Lyhyitä yhteenvetoja ryhmämme aikaisemmista vaiheista
kepeli
Linnan hankinta 15.7-27.7 6095  (7.1-25.2.1998)
Rincewind oli lukenut vanhoista kirjoista muinoin kadonneesta kaupungista jonka piti sijaita suhteellisen lähellä Dyversiä. Hän puhui muut ympäri etsimään kaupunkia. 15.7 poppoo lähti Dyversistä kohti etelää. Matkalla gnollilauma hyökkäsi seurueen kimppuun. Taistelu oli alun alkaen toivoton, siis gnollien kannalta. 49 näistä menetti henkensä. Rincewindin päiväkirja mainitsee hänen tappaneen niistä 12. Myös moni moista haavoittui ja yksi Rincewindin henkivartijoista meni tajuttomaksi, mutta sen suurempia vahinkoja eivät gnollit saaneet aikaan. Taistelun jälkeisenä päivänä ryhmä saapui pieneen druidikylään, jonka väki epäili vahvasti koko kaupungin olemassaoloa. Kuitenkin he suostuivat antamaan yhden omistaan oppaaksemme ja näin tuli Riven joukkoomme.
   Matkan jatkuessa 2 hippogryfiä teki virheen ja hyökkäsi kimppuumme, joten me tapoimme ne. Samalla tulimme ohittaneeksi pienen linnan, josta oli tuleva myöhemmin kotimme. Kun vihdoin saavuimme alueelle, josta kaupunkia tulisi etsiä Helga meinasi tapattaa itsensä tappelemalla virvatulen kanssa. No, tuon tapahtuman johdosta kuitenkin löysimme pienehkön aarteen, joten ainakin retken kustannukset tulivat peitettyä, sillä kadonnut kaupunki osottautui olevan pelkkä mitätön rauniokasa, joka oli aikoinaan ollut vain tavallista rikkaampi kylä.
   Ollessamme jo paluumatkalla koimme retkemme suurimmat tappiot, sillä trollit onnistuivat tappamaan yhden Rincewindin henkivartijoista. Ne maksoivat menestyksestään kalliisti, sillä ne kaikki kuolivat pian tuon jälkeen (vain 3 kpl). Jo samana päivänä saimme myös esimakua siitä, millaista väkeä ohittamassamme pienessä linnassa oikein asui, sillä eräs linnan alustalaisten taloista paloi ja saimme selville, että kyse oli vain veroepäselvyyksistä. Kun vielä linnan kolmimiehinen partio kävi uhoamaan, josta seuranneen taistelun seurauksena kaksi ratsumiehistä kuoli ja kolmas sai palata linnaan mukanaan määräyksemme jonka mukaan paronin tulisi poistua alueelta, oli tilanne melkoisen selvä.
  Linnan valtaus: Koska paroni täysin odotusten mukaisesti jätti vaatimuksemme omaan arvoonsa, ei meillä ollut muuta mahdollisuutta kuin hyökätä linnaan. Koska meillä ei ollut aikomustakaan kokeilla, onko linnan puolustajilla paljonkin nuolia päätimme hyökätä yöllä, tai tarkemmin sanottuna aamunkoitteessa. Ennen illan pimenemistä teki Kadotus(vai Rincewind?) varpuseksi muuttuneena tiedustelumatkan linnaan, jolloin saimme summittaisen kuvan sen sisätiloista.
   Aamuhämärässä hiivimme linnan kallionkielekeen puoleiselle sivulle ja käyttäen Rincewindin ja Kadotuksen levitaatioloitusuja nousimme pieni iskuryhmä mukanamme linnan ylimmän kerroksen tasolle. Täällä Rincewind sitten loi seinään reiän, vain havaitaksen, ettei kolmimetrinen tunneli ollutkaan riittävä. Tällöin tapahtuneen pienen hämmingin aikana joku taisi pudota matkasta. Rincewind jatkoi kuitenkin tunnelia, jolloin iskuryhmämme pääsi aloittamaan hyökkäyksen. Vaikka suunnitelma oli hyvä, olimme epäonnekkaita, sillä paikalla ollut vartija oli sattumalta huoneen toisessa päässä ja näin lumotun hiljaisuuden ulkopuolella. Hän teki hälytyksen ja taistelu saattoi alkaa. Jonkin aikaa näytti siltä, että linnan puolustajat sattaisivat kyetä lyömään hyökkäyksemme takaisin. Kadotuksen verkoloitsu sitoi muutaman vartijan, mutta sitten joku onnistui sytyttämään verkon ja samalla melkein koko linnan tuleen. Rincewindin ei auttanut muu kuin heittää tilaan jäämyrsky joka sammutti uhkaavan tulipalon. Rincewin myös sai loitusuillaan luotua jonkinmoisen käytävän yläkerrosten ja linnan ulkopuolelle jääneiden jälkijoukkojemme välillä jota kautta sitten tarvitsemamme vahvistukset saapuivat itse linnaan. Veresten vahvistusten ansiosta taistelu kääntyi lopulta hyväksemme ja linnan jäljelle jääneet puolustajat antautuivat. Tuossa vaiheessa heidän johtajansa ja tämän maagi olivat kuitenkin paenneet ja 15 sotilasta oli menettänyt henkensä.
   Valtauksen päätteeksi selvitimme miten paroni oli maaginsa kanssa paennut. Salakäytävää tovin tutkittuamme Kadotus ja Helga päättivät lähteä paenneiden perään. Kaksikon tempaus oli odottamaton ja varsin riskialtis, mutta kaikkien hämmästykseksi he kuitenkin onnistuivat tavoittamaan paronin ja jopa tappamaan tämän. Maagi sen sijaan onnistui pakenemaan.
Pieniä tapahtumia 27.7-26.9 6095   (18.3-22.4 1998)
  Linnan hallinnon järjestelyjä. Paronin sotilaille tarjottiin työpaikka ja 7 heistä hyväksyi sen. Muut karkoitettiin ilman aseita ja haarniskoja pois linnan alueelta. Alustalaisille myönnettiin vuoden verovapaus uuden hallinnon kunniaksi. Rincewind päätti, että aluetta pitäisi kehittää ja hyvä alku siihen olisi se että linnan lähistölle saataisiin kauppa. Rincewindillä oli vielä sopiva mieskin siihen hommaan, nimittäin Nelson niminen pappi joka oli raukkamaisesti paennut ja näin jättänyt muun laivanväen kanssa etelämeren retkueen henkiinjääneet jumiin saarelleen. Rincewind ja Helga hakivat Nelsonin ja antoivat tämän ymmärtää, ettei tällä ollut vaihtoehtoja. Samalla myös Försti hyväksyi tosiasian  ja lakkasi pitämästä laivaa yksityisomaisuutenaan.

  Nelson ja Helga palkkasivat rakentajia tulevia rakennuksiaan varten ja lähtivät sitten nämä mukanaan matkalle kohti linnaa. Näin ensimmäiset uudisasukkaat muuttivat linnan maille (Nelsonin mukana: Puuseppä ja 3 saman alan duunaria, muurari, 3 sekatyömiestä, 3 vankkurikuskia ja 2 puoliörkkivartijaa, eli 13 henkilöä). Kun Nelson saapui kolmine vankkureineen linnan luo avasi hän välittömästi kaupan pitämällä yhtä vankkureista myyntipaikkana. Samalla alkoi Nelsonin kaupaan pikkuversion rakentaminen ja Helgan kapakan suunnittelu ja rakentaminen.

Myös naapurilinnoihin lähetettiin "lähettiläät" viemään sanaa Schloss Schlüsselin uusista valtiaista ja näiden halusta aikaansaada rauhanomaiset suhteet naapureihinsa. Sekä eteläisen linnan väen kanssa, että hieman idempänä olevien linnojen väen kanssa saatiinkin luotua suhteellisen ystävälliset suhteen, mutta pohjoisempana olevan linnan vanha isäntä ja tämän neuvonantaja osoittautuivat sen verran nuiviksi henkilöiksi, ettei sinne suuntaan ole luotu enempiä yhteyksiä. Matkalla pohjoisen linnalle lähettiläämme tappoivat 8 örkkiä.

Kun väki oli asettunut ja linnan toiminnot oli saatu pyörimään lähti osa porukasta kaupunkiin. Rincewin ei malttanut odottaa muita ja sen takia hän oli joutua vaikeuksiin, sillä hänen ja hänen mukanaan kuljettaman Hansin kimppuun hyökkäsi 4 ogrea jotka rusikoivat Hansia pahasti, mutta lopulta Rincewind sai hyökkääjät hengiltä. Kun porukka lopulta saapui kaupunkiin, käyttivät he aikaansa tekemällä tarpeellisia hankintoja. Samoihin aikoihin Ermys, Riven ja Roger kohtasivat linnan lähistöllä pienen rosvoporukan (8-miestä) jonka he tuhosivat omalla tehokkaalla tavallaan.

Kun porukka palaili ostosretkeltään, päätettiin yhdessä, että voisi olla hyvä ajatus varmistaa, ettei linnan lähimetsissä olisi mitään ihmisä ravintonaan käyttäviä olentoja. Niinpä järjestettiin suuri metsästysretki. Poppoo jakaantui kahteen ryhmään jotka onnistuivatkin matkallaan kohtalaisen hyvin, sillä saaliiksi kertyi 7 ogrea, 5 ihmiskarjua ja hirvi.  Samalla matkalla Ermys hankki lisäyksenä entiseen eläinkatraaseensa suurikokoisen ilveksen.

Greyhawkin linnan ensimmäinen retkikunta. 26.9-17.10 6095 (29.4-15.7 1998)
Oltuamme linnassamme joitakin viikkoja alkoivat eräät meistä taas pitkästyä. Koska uusi metsästysretki ei tuntunut kiinnostavan suunnistimme melko lähellä olevalle suuremmalle linnalle. Tämä linna oli nimeltään Greyhawkin linna ja siitä oli levitelty vallan omituisia ilmoituksia, kuten esimerkiksi se, missä mainostettiin tulipallomatkoja metsän siimeksessä (maageille). Ermys kieltäytyi ehdottomasti osallistumasta moiseen retkeen, mutta saimme vallan helposti koottua seurueen jonka tarkoituksena oli tutkia linnoituksen mahdollisuuksia tulevia seurueita varten.

Matkaa linnaltamme tuonne oli vain muutaman päivämatkan verran ja vaikka itse matka olikin tapahtumaköyhä, antoi saapumisemme linnan luo jonkinmoisen kuvan itse linnastakin. Linnaa nimittäin ympäröi jonkinmoinen epävakaan sään vyöhyke - mitä ilmeisemmin druiditekoa oleva. Välillä oli lumimyrsky ja toisaalta taas välillä saa oli mitä kaunein. Jonkin aikaa odoteltuamme livahdimme linnalle ns. hyvän sään aikana. Linnan portilla jotkut vartijat olivat yli-innokkaita, mutta Budweiserin loitsuilla homma hoitui ja me pääsimme itse linnaan. Linnan pihalla tapasimme jonkin seikkailijaporukan joka antoi joitain epämääräisiä ohjeita. Osottautui, että ensimmäinen kerros ja ensimmäinen maanalainen kerros olivat suurta markkina-aluetta jossa aivan kaikki tarvikkeet olivat ylihintaisia. Ennen kun menimme seikkailemaan tutustuimme linnanherraan ja tämän kauniisen tyttäreeseen.

Itse seikkailuihin pääsimme kellarikerroksen "markkina-alueelta" josta meni portaat alas. Juuri sinne suunatessamme tuli sieltä ylös kovin kärsineen näköinen seurue. Tämä ei kuitenkaan pysäyttänyt meitä vaan aloitimme seikkailun rohkeilla mielin. Ensimmäinen "seikkailukerros" oli melko vaatimaton. Pohjimmiltaan kyse oli pienen ravintolan ja eläintarhan risteytyksestä jossa oli omituisia hirviöitä. Ravintolan tarjoiluhenkilökunta oli noin hobitinkokoisia minitauruksia, vessassa majaili hydra tai jokin muu vastaava ökkö. Koko kerroksen salakavalimmat otukset olivat itiö-örkkejä jotka tartuttivat sekä helgan että Kadotuksen. Helga katkaisi sormensa ja Kadotus käytti itseensä kalliin skrollin. Eräässä huoneessa olleet delfiinit omasivat hirviön luonteen ja vastaavasti "syvyyden silmä" taas delfiinin leppoisan luonteenlaadun. Paikkaa johtanut kapakoitsija oli paennut ettinin häkkiin ja me vuorostamme vapautimme tuon kapakoitisija-maagin silppuamalla ettinin. Kun meille kävi ilmi paikan oikea luonne, hankkiuduimme osakkaiksi ja lisäksi kadotus vaati korvauksia skrollistaan.

Toinen kerros oli aivan yhtä omituinen. Sisäänpääsy oli helppo, sillä jonkinasteinen Frankenstainin-lihagolemi ohjasi meidät sisälle kuin odotetut vieraat  

 

Tapahtumasta ei ole muistiinpanoja (tutustuttava mahdollisiin kartantapaisiin ja koottava muistikuvista kokonaisuus)

Itse muistan mm. Kapakoitsijan ja ettinin, sekä minitaurukset ja lonkerohirivön vessassa, pahaluonteiset delfiinit sekä itö-örkit. Samalla retkellä ne taikinahemmot, piparkakkugolemi, yms. Sekä tyyppi joka kutsui asmondeusta (muistaakseni) ja tuon kaltaista. Tietysti linnan sääolojakin on kuvattava. Kuoliko kukaan? Mukana: Helga, Kadotus, Budwaiser, Brünhilde, Carita, Filemon, Nelson, Jerkov, Stagger, Thyril, Riven ja Jesus. Läpikäyty 3 kerrosta.

Seikkailusta vielä jakamatta Mortivertin ja Mudfacen kirjat ja limukannu

Greyhawkin linnan toinen retkikunta. 17.10-2.11 6095  (22.7-16.9 1998)
Ensimmäisen Greyhawkin linnan retkikunnan menestyksestä johtuen linnalla koottiin pian toinen retkikunta. Tällä kertaa mukaan tulivat: Rincewind koirineen ja henkivartijoineen, Helga, Kadotus,Tharra, Brünhilde, Roger, Nelson,   Jerkov, Stagger Lee, Liza ja Riven.

Huone

Pudotus ja Poppoon kerääminen kasaan. Rincewind menetti 2 koiraa.

Taistelu lentävän nelikon kanssa, Lentäviä ökkömönkäisiä ja jättiläisetana.

Kohdattiin filosofi ja sammakkokauppias, Rincewind tappoi sammakkokauppiaan.

Ilmassa olevasta ovesta siirtyminen kaivon pohjalle, jossa taistelu jättiläismustekalaa vastaan. Robottitaistelu ja Maaginkauppa josta mm. Rincewind osti kärpäsen. Epämuotoinen hirviö joka lyötiin.

Nukkumisyritys ja 3 pitkäkyntistä humanoidia jotka tapettiin. Tyrannosaurus joka myös tapettiin

Pieniä tapahtumia 2.11.6095-15.3.6096  (30.9-14.10 1998)
Pian Greyhawkin linnasta saavuttuamme matkasimme Dyversiin josta hankimme linnamme laajennuksia varten arkkitehdin ja sovimme että laajennustyöt aloitettaisiin heti kun säät sen sallivat (kevät 6096). Liza synnytti Rincewindille pojan ja osa poppoosta lähti saattamaan Filemonia sukutilalleen. Matkalla tilalle 13 rosvoa lopetti puuhansa pysyvästi. Filemonin vanhepi veli joka omasi vielä tuossa vaiheessa suvun päämiehen arvon sai halvauksen kuultuaan, että Filemon oli maksanut tilusten velkoja. Onneksi paikalla oli pappeja eikä veli sentään kuollut. Carita leveili veljen vaimolle jalokivillään ja muutenkin suvun entisen päämeihen perheelle tehtiin tiettäväksi kuka oli menestynyt. Palkollisten rästissä olleet palkat maksettiin ja rahaa annettiin myös hieman tilusten hoitoa varten.  
Greyhawkin linnan kolmas retkikunta 15.3-19.4 (14.10-9.12 1998)
Kevään tullen linnan asumismukavuus alkoi kärsiä alituisesta pölystä ja metelistä, sillä linnan laajennuksen rakennustyöt alkoivat. Sekä tämän takia että antamamme lupauksen vuoksi lähdimme taas kohti Greyhawkin linnaa. Tällä kertaa mukaan tulivat: Rincewind henkivartijoineen, Helga, Kaunis, Budwaiser, Carita, Filemon, Roger, Jerkov, Stagger Lee, Thyril, Sharnwyz, Riven ja Jesus.

Uhrasimme satojen arvoisen avaimen Tomin nahkaan ja saimme jotain käsittämättömiä vihjeitä jotka olivat kyllä yhtä tyhjän kanssa. Siitä ärsyyntyneenä marssimme kellareihin. Vastoin odotuksia, ei matkassa ollut tällä kertaa mitään ihmeellisyyksiä, sillä pääsimme tutkimuskohteenamme olevan alueen ovelle ilman mitään ihme temppuja. Eräänlaisessa eteiskammiossa oli kymmenen hullua berserkkiä jotka tapoimme suhteellisen helposti.

  Vaikeuksia kohtasimmekin jo seuraavassa huoneessa. Siellä oli lauma hirviöitä joita tosin pehmitimme loitsukeskityksellä (siis Rincewind pehmitti). Loput hoidimme vanhaan tapaan miekoilla. sinisen lohikäärmeen, kolmen jättiläisen 2 trollin, 3 knollin 4 bugbearin ja 5 impin kuoltua olimme varmoja, että huone oli varmistettu, mutta sitten joku ääliö löysi salaoven ja vieläpä avasi sen. Tästä seurasi välittömästi loitsuisku joukkoomme, josta johtuen yksi Rincewindin henkivartijoita kuoli ja yksi meni tajuttomaksi. Hyökkäsimme huoneeseen epätietoisena siitä, oliko vastassamme suurikin joukkio, mutta onneksemme loitsun lotsinut maagi oli yksin ja pian hänenkin henkensä jätti sekä hänen ruumiinsa että meidät. Täältä löysimme linnassamme olevat valvontapallot.

  Vastapäisessä huoneessa menestyksemme oli vieläkin kyseenalaisempi, sillä keskellä huonetta oli suuri arvokas malja jota eräät seurueemme jäsenistä alkoivat heti hipelöidä. Tästä seurasi tietysti jonkinmoisen hälytys, ja siinä samassa huoneessa oli neljä outoa ja sangen vihamielistä vartijaa. Yksi vihollisista oli mustahaltia, joka oli muutettu puoliksi hämähäkiksi ja hän oli selvästi lotsunkäyttäjä. Toinen oli jonkinmoinen mutagolemi ja kolmas samanmoinen mutta umpikiveä. Neljäs vaikutti joltakin tulielementaalilta. Tulipallojen, varsin jämäköiden iskujen ja omien virheidemme johdosta nelikko oli vähällä lyödä meidät. Ennen kun taistelu oli ohitse, oli yli puolet ryhmästämme tajuttomina ja kaksi Rincewindin henkivartijoista makasi kuolleena. Tappioista huolimatta me kuitenkin voitimme.

 

Pieniä tapahtumia 19.4-8.6
Autiomaaretkikunta 8.6- n.25.6 (25.1.1999->)
Liza hölmöilee, Griffoneja - ilmataisteluja, Budweiser kuoli Saaliina muna tai kaksi ja pentu. Munat myytiin pentu otettiin koulutukseen.
Greyhawkin linnan neljäs retkikunta 3.7-4.7
Tällä kertaa mukana olivat:  Rincewind henkivartijoineen, Helga, Kadotus, Brünhilde, Roger, Nelson, Jerkov, Stagger Lee, Liza, ja Riven.
Ensimmäinen matka pohjoiseen, paluu ja Caritan ja Filemonin häät 8.7- 15.9
Matkaa pohjoiseen. Tehtävänä hakea kolme asetta jotka oli varastettu joltakulta Greyhawkin mahtihenkilöltä.
Maan alle höyryputkea myöten. Sfinksi jonka kanssa emme tapelleet. Pallukat joissa avaimia sisällä.
parikymmentä örkkiä.
Robin kohtasi vampyyrin ja menetti pari leveliä. Vampyyrille turpiin. Riven kuoli mutta herätettiin henkiin
(kuoli miten?) Eka ase taisi löytyä
Rapu, siis iso rapu. Jerkof sai tridetin ja lopetti viinasten nauttimisen. 9 epäkuollutta. Rw:n
epäluonteenomainen Kadotuksenpelastusoperaatio. Jerkof joutui luopumaan aseestaan jolloin Ermys otti sen
halliten asetta eikä päinvastoin kuten Jerkof.
Taistelijapoppoo salaovesta. 12? kuollutta vihollista. Yksi tunnistettiin etsintäkuulutetuksi josta luvassa
hyvä palkkio, mutta eräs ääliö hakkasi sen kasvot muussiksi(stagger).
Tulikeskitys mantikoreiden halliin.(niitä oli 4) Ogremaagi. viimeinen ase löytyi. Ulos vuoresta jolloin pieni
kahnaus paikkaa hallinneen maagin eferetien kanssa. Kadotus miekan "oma".
87 knollia joista Rw tappoi n 30-40 ja 5 pääsi pakoon. Kotiinpäin purjehdusta. Kadotus aiheuttaa huolta.
palkkiot aseiden palauttamisesta(Rw:lle vapaaherran titteli). Opiskelua yms. Caritan ja Filemonin häät.

Mukana: Rincewind henkivartijoineen, Helga, Kadotus, Budwaiser, Filemon, Roger, Ermys, Nelson, Jerkov, Stagger Lee, Thyril, Catbreath, Sharnwyz ja Riven

Greyhawkin linnan viides retkikunta 16.9-22.10
Mukana: Rincewind henkivartijoineen, Helga, Kaunis, Budwaiser, Brünhilde, Roger, Nelson, Jerkov, Stagger Lee, Tyrill, Sharnwyz, Liza, Riven, Jesus. Täältä löytyi Zorbas, Columbo ja Sirdis. Linnan kellarien 7:s kerros
Lohikäärmeenmetsästysporukka 22.10-20.11
Lohikäärmeenmetsästysporukka kohti vuoria. Rosvojoukko joka sai uuden mahdollisuuden. (vain yksi kuoli
kaksintaistelussa). 15 ogrea joista yksikään ei saanut uutta mahdollisuutta.
17 sutta joista 7 harrasti myös ihmisyyttä - ei enää ;-). Vihdoinkin lohikäärme... Ei vaan neljä sinistä teiniä...
Pelastukoot ken voi. Lopulta Kadotus lumosi yhden ja muut lähtivät nuolemaan haavojaan. (ei kuolleita)
Lohiksen kanssa sopimus. Ermys lähettää eläimensä jatkamaan eloaan. Sininen johti poppoon lähiseuduilla
asuvan punaisen luo. PALJON kolikoita.Täyslasti, mutta vielä jäi suuri kasa kolikoita siniselle. Raskasta.
täti päällä, ei kun jeti... eli kuusi kuollutta jetiä ja hieman myöhemmin myös 4 trollia. kotimatka. Levotonta rahankäyttöä. 9 ogrea.
Laivamatka etelään aselastin vartijoina ja paluu 20.11 6096 -14.1 6097
Koko poppoo (siis tälläkertaa 14 urhoollista) palkattiin 100gp:n ruhtinaallisella summalla saattokeikkaan.
purjeditaan etelään.
haamu teki diilin. aarrelaiva 19-rauskua spectre ja muutama muu vesipää (epäkuollut)
merirosvo"laiva" täynnä aarretta. Kuinka ystävällistä. pestattiin henkiinjääneet. (7+1 kuollutta).
Merihirviö joka menetti 3 lonkeronpätkää.
Paluumatka. Onpa rosvoilla hieno laiva - siis oli. n 500 elävältä poltettua rosvoa ja panttivankia. kaikki tämä
lähinnä Kadotuksen ja Thyrilin toimesta. Porukan sisäisiä riitoja. Carita kävi kuumana kun kukaan ei lähtenyt
kaksikon (oikeammin Kadotuksen) avuksi.
Siirryttiin vuoteen 6097 laivalla. ei oleellisia tapahtumia
Myöhäisemmät vaiheet