kepeli

 Pelaamisohjeita Paulan hahmoja varten

Brünhilde
Filemon
Helga
Sharnwyz
Yulduz
Brünhilde

Yrittää elää lainkuuliaisesti ja pyrkien tekemään hyvää vähäisen ymmärryksensä mukaan. 

Osallistuu innokkaasti tappeluihin kaikenlaisia ökköjä vastaan. On hyvin lojaali porukkaa kohtaan eikä ikimaailmassa vahingoittaisi ystäviään, joihin laskee kaikki porukan jäsenet, ellei sitten tule berserkiksi taistelussa, jolloin lyö kaikkea mikä liikkuu niin kauan kuin raivotila kestää. Tämä saattaa tapahtua, jos tilanne on kovin epätoivoinen, esim. iso ylivoima vihollisella ja Brünhilde pahasti haavoittunut. Sitä voi heittää nopalla wisdomia vastaan. Brünhilde taistelee porukkaa puolustaakseen vaikka viimeiseen hengenvetoon, yksinään ollessaan saattaa palata hakemaan apuvoimia jos haavoittuu kovin paljon. Isoja ja kovia monsuja vastaan taisteltaessa käyttää voimavyötään. 

Brünhilde ei surmaa hyviä tai puolustuskyvyttömiä olentoja (kuten lapsia), eikä tee pahaa tavallisille eläimille (poislukien itsepuolustus). Brünhilde on hyvin kiintynyt koiriinsa, ja jos joku tappaa jomman kumman Brünhilden koiran, B. pyrkii saamaan hänet (/sen) hengiltä. 

Filemon
Kulkee joukon mukana ja taisteluissa pysyttelee taka-alalla. Osallistuu taisteluihin vain pakottavissa tilanteissa ja silloin mieluiten heittelee loitsuja kauempaa eikä ota riskejä. Käyttää herkästi näkymättömyyttä suojautuakseen taistelutilanteissa. Seikkailee todennäköisimmin vain jos Caritakin on mukana. Silloin pyrkii suojelemaan Caritaa, jolloin voi vaarantaa henkensä, mikäli C. on vaarassa. Auttaa kyllä muitakin porukan jäseniä, jos se ei vaadi vaivaa tai riskinottoa. Ei tahallisesti vahingoita hyviä olentoja, naisia, lapsia tai puolustuskyvyttömiä. 

Filemon on herrasmies, joka pyrkii aina olemaan kohtelias ja ystävällinen muille (tässä auttaa hyvä karisma). Entistä opiskelutoveriaan Thyriliä F. ei tosin voi sietää ja välttelee tätä. Filemon arvostaa Rincewindin näkemyksiä monista asioista, ja pitää Rincewindiä joukon itseoikeutettuna johtajana jos tämä on mukana. Carita on Filemonin sokea piste, eikä F. suostu uskomaan Caritasta mitään pahaa ellei itse omin silmin näe (eikä välttämättä silloinkaan). Lakeihin Filemon suhtautuu soveltavasti. 

Filemon ei ole kovin kunnianhimoinen magian suhteen, vaan pyrkii lähinnä kartuttamaan varallisuuttaan voidakseen elää mukavasti ja tarjota Caritalle kaikkea, mitä tämä haluaa. Filemon yrittää mahdollisuuksien mukaan laajentaa tiluksiaan. 

Helga
Pysyttelee nykyisin enimmäkseen poissa taisteluista, tosin saattaa tilaisuuden tullen yrittää puukottaa vihollista selkään (miekalla). Tarvittaessa osallistuu taisteluun ja puolustaa itseään (ensisijaisesti magic missile -sauvalla). Ei erikoisemmin piittaa muista porukan jäsenistä, mutta pahassa paikassa saattaa mennä muiden avuksi, mikäli katsoo tilanteen sitä vaativan. Äärimmäisessä hädässä (useita kuolleita ja/tai itse suuressa hengenvaarassa), Helga häipyy käyttäen teleport-sormustaan. 

Helga ottaa toisinaan riskejä ja saattaa lähteä yksinään tutkimaan jotakin paikkaa, jos odotettavissa on jotakin mielenkiintoista (aarretta). Toimii mielellään yhteistyössä Rincewindin kanssa. Ei varasta porukalta (ainakaan paljon). Seikkailee lähinnä kartuttaakseen omaisuuttaan, ei siis lähde mukaan huonosti palkattuihin tehtäviin, ellei odotettavissa ole aarretta tms. palkan lisäksi. 

Sharnwyz
Lojaali ainoastaan omaa porukkaa kohtaan. Vastustaa henkilöhistoriallisista syistä kaikenlaista julmuutta. Tämän takia halveksii Columboa, Zelgadista ja Lizaa, joita ei pidä omaa kansaansa parempina heidän verenhimoisuutensa takia. Rankkureiden sokea lajiviha ei myöskään saa Sharnwyzilta ymmärrystä. 

Taistelutilanteissa mieluiten joko ampuu jousella tai yrittää näkymättömyyssormuksensa turvin päästä puukottamaan vihollista selkään tilanteesta riippuen. Ei yleensä ota kovin suuria riskejä, poikkeuksena taistelu muita mustahaltioita vastaan, jolloin saattaa käyttäytyä uhkarohkeasti. Pyrkii myös auttamaan muita, mutta ei riskeeraa pelastuspuuhissa henkeään kenenkään muun kuin Kauniin takia. 

Yrittää löytää wish-loitsun (toivomusesineen tms.) palauttaakseen synnynnäiset magiakykynsä. 

Nykyisin Sharnwyz liikkuu ihmisten ilmoilla pääasiassa hat of disguisen avulla naamioituneena. Tavallisesti on muuntaututunut melko pienikokoiseksi, hoikaksi ihmisnaiseksi, jolla on punaiset hiukset, siniset silmät, kalpea iho ja paljon pisamia. "Alter egon" ulkonäkö antaa Sharnwyzille hyvän syyn käyttää edelleen peittäviä vaatteita suojaksi auringolta. 

Yulduz
Taistelee itsepuolustukseksi ja muiden (heikompien) puolustamiseksi. Pyrkii auttamaan haavoittuneita esim. sanctuaryn turvin. Auttaa myös joukon evil-hahmoja siinä toivossa, että nämä löytäisivät jonakin päivänä paremman elämänkatsomuksen. 

Kertoo mielellään uskonnostaan muille kysyttäessä, mutta ei tyrkytä sitä. Uskollinen uskontokuntansa perusarvoille: yksilöllisyydelle, vapaudelle (ei hyväksy mm. orjuutta) ja kaikkien oikeudelle puolustaa itseään ja saada hyvitystä mahdollisesti kärsimistään vääryyksistä. Näitä arvoja seuratessaan ei välttämättä kunnioita paikallisia lakeja. Hyvän jumalan pappina ei hyväksy epäkuolleiden tekemistä, kidutusta, vankien surmaamista ym.