kebutton.jpg (1319 bytes)

Thyril Kaunopuheinen
Thyril lukuina
Hahmo luotu:15.1.1997
 
kuollut 9.8.2000
henkiin 16.8.2000
 
voima 11
älykkyys 19
viisaus 11
ketteryys 16
kunto 11
karisma 8
 
hiparit 27
ac -1
 
ikä:100
paino:62
pituus: 165
 
taso:9
tienatut expit: 165.611Narisee milloin ei kitise, valittaa milloin   ei ruikuta. Itseään sekä ihmiskuntaa että muita haltioita parempana pitävä nirppanokka, joka ei ole saanut ystäviä hankittua. Luultavasti Lizan jälkeen kaikkein inhotuin persoona koko poppoosta.

Thyrilin lyhyt historia

Tarinamme alkaa noin sata vuotta sitten, jolloin Thyrilin isä, Theriel, toimi neuvonantajana paikalliselle hallitsijalle. Thyrilin äiti Eleila oli edustusvaimo. Isä oli työssään kunnianhimoinen, mutta ei ehkä osannut järjestää asioitaan parhaalla mahdollisella tavalla, ja saikin muutaman paikkaansa havittelevan suututettua jopa enemmän kuin olisi ollut suotavaa.

Thyrilin syntymän aikaan asiat olivat jopa keskimääräistä enemmän pielessä. Vanhemmat olivat joutuneet piileskelemään jo jonkin aikaa kaupungin viemäreissä murrosta ja varkaudesta syytettyinä. Varkaudesta heitä syytti voimakas pappi, ja koska tapaus vaikutti selvältä ja Therielin aseman vuoksi virkavirheen palkkana olisi ollut kuolema, katsoivat vanhemmat parhaaksi kadota. Kaupungista he eivät voineet lähteä, koska Eleila oli viimeisillään, joten he ostivat varkaiden killalta turvapaikan ja salakuljetuksen pois kaupungista kunhan lapsi olisi syntynyt.

Lapsi syntyikin, mutta ei rauhallisesti: taivas pimeni, tuulet puhalsivat syysmyrskyjen lailla kaupunkiin raivokkaan raekuuron säestämänä, ja kuin tässä ei olisi ollut tarpeeksi, varkaiden killassa alkoi seuraavana päivänä parveilla myrkkykäärmeitä. Papin kirous toimi, ja piilopaikka paljastui. Tällöin olivat tosin Thyrilin vanhemmat jo matkalla kohti itää, jonne he jättivät Thyrilin tämän isän siskon Lorennan hoidettavaksi. Lorenna oli majatalossa töissä, ja vanhemmat vannottivat häntä olemaan hiljaa lapsen alkuperästä, jottei tämä joutuisi papin vihan uhriksi. Sisko lupasi olla kertomatta kenellekään kenen lapsi on, ja otti Thyrilin huostaansa.

Varhaiset vuotensa Thyril varttui majatalossa töitä tehden. Eräs aatelinen kuitenkin kiinnostui Lorennasta ja otti hänet mukaansa matkoilleen. Ihastus muuttui rakkaudeksi, ja Lorennasta tuli aatelisen rakastajatar, kunnes vuosien kuluttua intohimo pikkuhiljaa laantui, ja täti saattoi ostaa itselleen oman majatalon rahoilla, jotka aatelinen hänelle lahjoitti, ja kustantaa Thyrilin maagien oppiin, sillä Thyril oli osoittanut luontaisia kykyjä magian suhteen.

Thyril oli omaksunut aatelisen käytöstavat kulkiessaan Lorennan ja tämän rakastajan mukana ympäri Grayhawkin läntisiä maita, ja aluksi maaginkoulutus ei kiinnostanut häntä lainkaan. Hän edistyi kuitenkin opinnoissaan nopeasti. Vähitellen luontainen lahjakkuus, sekä muiden osoittautuminen Thyrilia hitaammiksi oppilaiksi sai hänet mieltämään itsensä paremmaksi kuin muut, ja keskittymään magianopiskeluun vain osoittaakseen kuinka paljon muita etevämpi hän on. Ymmärrettävästi hän ei saanut ystäviä käytöksellään, ja vaihtoi maagikiltaa pariinkin kertaan, kunnes löysi itsensä Grayhawkin killasta, velkaantuneena paikalliselle mafialle. Onneksi Grayhawkin maagien kilta järjesti työtä seikkailun/rahanhaluisille maageille, ja Thyril pääsi mukaan rahakkaisiiin seikkailuihin.

Intohimonaan magia, jonka opiskelu vaatii yhä huomattavampia summia rahaa, Thyril tarttuu hanakasti tilaisuuksiin tienata rahaa tai jos mahdollista, uusia maagisia esineitä. Hän ei ole varsinaisesti uskonnollinen, mutta käy vierailemassa Boccobin   temppeleissä, sillä ajatus jumalasta jolla on kappale jokaista koskaan tehtyä maagista esinettä, viehättää häntä.