kebutton.jpg (1319 bytes) 

Sir Zorbas

Zorbas lukuina

Hahmo luotu:23.6.1999

Kuollut 8.8.2001 ja henkiin 8.8.2001

ikä: 22v (4.5.6077) - vanhentunut maagisesti 2 vuotta.
paino: 79kg
pituus: 176cm
voima 14
älykkyys 17
viisaus 16
ketteryys 14
kunto 15 (16)
karisma 9
 
hiparit 58
AC -5  (-2 jousen kanssa)
taso:8
tienatut expit: n. 152.005

 

Zorbaksen tavoitteet:

Haluaa oman linnan, oman armeijan ja aatelisarvon (aatelisarvon sai jo).

Zorbaksen omaisuus


Pelaaja:
Marko Kivelä
mtkivela@cc.helsinki.fi


Opportunisti ja seikkailija. Rikkaan kauppiaan vanhin? poika. Joka onnistui jo nuorena tyrimään. Velkaantui paikalliselle mafialle ja käytti isänsä antamia valtuuksia väärin. Tuloksena huomattavia tappioita ja satunnaisia kassavajauksia aina kun Zorbaksen piti päästä pelisaleihin ja juhliin.Moiset pikkuseikat saivat isäukon tekemään Zorbaksesta perinnöttömän ja siinä sivussa hän huomasi olevansa kotia vailla. Mutta mafia odotti edelleen saataviaan ja lähettipä se pari vähäisempää kovistelijaakin matkaan. Valitettavasti nämä kompastelivat Zorbaksen miekkaan ja toinen näistä sai surmansa. Moiset vastoinkäymiset saivat Zorbaksen aloittamaan matkansa maailmalla. Turhamainen ja innokas naistenmies.

Aloitteliaana Zorbas keräsi ympärilleen seikkailijajoukon joka hoiti ensin pari saattokeikkaa, mutta turhautuneena pieniin palkkioihin ja puuduttaviin tehtäviin hän päätti, että heidän olisi aika vaurastua. Ja kun lähitienoilla oli linna jonka isäntä suorastaan toivoin seikkailijoita putsaamaan kellarinsa, niin mikä ettei. Homma oli tietysti hanskassa siihen saakka kunnes Zorbas joukkoineen kohtasi vihollisia. Tässä vaiheessa Zorbas huomasi löytäneensä itsensä ja luottomiehensä Columbon omituisten mehiläismiesten vartioimasta vankityrmästä josta Rincewind niminen maagi kumppaneineen heidät pelasti.

Zorbas on kuitenkin älykäs ja sopeutuva henkilö joten hän ymmärsi, että tämän suuremman ja selvästi kokeneemman joukon rivimiehetkin ovat tienanneen enemmän kuin hän, joten hän liittyi muitta mutkitta joukon jatkoksi. Lisäksi häntä huvitti suuresti ryhmän hassunkurinen suorastaan rappeutuneen demokraattinen tapa (Zorbas on vannoutunut rojalisti) jakaa aarteita ja valtaa ilman että oltaisiin katsottu kuka on ollut ryhmässä ja kuinka kauan. Jos Zorbakselta kysyttäisiin ketkä ovat kelvollisia johtamaan seikkailijapoppootamme, niin vastaus olisi luultavasti Filemon koska tämä on aatelinen ja Zorbas itse, koska hänen tulisi olla aatelinen (asia on korjaantunut). Koska Filemon kuitenkin on luonteeltaan se mikä on, niin potentiaalisia johtajaehdokkaita on vain yksi, eli Zorbas itse.

Zorbas on sujuvasanainen ja sujuvakäytöksinen, mutta hänen viehättävyyttään heikentää suunnaton itserakkaus jota hän ei edes salaa, sekä se, että hän on suhteellisen mitättömän näköinen.

Zorbaksen luonnetta kuvaa myös jonkin verran hänen tuleva talonsa. Taloon tulee 31 patsasta. Niistä 29 ulkoseinille. Patsaat tulevat kuvaamaan niitä seikkailijoita joiden kanssa reissatessa Zorbaksesta tuli rikas (kaikki on suhteellista ja luultavasti talon rakentaminen tekee Zorbaksesta Jerkovin velallisen). Teräksisen(tms), kiiltäväksihiotun oven vierellä oleva patsaspari esittää Zorbasta itseään. Samoin suuret lasimaalaukset (2 kpl) tulevat esittämään Zorbasta urotöissään. Talon ulkoseinät ovat jotain marmorin kaltaista melko arvokasta kiveä. Sisälläolevista patsaista suurempi esittää seurueemme lohikäärmettä Catbreathia ja pienempi on Zorbaksen hautaholvissa ja esittää häntä itseään. (huom, kun kaikista seurueemme jäsenistä on patsaat jää vielä 2 patsaanpaikkaa vaille nimikkohahmoa. Niihin asennetaan luultavasti väliaikaisia patsaita.). Pidemmänpäälle Zorbas suunnittelee myös talonsa lähettyville toista rakennusta johon olisi kerätty todisteita/muistoja hänen voitoistaan. Myös portinpieleen (kaavio pihasta) tulee kaksi patsasta joihin tulee jonkinasteiset ryhmäkuvaelmat. Sisäseinät ja lattiat ovat myös jollakin marmorin kaltaisella kivellä päällystetyt (niissä myös mahdollisesti jonkinmoisia mosaiikkikuvioita). Sisäkatot muuhun kokonaisuuteen sopivat. Pröystäily on siis Zorbaksen toinen luonne.

Zorbas aikoo myös hankkia itselleen henkilökuntaa. kahden vartijan lisäksi hän on ajatellut hankkia taloudenhoitajattaren joka saisi olla nuorehko suht. hyvännäköinen leski. Taloon tulisi myös kuusi palvelijatarta jotka saisivat olla iältään 15-20 ja naimattomia karisman pitäisi lisäksi olla vähintään 13. Zorbas on siis himokas paskiainen.