kepeli
Kaupantekoa - Rincewind palkkaa varusväkeä - Helga järjestelee asioita 
- Brünhilde lähtee GreyhawkiinKotiinpaluu
Matka
Saapuminen rotkoon 
ja ogrejen luola
Vesitemppeli
Mustahaltioiden luolissa
Rotkon pohjalla
Riftcrag
Kotimatka:
Stoink / Phostwood /
Purjehdus Dyversiin
Paluu linnalle

Aikaisemmat seikkailut

28.6.2000 
23.4.-4.5.6097 
Oleskelimme Dyversissa viikon päivät tehden ostoksia ja järjestellen asioita. Olimme löytäneet varsin runsaasti aarretta matkaltamme, joten jaoimme sen mukana olleiden kesken. Joitakin löytämistämme maagisista esineistä porukan jäsenet lunastivat itselleen. Viisasten kiven myimme, ja teimme siinä viisaasti, koska saimme siitä 11 000 kultarahaa, mikä mielestämme ylitti reippaasti kiven hyötyarvon. Varastokeikasta saamastamme saaliista Helga lunasti itselleen kolmanneksen lastiin kuuluneista viineistä ja väkevistä. 

Rincewind palkkasi itselleen uusia henkivartijoita. Olimme neuvotelleet linnan ja kaupungin puolustuksen parantamisesta, ja Rincewind hoiti myös varusväen hankkimisen, ratsu- ja ballistamiehiä tällä kertaa. Hän hoiti myös neljän ballistan ostamisen linnan ja kaupungin puolustusta varten. Lisäksi linnalle pestattiin ase- ja haarniskasepät sekä jonkin verran rakennustyöläisiä. Helga oivalsi, että meillä olisi pian käsissämme lauma nuoria miehiä, joista useimmilla ei ollut vaimoa. Sekä lähikylien tyttöjen siveyden että kaupungin yleisen järjestyksen kannalta olisi parempi, että puute korjattaisiin pikimmiten. Niinpä Helga kävi Dyversin Ompelijattarien killassa neuvottelemassa siitä, löytyisikö killasta muutamia seikkailunhaluisia ammatinharjoittajia, jotka olisivat halukkaita kokeilemaan onneaan takamailla. Helga lupasi järjestää sopivat tilat, jotka hän vuokraisi hyvin kohtuulliseen hintaan. Sopimus syntyikin, ja killasta löytyi neljä naista, jotka olivat valmiit lähtemään Schlüsselhofiin. 

Muiden vielä jäädessä kaupunkiin Brünhilde pestautui Greyhawkiin matkustavan kääpiöhopeasepän vartijaksi, sillä hän halusi korjauttamaan seikkailuissa kärsinyttä haarniskaansa tutulla greyhawkilaisella kääpiösepällä. Lähetimme Brünhilden mukana terveiset myös tietomme mukaan Greyhawkissa oleskeleville Filemonille ja Caritalle. 

Viikon kuluttua olimme valmiit lähtemään linnalle. Pääjoukkomme muodostikin melkoisen karavaanin: meillä oli useat härkävankkurit tavaroita ja ballistoja varten, kolmekymmentä sotilasta, viisi ogrejen luolasta vapauttamaamme miestä, aseseppä ja haarniskaseppä tavaroineen ja perheineen ja lisäksi joukko muita työmiehiä. Roger ja Ermys eivät olleet halukkaita matkaamaan hitaasti karavaanin mukana, vaan päättivät lähteä kahdestaan ja kiertää Welkwoodin kautta linnallemme. Helga puolestaan jäi vielä Dyversiin hoitamaan kapakkansa asioita, mutta lähetti muiden mukana ohjeet uuden talon rakentamisesta tulevalle Schlüsselhofin ompelijattarien killalle. 

Härkävankkureiden kanssa matka sujui hitaasti, ja meillä kului matkaan linnalle neljä päivää. Emme kohdanneet mitään ongelmia, mutta harvapa rosvojoukkio tai ryöstelevä ogrelauma uskaltaisi käydä niin suuren ja vahvasti aseistetun saattueen kimppuun. Pääsimme siis onnellisesti perille. Linnan rakennustyöt olivat edenneet reippaasti poissaollessamme, samoin kuin rakentaminen kaupungin alueella.