kepeli

Rogerin pelastaminen 

Aikaisemmat seikkailut Ermys ja Roger tekivät kierroksen Welkwoodin kautta matkallaan linnalle. Noin päivämatkan päässä linnalta he havaitsivat illalla yli satapäisen gnollijoukkion, ja päättivät mennä hiukan härnäämään gnolleja ennen kuin hakisivat linnalta vahvistuksia. He saivatkin tapettua kahdestaan lähes viisikymmentä gnollia. Gnollit onnistuivat kuitenkin ampumaan Rogeria nuolilla ja lopulta tiputtivat uhkarohkean rankkurin ja hakkasivat hänet kappaleiksi. Ermys palasi kiireenvilkkaa linnalle kokoamaan pelastuspartion. Lähes kaikki jäljellejääneet gnollit surmattiin seuranneessa taistelussa ja Roger saatiin herätettyä henkiin muutamista vähäpätöisistä jäänteistä. 

Palasimme linnalle, mutta seuraavana päivänä lähti retkikunta metsästämään loppuja gnolleja. Gnollit saatiin kiinni ja useimmat surmattiin. Porukan jäsenten välille syntyi riitaa gnollien kohtelusta, jonka seurauksena Budweiser ja Sharnwyz lähtivät takaisin linnalle. Muut palasivat linnalle kiertoteitse ja sattuivat matkallaan epäkuolleiden luolalle, jonka he puhdistivat. 

Seikkailun vaiheista tarkemmin:
Pelastusretki
Kostoretkue

Rogeria pelastamaan lähdettiin aamuyöllä 10.5.6097. 
Pelastusretkeen osallistuivat: 
Ermys, Zorbas, Jesus, Columbo, Aldus, Budweiser, Liza, Stagger Lee, Kadotus, Thyril, Sharnwyz ja Yulduz
Palasimme linnalle illalla 10.5.
Kostoretkikunta lähti iltapäivällä 11.5. ja tavoitti gnollit varhain aamulla 12.5. 
Retkikuntaan osallistuivat: 
Ermys, Zorbas, Jesus, Columbo, Budweiser, Liza, Stagger Lee, Sharnwyz, Yulduz, Jerkov, Thyril, Mark Pole, Zelgadis ja Catbreath.
Budweiser ja Sharnwyz palasivat linnalle omia teitään jo 12.5. Muut palasivat linnalle 13.5.6097.

Seikkailun kuluessa yhä taitavammiksi alallaan kehittyi Jesus.