Schlüsselhofin kaupungin nähtävyyksiä
kehittyvä keskus keskellä metsää

Tietenkin keskeinen nähtävyys on kaupunkimme linna Schloss Shlüssell. Onnekkaimmat matkaajat saattavat nähdä kuinka linnan katolla asuva lohikäärme lähtee päivittäisille metsästysretkille. Hetkinen... ei, odottakaahan nyt. Tämä lohikäärme on hyvä, eikä sen tiedetä syöneen ihmisiä. Lisäksi kaupungin yllä saattaa nähdä mitä moninaisimpia lentäjiä. Milloin Rincewin tai Kadotus muuttavat muotoaan, milloin nämä tai muut veljeskunnan jäsenet lentävät partiolennoilleen osoittaen näin kaupunkimme puolustuksen valppauden. Kaupungin alueella ei ole siis suositeltavaa ammuskella ohilentäviä olentoja.

linnaep.jpg (6319 bytes)

linsivup.jpg (4905 bytes)

Schloss Shlüsselin linna kahdesta eri ilmansuunnasta nähtynä.

Toinen merkittävä nähtävyys kaupungissamme on Zorbaksen palatsi. Palatsi kuvaa hyvin sitä vaurautta jonka kaupunkimme merkkihenkilöt ovat hankkineet matkoillaan. Lisäksi se on monumentti tuleville polville niistä henkilöistä joiden ansiosta kaupunkimme on syntynyt. Mestari Mike Angelin taidokkaat patsaat kuvaavat jokaista kaupunkimme perustajista ja palatsin lasimaalaukset ovat laajalti kuuluisia.

zorbp.jpg (23238 bytes)

Zorbaksen palatsin julkisivu.

 

Hieman vähemmän mahtailevaa rakennuskantaa edustaa Greyhawkilaisen aatelisen Filemonin ja hänen vaimonsa Caritan huvila Zorbaksen palatsin lähellä. Mutta sen minkä se häviää loistossa voittaa se hyvässä maussa.

carfilm.jpg (11235 bytes)

Filemonin aatelishuvilan julkisivu.

Kaupungissamme harjoitetaan myös vakavaa tutkimustoimintaa. Tätä varten on Rincewind niminen maagi rakennuttanut laboratorion kaupunkiimme.

labra.jpg (23191 bytes)

Rincewindin tutkimuskeskus

Kaupungin vesitorni. Tämä kiintopiste niille jotka haluavat elää mukavasti. Vesitornimme todistaa olemassaolollaan Veljeskunnan huolehtivan alamaisistaan aivan poikkeuksellisella tavalla. Vastaavia rakennuksia löytyy yleensä vain suurista kaupungeista, ja niistäkin vain jos joku nykyisistä tai muinaisista hallitsijoista on erityisesti kantanut huolta kaupunkilaistensa hyvinvoinnista.

vesitp.gif (8302 bytes)

Muistomerkki Iggwilvin aarretta etsineen retkikunnnan kunniaksi. Tämä menestyksekäs retkikunta toi kaupunkiimme runsain mitoin uutta varallisuutta. Patsaan kustansi Zorbas (1000gp)