kepeli
 Matka Radigastiin - Jäähyväiset Ankeriaalle - Liikevoitto saapuu satamaan - Jälleennäkemisiä - Matka Nyr Dyvillä ja saapuminen Dyversiin 
Matka
Ogrejen luolasto
Vesitemppeli
Mustahaltialuolissa
Rotkon pohjalla
Riftcrag
Kotimatka:
Stoink / Phostwood
Purjehdus Dyversiin
21.6.2000
23.3.- 23.4.6097
Reilu viikko vierähti matkatessamme Ankeriaalla jokea pitkin, ja maaliskuun viimeisenä päivänä saavuimme Radigastin satamakaupunkiin. Varsinainen Radigastin kaupunki, Urnstin kreivikunnan pääpaikka, jossa hänen jalo kirkkautensa kreivitär Belissica pitää hoviaan, sijaitsee hieman sisämaassa päin. Ankeriaan kapteenin ystävällisellä avustuksella Helga oli hoitanut lastille tarvittavat rahti- ja tullikirjat, eikä ongelmia ilmennyt. Oli vielä noin kaksi viikkoa siihen, kun olimme sopineet yhyttävämme ogrejen luolasta vapauttamamme vangit Radigastissa, ja satamasta tiedettiin kertoa, että laivamme Liikevoitto oli odotettavissa saapuvaksi kahdentoista päivän kuluttua. Jouduimme siis vuokraamaan varaston, jonne lasti siirrettiin odottamaan kuljetusta eteenpäin. Sitten hyvästelimme Ankeriaan kelpo kapteenin ja miehistön, jotka lähtivät jatkamaan liiketoimiaan. 

Radigastissa suhtauduttiin melko nuivasti vihreään lohikäärmeeseen, ja Catbreath joutui majoittumaan vuokraamaamme varastoon. Asian hyvä puoli oli se, että lohikäärme oli melko hyvä tae varaston turvallisuudelle. Itse hankimme asunnon kahdeksi viikoksi huoneistohotellista, joka oli varsin kohtuuhintainen. Sitten saatoimme vain odotella omaa laivaamme. Muutamat joukostamme kävivät kyllä paikallisessa seikkailijoiden killassa, mutta sopivia tehtäviä ei ollut tarjolla. Järjestimme vahdit varastolle, jossa lastimme oli, ja monet viettivätkin melko paljon aikaansa siellä, varsinkin Helga, joka tyytyväisenä laati yksityiskohtaiset luettelot kaikesta tavarasta. Muutamat etsiskelivät myös maagisia aseita ja muita esineitä, ja jotkut löysivätkin jotakin itseään miellyttävää. Sharnwyz opetti Budweiserille tämän pyynnöstä haltiakieltä Kauniin puolestaan keskittyessä opastamaan Aldusia uskonnon poluilla. 

Liikevoitto oli matkannut onnellisesti suotuisien tuulien vallitessa, ja saapui satamaan odotettujen kahdentoista päivän kuluttua mukanaan Nelson ja Zorbas. Kun menimme tapaamaan Nelsonia, olivat rotkolta matkanneet miehetkin jo löytäneet laivamme. Tervehdimme heitä ilahtuneina ja onnittelimme perillepääsystä, sekä uudistimme lupauksemme siitä, että he voisivat asettua Schlüsselhofiin uudisasukkaiksi. Viivyimme vielä pari päivää Radigastin satamassa, koska Nelsonilla oli lastia, joka hänen täytyi saada myydyksi. Sitten järjestimme Stoinkista hankkimamme tavaran siirron Liikevoittoon, ja nostimme ankkurin lähtien Nyr Dyvin rantoja seuraillen kohti Dyversia. 

Ollessamme matkalla viidettä päivää jouduimme myrskyyn, jossa yksi laivan raaoista katkesi, ja tämä tapahtuma viivytti meitä hieman. Muuten matka kuitenkin sujui vailla välikohtauksia  ja  kymmenessä päivässä olimme jälleen Dyversin satamassa, lähdettyämme sieltä reilut kolme kuukautta aikaisemmin. Koska Helga ja Rincewind eivät olleet kovin innokkaita tullaamaan lastia, siirsimme sen yön laskeuduttua vaivihkaa Nelsonin vuokraamaan varastoon, jonne lasti kuljetettiin pienillä veneillä pitkin erästä viemäritunnelia, joka oli muutamille meistä hyvinkin tuttu. Saatuamme lastin turvallisesti puretuksi majoituimme Rincewindin taloon, jonne oli jo lähetetty sana saapumisestamme. Desmond oli valmistautunut tuloomme järjestämällä kuumaa kylpyvettä ja erinomaisen aterian. 

Huhtikuu oli jo yli puolessa ja kevät pitkällä. Osa porukasta kaipasi näkemään linnan ja kuinka rakennustyöt linnalla ja kaupungissa olivat edistyneet, mutta muutamat joukosta olisivat olleet valmiita lähtemään jälleen matkalle. Niinpä Roger ja eräät muut kävivät seikkailijoiden killassa. Tarjolla olevat tehtävät olivat kuitenkin vähemmän houkuttelevia: medegialainen diletantti etsiskeli seuruetta ainakin vuoden kestävälle tutkimusmatkalle jonnekin maan ääriin, ja maagien kilta tarjosi tavarantoimitusta Scantiin. Varsinkin ensimmäinen tehtävä kiinnosti  etenkin Rogeria ja Kaunista, mutta oltuamme jo useita kuukausia matkalla ei kukaan halunnut välittömästi lähteä niin pitkälle reissulle, ja lopulta päädyttiin siihen, että porukka lähtisi parissa ryhmässä kohti linnaa. Roger halusi matkata Gnarley Forestin halki ja  Ermys ja Brünhilde ilmoittautuivat hänen seurakseen. Teitä pitkin taas lähtisi suurempi joukko, joiden mukana matkaisivat myös ne tavarat, jotka Stoinkin lastista halusimme pitää, ja kaupunkimme uudet asukkaat. Loput tavarat myytäisiin Nelsonia apuna käyttäen. Yulduz oli hieman ymmällään, sillä hänethän oli alun perin otettu Riftcragista mukaan vain Stoinkiin asti, mutta hänetkin kutsuttiin linnalle - ainahan kaupungissa oli käyttöä yhdelle lisäpapille. Helga puolestaan ilmoitti jäävänsä joksikin aikaa Dyversiin hoitamaan asioitaan siellä, matkaavansa sitten Greyhawkiin ja tulevansa linnalle vasta toukokuun lopulla.