Nelsonin puhe muulle poppoolle:

Vihreän lohikäärmeen veljeskunnan   perustamisehdotus

Ystävät, toverit. Puhun teille asiasta joka on jo jonkin aikaa vaivannut mieltäni. Tämä asia on turvallisuus. Kuten useimmat teistä, olen minäkin hieman vaurastunut matkojemme ansoista. Tämä on hyvä asia. Mutta maallisessa vauraudessa on omat murheensakin. Ensimmäinen murhe on omaisuuden kartuttaminen, sillä vain houkka tyytyy siihen mitä hänellä jo on. Tähän murheeseen vastauksena ovat uudet seikkailut ja kaupankäynti. Toinen murhe on se, kuinka turvata jo saavutettu omaisuus. Sotilaamme ja vartijamme tekevät varmasti parhaansa asian suhteen, mutta se ei riitä hälventämään huoliani.

Miten muuten sitten turvaisimme omaisuutemme? Voisimme tietysti maksaa suojelurahaa niiden kaupunkien varkaiden killoille, joiden alueella toimimme, mutta uskokaa minua, että ennemmin tai myöhemmin siihen luottaminen vie turmioon.

Mutta vartijoiden ja suojelumaksujen lisäksi on kolmaskin tie. Voisimme yhdistyä ja koota voimamme. "Niinhän me olemme tehneetkin", te sanotte. Mutta tämä ei aivan pidä paikkaansa. Meidän tulee koota voimamme yhden lipun tai tunnuksen alle ja sopia, että jokainen tunnuksen suojiin astuneista on velvollinen auttamaan toisia tunnuksen omakseen ottaneita. Jos Roger katoaa metsäretkillään, olemme me muut velvollisia etsimään hänet. Jos kauppani ryöstetään, saan teiltä muilta apua rosvojen kiinnisaamisessa ja rankaisemisessa. Jos Filemonin tilaa uhkaavat lainsuojattomat tai aatelisnaapurit riennämme hänen avukseen. Tätä haluan. Ja haluan tehdä tästä velvoitteen, velvoitteen joka takaa, että vaikkapa Thyrilkin saa apua kun hän sitä tarvitsee.

Mutta tunnuksessa on muutakin kuin lupaus keskinäisestä avusta. Se on myös viesti niille, jotka omaisuuttamme himoavat. Se kertoo kaikille, että tämä on suojeluksessamme, vihreän lohikäärmeen veljeskunnan suojeluksessa. Se myös kertoo työnantajillemme, että vihreän lohikäärmeen veljeskunta on ottanut heidän asiansa omakseen. Se on mainetta ja uskottavuutta, enemmän kuin yksikään meistä yksin kykenisi saavuttamaan. Jos vaikkapa Dyversin varkaiden kilta ryöstäisi Helgan kapakan, Rincewindin talon tai varastoni, niin meidän tulisi iskeä kiltaa vastaan voimalla, joka kertoisi kaikille, että Vihreän lohikäärmeen veljeskuntaa vastaan ei kannata nousta. Se varottaisi niitä kaikkia jotka etsivät helppoja uhreja.

Ehdotan siis, että perustamme Vihreän lohikäärmeen veljeskunnan ja kiinnitämme tunnuksemme kaikkiin niihin rakennuksiin jotka ovat suojeluksessamme. Ehdotan, että nostamme yhteisen lipun. Kunnian ja maineen lipun.