matkaansa jollekin ihmisasumukselle. Välittämättä vaarasta sankarikaksikkomme hyökkäsi epäröimättä knollien kimppuun, mutta vaikka sankarimme ovatkin taistelujen karaisemia eivät hekään kyenneet lyömään moista armeijaa. Taistelun alussa Roger rynnisti rohkeasti vaikkakin harkitsemattomasti keskelle leiriä jossa hän tappoi laumoittain vastustajiaan samalla kun Ermys avusti häntä salamoillaan. Knollit eivät kuitenkaan ole avuttomia luontokappaleita, vaan todellisia pimeyden ja pahuuden sotureita, niinpä Rogerin ryntäys päättyi varsin odotettuun lopputulokseen, eli siihen että hänet hakattiin kappaleiksi. Ermys kuitenkin ymmärsi milloin perääntyä. Nähtyään Rogerin kaatuvan hän perääntyi metsän suuntaan ja päätti lopulta palata Schlüsselhofiiin hakemaan apua. Loppu onkin sitten historiaa. Ryhmämme tuhosi loput knolleista ja etsiskelyjen jälkeen löysi Rogerista palasen josta hänet palautettiin henkiin. Epäilemättä lukemattomat ihmiset saavat kiittää Rogeria ja Ermystä siitä että he pysäyttivät knollit ennen kuin  nämä löysivät karavaaneja tai kyliä joita ryöstää.


Falmarin linnan paroni sairastaa yhä. Falmarin linnan vanha paroni on yhä sairaana ja hänen suurvisiirinsa Demakel valpas kuten hän itse itseään kutsuu hoitaa tilusten asioita vanhan paronin puolesta. On edelleen epäselvää, kuka nousee linnanherraksi paronin kuollessa. Linnamme johto onkin lisännyt taisteluvalmiutta siltä varalta, että naapurilinnamme vallanvaihto aiheuttaisi suurempia häiriöitä


Roger ja Ermys taas vaarassa? Knollitaistelusta toipunut metsämieskaksikkomme on ottanut Pahojen elementtaalien temppelin vastaisen taistelun sydämen asiakseen. He ovat asettautuneet tukemaan  ja vahvistamaan temppeliä piirittäviä joukkoja. Kaksikon oltua jo jonkin aikaa vartiopalvelussaan liittyi myös kolmas ryhmämme jäsen tuohon puuduttavaan vartiointitehtävään. Sharnwyz matkasi miestemme tueksi. Onkin mahdollista, että linnamme väki yhdistää jossain vaiheessa voimansa ja puhdistaa kauniin seutumme temppelin tuomasta uhasta.


Seikkailijoidemme uusin retki on alkanut. 12.7. lähti suuri joukko seikkailijoitamme matkalle kohti pohjoista. Alustavasti odotamme heidän palaavan jonkin verran ennen vuodenvaihdetta. Siihen saakka Schlüsselhofin ylin päättävä viranomainen on pappi Nelson. Useimmissa viranomaisasioissa tulee kuitenkin toimia edelleen linnanvouti Tharrak Fasoulin kautta.


Ulkomailla on tapahtunut:

Huhutaan valtavien örkkilaumojen liikehtivän Bone Marchin tietämillä. Emme tiedä onko mitään taisteluja vielä käyty, mutta rukoilemme oikeamielisten voittoa. Ja niille jotka eivät tiedä missä Bone March on kerrottakoot, että se on kaukana idässä, joten nämä örkit eivät ole Schlüsselhofin väestölle uhka.

Schlüsselhovin uutiset on perustettu edistämään Schlüsselhofin asukkaiden sekä lähitienoon väen sivistyksellisiä tarpeita. Yhteisömme kasvaessa on meillä varaa ylläpitää kansan sivistämiseen tähtääviä institutioita kuten vapaata ja puhtaan puolueetonta tietonvälitystä.

Ylläolevaan viitaten, Minä Jesus, vähäinen maagi, Sclüsselhofin koulun perustaja ja opettaja, Plothuksen tunnollinen palvoja ja lakien ja hyvyyden puolestapuhuja olen ottanut harteilleni tarpeen mukaan ilmestyvän tiedoituslehtisen julkaisemisen. Vakuutan, että kaikki uutiset jotka esitän nähtäväksenne ja pohdittavaksenne ovat tosia, tai ainakin hyvässä uskossa lehteen kirjoitettuja.

 

Jesus


Metsissä yhä hirviöitä?

Metsästysretkemme ovat kesällä löytäneet 8 ihmissutta, 9 jättiläishämähäkkiä ja pöllökarhun. Metsässä liikkujia pyydetään ilmoittamaan epäilyttävistä jäljistä ja havaituista hirviöistä Schlüsseöhofin kansliaan


Nelsonin kauppakompanja ilmoittaa

Kauppahuoneelle on  hankittu uusi erä sekä nauloja että työkalulja. Pahoittelemme varaston tilapäistä tyhjentymistä,mutta vakuutamme, että taas kaikkea tarpeellista on saatavilla.


Jesuksen tiedotuksia

Lukemaan ja kirjoittamaan haluavien opetukset jatkuvat koululla. Tavalliseen tapaan kaikki on ilmaista joten kaupungissamme jopa köyhäkin voi saada oppia. Kysykää lisää Jesukselta.


Länsivallituksen työt käynnissä

Kaupunkimme puolustusvallitusten viimeinen osa, eli länsivallitus etenee ripeästi. On luultavaa, että kaupunkilaisten vallitystyövelvollisuus lakkaa jo ennen syksyä.